Chránila jsem se, byla to chyba?

Anonymní
30.4.24 01:59

chránila jsem se

Ahoj holky,
je mi 37 a mám nového partnera. Jsme spolu krátce a ještě je všechno takové, že ještě nevíme kde budeme žít, kde budeme za pár měsíců natož za rok. Jsme spolu rok. A od února se snažíme o dítě. Zatím teda bez úspěchu. Žijeme spolu od září a já si říkám, zda jsem tomu neměla nechat tzv. volný průběh už tehdy.
Bála jsem se, že to třeba nedopadne, že se neznáme, že nemáme nic společně zažito..
Na jednu stranu ano, na druhou stranu bych měla půlrok k dobru
co myslíte?
jinak jsem zdravá, partner taky, už jsme si to ověřili
děkuji za reakce

měl někdo dítě v tomto věku a vše ok?

já už jedno dítě mám

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2564
30.4.24 04:26
@Anonymní píše: Více

Alespoň rok poznávání a pár měsíců společného bydlení je podle mě potřeba vždy. A to jestli se zadaří brzy, nebo to bude trvat několik let neovlivní pár měsíců. Já začala v 27 a už se snažíme přes 4 roky (včetně 2 nevydařených ivf, žádný zásadní zdrav. problém nemáme). Oproti tomu většina mých kamarádek po 30. otěhotněli hned 1. cyklus nebo max do půl roku :lol:

Raději než výčitky, se začni zdravě stravovat, spát, omezovat stres a kup si vitamíny na podporu a třeba budeš jedna z těch šťastných co se jí podaří během chvilky. :hug: pokud máš paniku nech si po půl roce udělat hormonální profil a chlapovi spermiogram ať kdyžtak stihneš ivf s příspěvkem pojišťovny před 40.narozeninami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
30.4.24 06:31

No já bych se naopak nesnažila o dítě pokud nemáte jasně vyřešenou budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 06:44

@JancaS84 no to právě nemáme. A jsem z toho trochu ve stresu. Bude mi končit mateřská, do práce se těším ale ráda bych i to těhotenství. Chybí mi stabilita, tak v tom je trochu problém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.24 06:44

@Ardilera děkuji za reakci, dám tomu ještě nějaký čas

• Citovat
  • Upravit
4154
30.4.24 06:46

To muze byt duvod proc to nejde, ze nemas zadnou jistotu, nejsi v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
30.4.24 07:04

Cože, máš tak malý dítě. Partnera chvíli, nemáte nic pořešeno a chceš si s ním pak dělat další? Kam si dala rozum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 07:12

@JancaS84 já vím, také mě to trápí. proto jsem tady holky, abych měla vhled někoho kdo to vidí objektivně, ač je to jen z pár řádků, co jsem tady napsala

• Citovat
  • Upravit
35892
30.4.24 07:20

Tady někdo chce být svobodná matka se dvěma a každý jiný otec… kam pospícháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
30.4.24 08:11
@JancaS84 píše: Více

Rozum šel na výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
30.4.24 09:01

No, ale ty jsi se ptala jestli jste se neměli snažit už v září, za mě velmi velmi hloupý nápad, stejně tak jako se snažit teď. To je můj názor. Jako chápu, že tě asi už trochu tlačí věk, ale i proto by jsi měla být trochu víc opatrná, když ti předchozí vztah nevyšel. Být případně sama se dvěma dětmi není úplně jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.4.24 09:03

Pokud to je tvoje první dítě, tak to může trvat až 3 roky než otěhotnís, jelikož tělo na to není zvyklé. Doporučuji změnit stravu a hodit se do pohody. Jinak ano znám lidi co otehotneli v tomto věku do měsíce či dvou, ale ty už měli jedno či tři děti. Mám kámošky co se snaží k té 40 otěhotnět a aspoň to jedno dítě mít a většina po 2 letech neúspěchu je na gennetu. Ale výjimky se určitě najdou. Takže neztracet naději a hlavně netlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
30.4.24 09:26
@Newlife píše: Více

Co je to zase za blábol o tom prvním těhotenství :roll: prý tělo není zvyklé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 09:40

@JancaS84 děkuji, vážím si odpovědi, máte pravdu..

• Citovat
  • Upravit
3549
30.4.24 12:02

Z úvodního příspěvku jsem si myslela, že jsi bezdětná, zajištěná a toužíš po dítěti za každou cenu. Ale v tvém případě, proč tak spěchat na dítě s někým koho pořádně neznáš? Byla by jsi schopná se případně postarat a zajistit 2 děti sama? První si na toto odpověz než se budeš pokoušet o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí