Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, mam suchou plet a lisaje, takze kdyz si dam make-up, mam na tvari mapy
Mate nekdo zarucenou babskou radu nebo nejaky dobry krem? diky
@werunkaw123 píše:
Mě na tohle pomáhalo na extrém framykoin a jinak Excipial
a ještě napiš, že profilovka je tvoje a bude to komplet…
![]()
sory za OT…
A co pouzovas ted? Me pomohla hydratacni sera a kremy na dehydrovanou plet. Oleje, excipial,.kremy pro atopiky.
Ted mam Niveu, ta jedina mne nesvedi
Vzdy mam 2 dny klid a pak znovu, vypadam jak sasek, kdyz si hodim masku na ksicht ![]()
@KamiNika jo mě se to udělalo po porodu uplně suchý místa hlavně u nosu, obočí a čelo naprostá katastrofa. Pomohl mi krém od biodermy mají přímo celou modrou řadu na takhle suchou pleť neni mastnej a krásně se vpije. Opravdu doporučuju.
Jako modrou niveu nebo jakou? A nemas i spatny makeup? Zakladem je hydratace a citlivy peeling, taky hodne pit.
@Jitka1976 to byla zase jiná epizoda
Byly doby kdy jsem byla i krásná, ale to bylo před jedním a půl dítěte ![]()
@KamiNika U nivei je problém, že je parfemovaná to mě tedy vždy dělalo problém.. to už snad lepší normoš lékařská vazelína bez ničeho na noc… ten excipial byl pro mě teda zázrak na zemi když mi ho kožařka pak dala, mě se loupala i oční víčka, tváře, brada, pod nosem no vypadala jsem jak šupináč a o nějakým make-upu jsem si mohla nechat leda zdát..
Excipial je fajn, dobry je od Avane, LRP a i Bioderma. A od Clinique ten zluty podkladovy krem
@KamiNika
Mně se ty fleky postupně rozjely v jakýsi hnus, loupou se a svědí. Zítra jdu na druhý pokus na kožní, tak pak hodím info. Jinak co určitě zabírá je bepanthen. Promaže to fleky a i pod makeupem se neloupu.
Framykoin občas taky používám, ale podezřívám ho z toho, že se mi díky němu rozjelo to svědění.
@werunkaw123 Že mě ten Excipial nenapadl hned.
Trápím se tady s tím už jak dlouho, možná to stačilo v zárodku namazat tím.
Nekdy je to diky prehnane peci o plet.Ja si to zazila nedavno a z hezke, hebke pleti se mi stalo neco podobneho.Tak jsem se vratila k dobre, ciste vode a mydlu a plet se vylepsila.Uz prdim na xy drahych odlicovacu, masek, kremu atd.co mi to udelalo za,,mapy,, po zarucenych,,zazracich,, uz nikdy
.Usetrim x tisic(nebo stovek za mesic) a nevypadam tak blbe
.A nesvedi me nic, ani neboli. A kdyz uz, neni spatna znacka RIOR.Ja si davala spesl drahe serum na vrasky kolem oci a mela jsem krvave prasklinky, kolem nosu a dolicku taky, osypana cela pusa po ocistnych kartaccich a pod.
![]()
Bud ten Excipial, mně líp sedí lipolotion a nebo na suchou plet používám pupalkový olej na noc.