Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim,
s pritelkyni jsme neco pres rok a zhruba v polovine naseho vztahu, tedy pred letnimi prazdninami zacala brat HA (Belara). Nejsem si jisty, jestli to zapricinila antikoncepce, ale pripadne mi to jako nejlogictejsi vysvetleni, protoze se od te doby pomalu a pozvolna u ni zacal objevovat problem se zvlhnutim i mensim sexualnim libidem, az to dospelo to takove faze, ze sex je mozny pouze s lubrikantem a i presto jsou pro ni prvni zasuny velmi bolestive i kdyz se snazim o dlouhou predehru a co nejsetrnejsi pohyby. A po orgasmu temer okamzite veskera vlhkost zmizne a uz neni mozne pokracovat. Uz jsem z toho opravdu zoufaly a rada gynekolozky byla jen, ze mame pouzivat lubrikant, coz uz jsme davno delali. Chci se tedy zeptat, jestli mate/meli jste stejny problem a jak jste jej resili. Taky by me zajimalo, jestli muze byt na vinne jen HA a nebo treba i nejake jine veci, nekde jsem cetl zminku o kvasinkach. Posledni vec, ktera se mozna vaze k tematu je otazka, jestli je moznost, ze v pochve zustane nejaky pozustatek po pannenske blane, ktery by mohl prekazet pri pohlavnim styku, protoze jsem jeji teprve druhy sexualni partner.
Dekuji za vase odpovedi,
ePritel ![]()
Příspěvek upraven 31.12.15 v 12:01
Antikoncepce dělá hodně, ale také mě napadlo to, že jí třeba sexuálně nevzrušuješ, i tuto možnost by sis měl připustit. Když si to dělá sama, tak je to stejné?
Tvé mínění, že je na vinně HA je zřejmě zřejmě správné..Je to jedna z možných kontraindikací. Partnerka by měla více konzultovat s gynekoložkou, popř. změnit HA. Pozůstatek pan. blány zřejmě žádný nebude.
Ja mela sucho po porodu par mesicu
..no zbytky panenske blany to je nesmysl
..bud ji nepritahujes, a nebo jinou antinu ![]()
@Loll píše: …že jí třeba sexuálně nevzrušuješ, i tuto možnost by sis měl připustit.
To byla prvni věc, ktera mě napadla, ale přesvědčila mě, že tímto, to rozhodně není, snad mi az vypadala, že si to můžu myslet.
@Loll píše:
Když si to dělá sama, tak je to stejné?
Ona si to sama nikdy nedělá, i když mam pocit, ze dřív delavala. I proto se přikláním k tomu, že je na vině HA, ktera ji rapidně snižuje sexuální libido, coz s sebou nese řadu dalších problémů.
Já sama to mám stejně..ikdyž chci sex, je předehra nikdy nezvlhnu, az po par zásunech se to přirozeně zvlhčí, ale jinak nikdy, ani kdyz si to dělám sama.. HA sem brala 5let a ted ji neberu 3roky a je to pořád stejné. a muj nynější partner-ted už manžel nebyl muj první ani druhý a bylo to tak u každého…
Řekla bych, že je to antikoncepcí. Měla jsem podobný problém. Po vysazení se chuť na sex vrátila.
Taky jsem měla menší libido při antikoncepci.
A pak se sucho prý stává při kojení. @Dojcanis
Já brala taky Belaru, v srpnu jsem vysadila a menstruaci jsem měla zatím jenom 2× ![]()
Každopádně sucho jsem měla taky, pomáhá vzrušení před sexem, lubrikant používáme i teď.
100% antikoncepce - já po pár letech neměla žádnou vlhkost, sex byl pro mne bolestivý, chuť téměř nula. Řešila jsem to stále dokola na gyndě, dávala mi jiné a dražší HA. Pak jsem si vygooglila, že to je tzv. vulvodynie, o které se sice neví, proč vzniká, ale jedna z příčin MŮŽE být HA. Tak jsem vysadila a ejhle, po dvou měsících všechny problémy vymizely a už je to 5 let spokojeného sexu ![]()
@ePřítel píše:
Ona si to sama nikdy nedělá, i když mam pocit, ze dřív delavala. I proto se přikláním k tomu, že je na vině HA, ktera ji rapidně snižuje sexuální libido, coz s sebou nese řadu dalších problémů.
HA Belara brala jsem a to same jenze ja to mam po kazdych hormonech nemela jsem chut na sex dyl mi trvalo nez jsem se udelala plus sucho jak na sahare takze za me jedine kondom bo pharmatex a po porodu nehormonalni telisko ![]()
Děkuji za reakce, domluvili jsme se s přítelkyní, že vyzkouší změnu HA a uvidime:-)
@ePřítel to problém nevyřeší, problém vyřeší nebraní HA a ne změna, jelikož všechny fungují na stejném principu, jen se mění množství hormonu. Ale zkoušet to můžete, já to taky zkoušela, 3 roky, než jsem uznala, že to nemá smysl a přestala to svinstvo brát
nejsem žádný aktivista, ale jak to, že je tu panika kvůli kuřatům nažraných hormonama, ale kvůli každodennímu jedení hormonů neni? Vždyť je to do nebe volající, ne jen ženský huntujou svoje tělo, ale ty hornomy jsou v moči a moč je ve vodě a jelikož hormony se nedají z vody defacto odstranit, tak je tu všichni pijeme…jeto víc jak smutné
každá holka, co řekne, že to brát nebude, je malá výhra. Za 100 let budou lidi říkat - jak je možný, že to v tom jednadvacátým století mohli bezstarostně žrát? ![]()