Sukulent

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
2.10.11 19:10

sukulent

Ahoj chtěla jsem se zeptat zda někdo nemá doma tento sukulent a neporadil mi jak se oněj starat :oops: .Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
2.10.11 19:12

mám ho na skalce a nestarám se o něj vubec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.10.11 19:17

já sem ho kapičku zalila a kamarádka mi řekla že sukulenty vůbec nezalívá že je jenom stříká rozprašovačem tak sem to zkusila a on začal takhle žlutnout a mám ho doma asi týden a přitom byl krásně zelený :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
2.10.11 19:43

Já mám pár sukulentů doma, tento teda zrovna ne a normálně je zalívám. Sice ne moc a ne často, ale zalívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
2.10.11 19:48

Dala bych ho na záhon a nebo větší květináč (jestli dobře vidím na foto, tak je květináči, ale tenhle sukulent se rozrůstá do šířky, takže širší a mělký). I sukulenty potřebují občas zalít - v zimě bych si troufla zalít jen 1× nebo 2×, více ne, v létě aspoň každé dva týdny… Podle mě to bude asi nějaký druh Netřesku (skalnička) - zkus pohledat info o pěstování na netu :palec:
Ještě poznámka, záleží, kde ho v zimě máš. To zalévání se omezuje při nižších teplotách (cca 15st.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.10.11 20:03

Bydlíme v bytě takže záhon nepřipadá v úvahu a mám ho na komodě v obýváku…Takže neostřikovat rozprašovaččem ale normálně zalívat a ještě taková hloupá otázka má bejt spíš na světle nebo ve tmě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.10.11 20:21
baruskon píše:
Bydlíme v bytě takže záhon nepřipadá v úvahu a mám ho na komodě v obýváku…Takže neostřikovat rozprašovaččem ale normálně zalívat a ještě taková hloupá otázka má bejt spíš na světle nebo ve tmě??

Všechny kytky musí být na světle… Některé nesnesou přímé pražící slunce, ale tmu nesnese žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
2.10.11 21:02

zalivej malo, sukulent je jako kaktus. pri vetsi zalivce muze uhnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.10.11 14:52
baruskon píše:
Bydlíme v bytě takže záhon nepřipadá v úvahu a mám ho na komodě v obýváku…Takže neostřikovat rozprašovaččem ale normálně zalívat a ještě taková hloupá otázka má bejt spíš na světle nebo ve tmě??

Na světle každopádně, ale aby na něj nepražilo přímé slunce. Ve velkých teplech bych zalila 1× týdně, v zimě třeba jednou za měsíc, uvidíš, jak vypadá. U sukulentů se taky doporučuje normálně zalít a pak čekat do doby, dokud není hlína úplně suchá. Uvidíš, jak se mu bude dařit. Říká se, že je lepší je nechat přeschnout než přelévat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.10.11 14:55

Ještě mě napadla jedna věc. Žloutnou mu listy, píšeš, ale jak pořád koukám na foto, tak máš ho v šedém květináči, vidím dobře, ne? Co když má taky málo půjdy? Je to spíše skalnička a ty kořínky má mělký, zkus přesadit do širšího a mělčího květináče, nejspíš taky nemá živiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.10.11 15:21

Ty kořínky jsou pouze umělé ale zkusím někde sehnat větší květináč a zkusím ho přesadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
3.10.11 18:17

jestli se nepletu, tak by mel byt spis v piscitem substratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.10.11 05:21

To možná taky, ale… venku je normální v půdě, takže to bych asi moc neřešila. Já mám všechny kaktusy a sukulenty v zemině, kterou mám s pískem smíchanou, ale větší podíl mám půdy a daří se jim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný