Společné bydlení více generací.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Larr
2.10.11 11:22

Společné bydlení více generací.

Včera jsem jela tramvajkou a viděla jsem, jak na balkóně domu kde bydlí má kamarádka sedí babička, dcera a její dcera. Mohla to být tchýně, snacha a její neteř. To je jedno, ale ta zvláštní, pohodová atmosféra mě velmi oslovila. Byl na ně hezký pohled, dokážete si představit, že by jste bydleli se svoji maminkou či tchýní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1249
2.10.11 11:25

s mamkou ano,tchýně…NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.10.11 11:27

Za mě teda néé ani jedna kombinace, to musí být strašné a prostě více generací v domě, bytě, nedělá dobrotu.
Kdoví, jak to bylo s tím balkonem. Třeba to byla krátká sešlost příbuzných a komplet všichni doufali, že už to skončí a pojedou domů. myslím si to moc idealizuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
2.10.11 11:27

Ani za nic. Všem známým, kteří bydlí s rodiči to narušilo vztahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.10.11 11:30

Ani s jednou. S mamkou jsme příliš rozdílné povahy a s neskutečnou radostí jsem se od ní před rokem a kus stěhovala.
A s tchýní už vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
2.10.11 11:31

Ani s mamkou ani s tchyni. Nemame dobre vztahy a jsou to presne ty typy, co neustale mluvi druhym do zivota.
Ale zavidim lidem, co maji dobre vztahy v rodine a dokazi bydlet jako rodina pohromade. :-)

• Citovat
  • Upravit
Billi
2.10.11 11:31

Ale dovedu si představit, že si uvaříme kafčo a posedíme v klidu a pohodě na balkóně :wink:

• Citovat
  • Upravit
4194
2.10.11 11:37

tak to asi musím napsat…

bydlím s přítelem, 2 dětmi v bytě rodinného činžáku přítelovy rodiny (vybudovali jsme si podkrovní byt). Takže pod náma bydlí jeho babička (maminka jeho maminky), vedle v druhém bytě přítelův mladší bratr (stále studuje), pod nimi druhá babička (maminka tatínka) a v přízemí samozřejmě přítelovi rodiče.

Jsou to jednotlivé byty a rodina pohodová. Vlastně si nemůžu na nic stěžovat. Ale stejně s tím mám problém, protože mám neustále pocit, že žiju v „cizím“ :nevim:

šílené, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
2.10.11 11:38

no, my jsme podobní. máme dvougenerační dům s mými rodiči (celkem velký a dvě naprosto oddělené bytové jednotky, dvě garáže, dva vchody…, ale tak na zahradě atd se normálně potkáváme, ale já jsem jedináček a rodiče jsou v poho a rozumní, manžel také, je to samozřejmě o určité toleranci, ale člověk musí vidět i ta pozitiva, hlavně teď, když máme mimčo a můžem večer i někam vyrazit (byť třeba zatím jen do místní hospůdky, protože kojím).
každopádně mám ještě jednu babičku a ta je u nás také teď často, protože děda nedávno umřel, tak u nás pobývá o víkendech.
no a aby to nebylo málo, tak tchýně bydlí asi 300m od nás :mrgreen: , ale ta je taky v poho, ta k nám moc nechodí, jen my k ní v ne na oběd
takže za mě - jde to, ale někdy to chce pevné nervy, ale tak zase pořád se něco děje a já v postatě nikdy nejsem sama, protože manžel se vrací z práce někdy až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
2.10.11 11:41

Ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
2.10.11 11:44

Ani s mamkou,ani s tchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
2.10.11 11:45

Asi takhle, jak se svoji mámou, tak babičkou i tchýní mám super vztah… možná právě protože bydlíme každý zvlášť ;-)
Dovedu si představit bydlení ve velkém domě s oddělenými bytovými jednotkami, to jo, ale dohromady ani náhodou. A musím říct, že tenhle názor mají (naštěstí) i všichni ostatní z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
2.10.11 11:50

Tak my jsme asi výjimka, sice na společné bydlení se teprve chystáme, ale zatím v tom nevidíme problém :-) např. ted jsme byli 14 dní v zahraničí (já, manžel, syn, dcera s přítelem, společní psi )a naprosto v pohodě. A když jsme každé léto trávili i celý měsíc na chalupě, stejné osazenstvo + navíc tchýně s tchánem, tak to klapalo. Mám skvělou tchýni, říkám jí mami ( svou už nemám )a moc si rozumíme. Vyrážely jsme spolu samy na celé dny na houby a " probraly " naše chlapy :-) Naopak jí přemlouváme,( až děda nebude, bohužel je hodně nemocný a sama jejich státní drahý byt z důchodu neutáhne )aby šla bydlet s námi, děláme jí krásný pokoj navíc, a říkala, že nám nechce být na obtíž,ale snad jí přesvědčíme. Moc ráda bych jí tam měla, je to skvělá ženská a v životě mi dala mnohem víc než vlastní máma. ( tím samozřejmě nemyslím hmotné věci )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.10.11 12:00

Bydlíme v dvougeneračním domě s přítelovými rodiči - a jde to, jsou třeba kompromisy, ale má to i výhody…
S mými rodiči bych ale bydlet nemohla, to by asi neklapalo :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
2.10.11 12:01

Já bych to asi nechtěla, přestože mám tchýni a mámu v pohodě. Mám ráda soukromí, vždycky si třeba představím, jak se s mužem hádáme a že by o tom všichni věděli… Vždycky tam nějaké styčné plochy budou - třeba zahrada…
Navíc ta blízkost je sice na jednu stranu výhodná (hlídání), ale na druhou stranu ne, nedokážu si představit, že by tchýně, máma bydlely o patro níž a vydržely by týden nejít se podívat na vnouče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný