Společné bydlení více generací.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
2.10.11 13:09

Bydlíme v baráku s manželovými rodiči a vůbec mi to nevadí. Naopak. Máme svoje patro, čili vlastně svůj byt. Akorát k nim chodíme prát prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.10.11 13:12

Nedokázala, začly by se u mě asi projevovat násilnické sklony :twisted: Stejná krev prostě nezaručuje naladění se na stejnou vlnu. Jo s tchánem, tam by to šlo úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 13:24

U nás to taky klape - naši bydlí dole, my a brácha s přítelkyní nahoře (ale my máme svůj pokoj a kuchyň, oni svůj pokoj, sdílíme jenom WC a koupelnu). Samo nějaká třecí plocha by se našla, kdybych věděla, že tu budem trvale, asi bych chtěla třeba nějaký „svůj“ kousek zahrady, ale jinak v pohodě (teda je to malé, ale to je jiná věc).

Ale já třeba neprožívám nějaké soukromí - normálně máme všichni otevřené celý den dveře, povoláváme na sebe a tak. Kdo chce klid, tak si zavře, všichni respektují cizí soukromí, klepeme, nehrabeme se vzájemně ve věcech a tak. Nemáme problém s tím, když se nás někdo druhý zeptá, kam jdem, kdo to u nás byl a tak - prostě neřešíme blbosti :lol:

Obrovská výhoda je, jak někdo psal, že nejsem vlastně doma sama, navíc když potřebuju pohlídat, tak někoho poprosím a není problém třeba na půl hodiny odběhnout, jít si pověsit v klidu prádlo, vysát (malý nesnáší hluk) nebo pohlídají v případě potřeby i večer a je to bez „stěhování národů“ :mrgreen:

Kamarádka teda tvrdí, že jsme světlá výjimka (a vzhledem k tomu, že zažila třígenerační bydlení, asi ví, o čem mluví) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
2.10.11 14:09

přestože mám skvělou maminku a úžasnou tchýni, nedovedu si představit, že žijeme s některou pohromadě. Vlastní bydlení je vlastní bydlení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.10.11 14:13

Bydlím s tchýní 4 roky v jednom domě a během měsíce se stěhuju odsud pryč… nedá se to!!!! :cert: :cert: :cert:
Mamka byla úžasná, ale i tak bych s ní asi bydlet nemohla, přece jen jsem od 19 let samostatná jednotka, takže každá bychom měly svůj systém a lezly bychom si vtomto na nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.10.11 14:26
Asi tuším, musí to být strašné.
Ano, kdo ví jak to bylo s tím balkonem, ale na to, že se všichni těšili, že pojedou domů to nevypadalo:)
Otázka je, zda-li upečená bábovka, uvařený guláš či pohlídání dětí stojí za to, že nejsme samy s rodinou:) Někomu možná ano.
Znám lidi, co bydlí ve stejném paneláku s rodiči a dokonce jim dlouholeté žití rodičů v tom domě dopomohlo k bytu.
Na druhou stranu naši známí se nedávno museli odstěhovat z domku do pronájmu, protože Radka už „nedávala“ rodiče svého manžela:(
Laaja píše:
Za mě teda néé ani jedna kombinace, to musí být strašné a prostě více generací v domě, bytě, nedělá dobrotu.
Kdoví, jak to bylo s tím balkonem. Třeba to byla krátká sešlost příbuzných a komplet všichni doufali, že už to skončí a pojedou domů. myslím si to moc idealizuješ.
  • Citovat
  • Upravit
Larr
2.10.11 14:40
Tak v tom máš pravdu, jako žití na intru či koleji - tam jsem taky celou dobu žila jen na svý posteli :-? :mrgreen:
eMaminka píše:
Larr píše:
Včera jsem jela tramvajkou a viděla jsem, jak na balkóně domu kde bydlí má kamarádka sedí babička, dcera a její dcera. Mohla to být tchýně, snacha a její neteř. To je jedno, ale ta zvláštní, pohodová atmosféra mě velmi oslovila. Byl na ně hezký pohled, dokážete si představit, že by jste bydleli se svoji maminkou či tchýní.
tak za mě ani náhoudou ani s maminkou ani s tchýní ani se sourozencema… je to hezká idea ale na to musí mít člověk povahu aby mu semtam nebo i více častěji navadilo zasahování do soukromí a vůbec to mi příjde jak žití na intru… a já mám ráda svůj klid ;)
  • Citovat
  • Upravit
48576
2.10.11 14:40

Nejdříve jsme zvažovali dvougenerační dum.S rodiči se máme velmi rádi a nakonec jsme si nechali postavit každá vlastní dum na sousedních parcelách,takže za mě v žádném případě do jednoho baráku né.I takle vidim že čim jsou starší tim víc je unavuje a rozčiluje přítomnost a křik a špína z dětí i když je velmi milujou.
Né nedělá to fakt dobrotu.Pokud chcete blízkost vyřeště to jako sem to vyřešila já.Když se štvem utečem každej domu a nemusíme se vidět třeba týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.10.11 14:56

v dnešní době tohle soužití obvykle nevyhovuje ani jedné straně. Ačkoli když se sejdou podobné povahy a padnou si do noty, tak to může být docela fajn :think: Pamatujete ten černobílý seriál „Taková normální rodinka“? to je přesně ono :-D

My bydlíme šest let s tchánovci v jednom domě se společnou koupelnou a záchodem (což je průchozí bod) :zed: a nemůžeme se dočkat, až konečně dostavíme svoje a přestěhujeme se o dvaapůl kiláku dál.
Zkrátka od dob, kdy celá rodina pracovala na poli nebo v maštali a večer se sešli všichni v jedné seknici, se dosti změnilo. Máme jakožto „mladá“ rodina o třech lidech jiné zvyky, potřeby, priority… a hlavně máme jen jedny nervy!!! :mrgreen:

S mojí matkou mám báječný vztah. Od doby, co jsem se od našich odstěhovala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 15:04

Já myslím, že je hlavně obrovský rozdíl bydlet ve společné domácnosti (čili mít třeba společnou kuchyň a obývák) nebo bydlet v jednom domě, ale v samostatných bytových jednotkách. První případ bych taky nedala, ale ten druhý se dá, pokud se nevedou žabomyší spory. A s rodinou můžu být sama, když chci - stačí zavít dveře :mrgreen:

Je fakt, že jak máme společnou tu koupelnu se záchodem (ještě na záchod se jde přes tu koupelnu a brácha s přítelkyní si rádi dopřávají dloooouhé, i společné, koupele), tak z toho by mě kolikrát trefil šlak :cert: :lol: Nemít společného nic, bylo by to ještě lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.10.11 15:07

jo a třeba jeden bojler pro obě rodiny je taky docela fajn věc :-? Zejména když se jeden v koupelně sprchuje a „sousedi“ si pustí naplno studenou vodu :cert:

Stokrát nic umořilo vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 15:24

Jo jo, jeden bojler máme taky :mrgreen: Takto teda propojený ne, že bysme se vzájemně opařovali, s tím problém není - problém je, že není dost velký pro 7 lidí. Takže by mě trefil šlak, když si ti naši dva koupači napustí každý po plné vaně a když se ve 20:30 konečně dostanem do koupelny, abych okoupala dítě, tak teplá voda není :cert: Nebo když jsem si chtěla dát horkou vanu, abych zjistila, jestli rodím, ale kvůli koupání (opět ne našem), jsem nemohla… Tohle je fakt, že mě štve.

Ale zas to beru, že je to dočasné - kdyby to bylo trvalé bydlení, jistě bychom to řešili např. nákupem většího bojleru :mrgreen: Všecko se dá vyřešit… (pokud jsou všichni zúčastnění normální :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
2.10.11 15:48

Rodina z mojej strany byvame dost blizko pri sebe, tak cca 5 min. peso vsetci od seba… Je to super, casto sa stretavame, pokecame a veru aj taka balkonova idylka byva, teda skor zahradna..
Ale byvat spolu, tak to by bolo dost zle.. Vadili by nam aj drobnosti, cez ktore sa teraz s lahkostou prenesieme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.10.11 17:35

Angu, to je přesný :-D
celé těhotenství jsem se bála okamžiku, až budu ve vaně rozhánět poslíčky a tu teplou vodu si asi budu muset uvařit v rychlovarný konvici :-D naštěstí jsem na posly netrpěla a odjezd do porodnice spolehlivě nadiktovala prasklá voda, plodová 8-)

a ještě lepší než nedostačující bojler, je starej bojler. On je sice dost velkej, ale poněkud letitej, takže ve své horní části už jaksi neohřívá :zed: Tudíž se přece ještě nevyhodí, když vlastně funguje :roll:

no a další bonbónek, že skorotchýně nepatří úplně k nejtišším osobám… tudíž v naší polovině baráku slyšíme vlastně každé její slovo… jak říkám, maličkosti, ale denodenně už to leze jednomu krkem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 17:44

Vidíš, uvařit si vodu v hrnci mě nenapadlo :mrgreen: Nechám si v záloze na leden - nebo vyhlásím zákaz koupání :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný