Společné bydlení více generací.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lys
6155
2.10.11 19:34
Angua píše:
Vidíš, uvařit si vodu v hrnci mě nenapadlo :mrgreen: Nechám si v záloze na leden - nebo vyhlásím zákaz koupání :lol: :lol: :lol:

takže preventivně furt postavíno na plotně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 19:50

No tehdy jsem tu chodila 3 hodiny, jak bludná ovce, to bych uvařila vody aj na spaření prasete :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.10.11 20:17
Angua píše:
No tehdy jsem tu chodila 3 hodiny, jak bludná ovce, to bych uvařila vody aj na spaření prasete :lol: :lol: :lol:

no tak teď už víš, jak na to. Zaúkoluj všechny posádky a každej uvaří alespoň jeden hrnec. Brácha s tou svojí děvenkou minimálně dva! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 20:19

Když minule to bylo po půlnoci… Ale to by jim patřilo, za to, že tu vodu vyplýtvali :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.10.11 20:22
Angua píše:
Když minule to bylo po půlnoci… Ale to by jim patřilo, za to, že tu vodu vyplýtvali :lol: :lol: :lol:

to je ten noční proud, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.10.11 21:05

Jj, nám se to zhřívá nějak od 16 do 19 a pak od 1 do 6 - takže voda už nebyla a ještě nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.10.11 06:37

Nečetla jsem celou diskusi, ale my taky bydlíme v jednom dvougeneračním domě s mými rodiči.
Než se postavilo patro, bydleli jsme tři roky v jednom bytě a to opravdu dobrotu nedělá, zvlášť s malým dítětem :mrgreen: Ale zvládli jsme to a teď máme každý svůj byt a jsme spokojení, neměnila bych

Máme sice společný vchod a zahradu, ale potkáváme se vlastně jen když chceme a venku. Když se vidět nechceme, každý si zalezeme do svého a respektujeme soukromí - nelezeme si do bytů večer, klepeme atd..

O větších investicích se radíme společně, tam menší třecí plochy vznikají, ale vše je o kompromisech, o domluvě a toleranci :kytka:

Já třeba v tom vidím obrovskou výhodu, že mám mamku v jednom domě..celkem často si vezme malýho na procházku nebo jen k sobě, když chceme někam vyrazit, tak jen se přesune o patro výš a nemusíme malýho nikam stěhovat. Hlavně nikdy nejsem sama v baráku, nejspíš bych se bála, když jsem nemocná nebo mi není dobře, zas mám pomoc na dosah. Samozřejmě to platí i naopak, staráme se i o rodiče, když je nějaký problém a zatím nám to funguje :wink:

• Citovat
  • Upravit
lys
6155
3.10.11 09:40

Ad: noční proud - jakmile neperu na noční proud, stíhá mě jeden nakvašený pohled za druhým… ještě že alespoň uznali, že v noci by se mohlo spát a ne prát. Ačkoli jeden čas jsem kolem půl třetí ráno poslouchala, jak jim ždímá pračka. Jó soužitíčko jedna báseň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.10.11 13:47

My kdybysme měli prát na noční proud, tak se z toho zblázníme - vlastně 3 rodiny, to bysme museli v noci k pračce aj vstávat :lol: Pračka jede víceméně furt. Takto dáme třeba na noc jednu, ať se uspoří aspoň něco, ale jinak to nedramatizujem…

Je to fakt o lidech, kdyby mě někdo buzeroval kvůli blbostem, tak bych určitě taky tak šťastná nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.10.11 17:53

Angu, my pereme jen na noční proud a dá se to :wink: Máme tedy už teď dvě pračky, tak se to dá. Pračku máme tichou, takže nastavuju odložený start i na noc a brzy ráno :lol: Nikdo si zatím nestěžoval :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
3.10.11 18:22

Madi, to jo, to taky tak dělám - dám odložený start a jedna se opere - ale víc ne, aniž bych k tomu v noci vstala, což odmítám :mrgreen: A obávám se, že 3 rodiny na jednu pračku bysme se neprostřídali :think: Pak bysme teda stihli 1-2 odpoledne, ale to bysme museli vyloženě číhat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
3.10.11 18:26

no, děvčata, ona ta pračka v takovém případě taky musí být koncipována na vhodném místě. Pračka ždímající v noci za příčkou probudí spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.10.11 18:29

To je pravda, my teď máme samostatnou prádelnu u vstupních dveří - takže slyšet nejde nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.10.11 19:11

My ji máme v koupelně naproti dětskému pokoji a mladej kupodivu spí i při ždímání a to má jinak lehký spaní.

Angu, tak to jo, jedna pračka na tři rodiny je dost málo aby jela jen na noční proud :lol: Já jsem ráda, že už mám teď svoji a mamka taky, je klid :mrgreen:

Nám jde právě noční proud v noci, brzy ráno a odpoledne, takže jsem schopná za 1 den vyprat i tři pračky :palec:

• Citovat
  • Upravit
50725
3.10.11 19:30

Jé, jak já se těším na svoji pračku :roll: :mrgreen: Teď je většinou scénář takový, že si tam něco nesu a na 90 % pere zrovna někdo jiný :lol: Ale vždycky se zas jako domluvíme, stanovíme priority :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný