Sumatriptan actavis poraďte

284
28.6.23 20:49

Sumatriptan actavis poraďte

Ahoj,

dnes jsem na neurologii dostala lék Sumatriptan na migrénu. Jedna migréna mi dnes rovnou i začala a Dr. mi řekl ať hned zajdu si lék vyzvednout a vezmu si ho ihned. Prej max dva denně.
Lék zabral do půl hodiny, ale po cca 6 hodinách se začala bolest hlavy vracet a to hodně rychle a silně. Dala jsem si tedy druhou pilulku, ale ani po hodině mi tentokrát nebylo líp. Volala jsem proto do nemocnice a tam mi řekli ať si k tomu Sumatriptanu vezmu i léky na bolest. Dala jsem si tedy ještě ibalgin 600. Lék je pro mě nový a proto se chci zeptat na vaše zkušenosti. Myslela jsem si, že tento lék nahrazuje právě léky na bolest. O kombinaci Sumatriptanu s léky na bolest mi neurolog nic neřekl. Měl zabrat prej lék sám o sobě.
Musíte vy k tomuto léku při migréně brát i léky na bolest? A je normální, že po cca 6 hodinách užití se bolest vrátí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
28.6.23 20:57

Mně sumatriptan zabere tak v 50 % případů a musím si ho vzít hned jak začnu cítit blížící se migrénu, jinak je to v háji. A ano, už se mi stalo, že zabral, pak přestal působit a migréna se vrátila.
Je to lepší než nic, analgetika mi nezabírají vůbec, takže lepší mít něco co někdy zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
28.6.23 20:59

Mně nezabral vůbec, takže je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.6.23 21:00

Sumatriptan znám, pro mě záchrana. Někdy zabere samotný, ale jen v případě kdy mám opravdu možnost si vzít prášek, lehnout si, zavřít oči nejlépe spát a ledovat hlavu. Pokud jsem zrovna v práci, buď nezabere nebo minimálně samotný. Beru ho v tom případě v kombinaci s Nimesilem, normálně dle rady lékaře. Sumatriptany se mohou kombinovat i s volne prodejnymi léky, ale max dva sumatriptany denně a dodržovat dávkování i těch volne prodejných léku.
Každý jsme jiný, někomu zabere třeba půlka tbl sumatriptanu, někdo k tomu musí mít i léky na bolest. Je to normální a každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.6.23 21:06

Jo a taky mi dost jako prevence pomáhá hořčík, od tý doby co ho beru 3× denně mám migrény méně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
28.6.23 22:00

Koukam ze kazdy to ma jinak, me staci pulka na slabou cely na silnou migrenu, opakuji po 12h, migreny mi trvaji slabe den, silne 4dny…to uz me pak boli cely clovek jak jsem rozbita…
actavis mi driv moc nefungoval, brala jsem roky mylan, posledni dva roky se to otocilo
me dali na doplneni indomethacin cipky, pridavam kdyz je fakt zle (i nevolnosti), jinak sumatriptany na bolest u me staci (naopak brufen bez efektu) ale zabiraji az po 2h (migreny me budi, takze nestiham zacatek)
horcik u me snizuje intenzitu ale ne cetnost, navic po nem mam prujem (magnosolv) ci nadymani (magnerot)
stoji to za prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
28.6.23 22:09
@Lily Evans píše:
Jo a taky mi dost jako prevence pomáhá hořčík, od tý doby co ho beru 3× denně mám migrény méně často.

dobre pro tebe, me by roztrhlo, polovicni davka je maximum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
28.6.23 22:14

Jinak sumatriptany maji i vesele vedlejsi priznaky, u me to je ospalost (neridim, vlastne kdyz to jde tak jdu spat), zima (fialove nehty), a teda i pusobi na zaludek (nesmim brat na lacno, mlecne vyrobky zmeni chut), za tech 15let mam z toho dost rozhozeny zaludek…
takze nebrat zadne dalsi driaky co nici zaludek, napr to ruzovy svinstvo, ibalgin, setrnejsi je bily brufen… nebo ty indomethacinovy cipky, kor pokud se ti z migreny chce zvracet samo o sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
28.6.23 22:21

Jinak sumatriptan je v podstate lek na otok (migrena je otok mozku, zjednodusene), ne na bolest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.6.23 23:32

@maminaAJ na doporučení mám Viridium Magnesium citrate with B6 - z toho průjmy nemám, z ostatních forem spolehlivě, Magnosolv by klidně mohli prodávat jako projímadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11748
29.6.23 08:20

Když jsem je zkoušela před devatenácti lety, tak jeden druh nezabral, druhý jen s ibalginem. Pak jsem je dlouho nesměla.
Nedávno jsem je na zkoušku dostala znovu a pomáhá mi jen 100mg Sumatriptan. Ten slabší mi migrénu jen odsunul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
29.6.23 10:05
@Lily Evans píše:
@maminaAJ na doporučení mám Viridium Magnesium citrate with B6 - z toho průjmy nemám, z ostatních forem spolehlivě, Magnosolv by klidně mohli prodávat jako projímadlo :mrgreen:

hodne bolavy projimadlo, dekuji za tip, zjistim si k tomu vic, ja uz to s horcikem vzdala :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
29.6.23 12:27

Sumatriptan mi zabírá tak do hodiny (mimochodem v době, kdy začíná působit, je mi dost zle - říkám tomu převtělování :lol: ). A ano, někdy se mi stane, že si musím vzít ještě jeden. Na pořádně rozjetou migrénu, kterou třeba dostanu ve spánku, mi pomáhal Relpax. Sumatriptan mi v takovém případě vůbec nezabral. Na Relpax se ale bohužel dost doplácí. Relpax a Sumatriptan se ale nemohou kombinovat během 24 hodin.
Nyní mám biologickou léčbu a stačí mi Sumatriptan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.23 10:57

Sumatriptan bez předpisu - wourldpillseller.com Ano, také beru na záchvat migrény Sumatriptan a pomáhá mi. Hlavně, když mám migrénu v práci a nemám možnost se „uklidit“ do tmy, ticha a chladu, je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí