Bulka přímo pod čelistí - antibiotika nezabírají

27
28.6.23 18:49

Bulka přímo pod čelistí

Dobrý den, již delší dobu mám tvrdou bulku pod čelisti. Na ORL mi řekli, že by to mohlo být i od zubů. Dostala jsem ATB Dalacin a beru je již třetí den. Bulka stále nemizí. Mám strach z rakoviny. Nezdá se mi, že by to mohlo být od zubů. V prosinci mě zuby hodně bolely…na to jsem léky nebrala, přešla jsem to. Tak nevím, může to být i po tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4153
28.6.23 18:53

Sla bych k zubari. Muze to byt i kamen ve slinnych zlazach. Nechapu proc dali atb, mela jsi vysoke crp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.6.23 19:07
@tini píše:
Sla bych k zubari. Muze to byt i kamen ve slinnych zlazach. Nechapu proc dali atb, mela jsi vysoke crp?

Ne. Jen tak mi je dali. V nemocnici, popravdě nevím proč…tak se dost bojím, jelikož bulka nemizí a antibiotika už mám skoro douzivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.6.23 19:07
@Mpo99 píše:
Ne. Jen tak mi je dali. V nemocnici, popravdě nevím proč…tak se dost bojím, jelikož bulka nemizí a antibiotika už mám skoro douzivana

Jinak CRP mi ani nedelali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
28.6.23 19:35

Tak jestli to máš po straně pod dolní čelistí, tak tam je submandibulární uzlina. Nemáš nějaký zánět v oblasti pusy, dásní, nebo kůže na tváři? Nebo třeba opar na rtu? Mě se tahle uzlina vždy zvětší a bolí při oparu. Jinak ATB bereš třetí den, to je tak doba kdy začnou působit a ne kdy by mělo vše zmizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
28.6.23 19:52

@Lucka1111 taky to mám stejně. Zrovna se mi udělal opar na bradě. Uzlina zvětšená a strašně bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.6.23 21:30
@prlka17 píše:
@Lucka1111 taky to mám stejně. Zrovna se mi udělal opar na bradě. Uzlina zvětšená a strašně bolí
Já právě nevím, jestli je to uzlina, jak je to za tou kosti, tak nepoznám, jestli se to hýbe nebo ne. Navíc dle lékaře mám krk a vše ostatní klidné…tak nevim
@Lucka1111 píše:
Tak jestli to máš po straně pod dolní čelistí, tak tam je submandibulární uzlina. Nemáš nějaký zánět v oblasti pusy, dásní, nebo kůže na tváři? Nebo třeba opar na rtu? Mě se tahle uzlina vždy zvětší a bolí při oparu. Jinak ATB bereš třetí den, to je tak doba kdy začnou působit a ne kdy by mělo vše zmizet.

Dle lékaře vše v pořádku…jen ta boule nebo něco tvrdého ani nevím jak to popsat. Prý se mu zdá jakože je to spojené se zuby, ale opravdu nevím…tak to je ještě brzo aby to zmizelo? Docela jsi mě uklidnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 09:37

@Lucka1111 muzu se zeptat???Ja mam treba pod bradou drobnou uzlinku zvetsenou porad, vysetreni na ORL jako neskodna uzlina velikostne do 5mm…pohybliva…mam ji tam urcite dva roky co o ni vim takze mozna i dyl….a na krku mam na kazdy strane taky po jedny obe do 5mm volne pohyblive….jedna se mi dokonce pri nemoci zvetsila a bolela…lekarka to uzavrela tak ze mam hubený krk a uzliny jsou v poradku🤷‍♀️ja to asi vic nemusim resit???…trpím na opary, jak mam trosku rymu mam hned opar u nosu nebo na puse + mam podkozni akne dost v obliceji…ty na krku mam taky urcite rok…

• Citovat
  • Upravit
27
29.6.23 10:52
@Anonymní píše:
@Lucka1111 muzu se zeptat???Ja mam treba pod bradou drobnou uzlinku zvetsenou porad, vysetreni na ORL jako neskodna uzlina velikostne do 5mm…pohybliva…mam ji tam urcite dva roky co o ni vim takze mozna i dyl….a na krku mam na kazdy strane taky po jedny obe do 5mm volne pohyblive….jedna se mi dokonce pri nemoci zvetsila a bolela…lekarka to uzavrela tak ze mam hubený krk a uzliny jsou v poradku🤷‍♀️ja to asi vic nemusim resit???…trpím na opary, jak mam trosku rymu mam hned opar u nosu nebo na puse + mam podkozni akne dost v obliceji…ty na krku mam taky urcite rok…

Ale já nemám právě opar ani nic jiného. A ani nevím, jestli je to uzlina :? Přijde mi to takové tvrdé, je to zrovna na takovém místě kde se s tím moc hýbat nedá. Jsem objednaná k zubaři a právě se moc netvářili, že by to mohlo být tim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 11:07

@Mpo99 hele jeste to nemusi bejt nic hroznyho kdyz to nebude uzlina muze to bejt jina prkotina….ja mam samy vymysli taky po tele…mam treba cysty v prsou, ty uzlinky drobny, nejaky drobny nalezy ma deloznim čípku co se hlidaji, proste vsude neco….

Nejdriv jsem taky se vsim plasila….ale ono to strasne vysiluje…nastavila jsem se tak ze pno to nejak vzdycky dopadne a tim, ze budu plasit si nepomuzu spis ublizim…☺️

• Citovat
  • Upravit
2257
29.6.23 11:25

Zubař a pak znova ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
29.6.23 12:28
@Anonymní píše:
@Lucka1111 muzu se zeptat???Ja mam treba pod bradou drobnou uzlinku zvetsenou porad, vysetreni na ORL jako neskodna uzlina velikostne do 5mm…pohybliva…mam ji tam urcite dva roky co o ni vim takze mozna i dyl….a na krku mam na kazdy strane taky po jedny obe do 5mm volne pohyblive….jedna se mi dokonce pri nemoci zvetsila a bolela…lekarka to uzavrela tak ze mam hubený krk a uzliny jsou v poradku🤷‍♀️ja to asi vic nemusim resit???…trpím na opary, jak mam trosku rymu mam hned opar u nosu nebo na puse + mam podkozni akne dost v obliceji…ty na krku mam taky urcite rok…

Synovi, když něco má být, tak mu tlačí uzliny do spodního patra- nevím, jak to lépe popsat. Prostě to tak má. A běžně ho uzliny tlačí i v břichu. Je hodně hubený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí