Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nepíšeš kam jedeš, ale běžně po EU se papíry k práškům nevozí, jen je dobré to mít ideálně v originálním balení. Akorát k injekcím na lety mimo Evropu táta nějaký papír vozil, pro jistotu, ale jestli ho někdy potřeboval, to nevím. A vzala bych dvojnásobek a půlku do odbaveného kufru a půlku do příručního.
Léky, které pravidelně bereme, si beru do příručního zavazadla. Do odbaveného kufru dávám klasickou dovolenkovou lékárnu. Potvrzení je potřeba na léky v tekutém stavu, například inzulín. Na tablety žádné potvrzení nepotřebuješ.
Mely by byt v puvodnim baleni, a ja si je davam i do kufru i do kabelky, at mam zalozni kdyby se mi jedny ztratily.
V původním balení určitě lepší. Předpisové léky dávám do příručního, stejně tak jako léky na alergii mám vždy u sebe. Už jen kvůli riziku, kdyby odbavený kufr odcestoval jinam, ať nejsi bez nich.
Beru AD a mám je v příručním zavazadle (v odbavovacím mám krabičku navíc), letěla jsem s tím do USA a bez problémů.
Vzala jsem si do příručního zavazadla léky jen v platů na asi 5 dní a zbytek mám v odbavenem kufru.
Do příručního a v originál krabičce. Nikdy po mě potvrzení nechtěli, a to toho beru hromadu. Do kufru dávám jen takové ty běžné léky pro „co kdyby“, ne ty životně důležité na předpis.
Manžel epileptika a inzulín, senzor, jehly, glukometr do příručního, dám jim to zvlášť k odbavení včetně potvrzení od lékaře. Ostatní léky Paralen Smekta je v odbavenem zavazadle.
Pokud jsou to léky, které člověk opravdu užívá pravidelně, tak se to potvrzení od lékaře hodí, nehrozí, že mu tu nějaký dobrak zkomplikuje…
@lucad77 píše:
Do příručního a v originál krabičce. Nikdy po mě potvrzení nechtěli, a to toho beru hromadu. Do kufru dávám jen takové ty běžné léky pro „co kdyby“, ne ty životně důležité na předpis.
Hromadu - kolik toho cca prosím Tě máš? Mám jet na týden a pokud bych to brala v orig.krabičce, tak to zabere 30×20×10cm. Přemýšlím, jestli to brát v těch krabičkách, anebo že bych vzala potřebná plata a k tomu dala příbalový leták.
@Anais Brno píše:
Manžel epileptika a inzulín, senzor, jehly, glukometr do příručního, dám jim to zvlášť k odbavení včetně potvrzení od lékaře. Ostatní léky Paralen Smekta je v odbavenem zavazadle.
Pokud jsou to léky, které člověk opravdu užívá pravidelně, tak se to potvrzení od lékaře hodí, nehrozí, že mu tu nějaký dobrak zkomplikuje…
Prosím Tě, jak takové potvrzení má vypadat?
Stačí nějaké jméno, seznam léků a razítko a podpis? Díky.
@Evkad plata podle mě stačí, když je tam vidět název léku a vypadá to tak nějak jako originální balení. Ve svém příspěvku výše píšu původní balení, ale měla jsem na mysli platíčka. Prostě ne vyloupat a převážet smíchané v random skleničce. ![]()
Takhle občas beru vitaminy do odbaveného (protože takové ty velké tuby tahat odmítám) a přiznám se, že z toho bývám kapku nervózní. ![]()
@Evkad řekni doktorovi, oni mají nějaký standardní text. Paní xy užívá leky xy a musí je mít po dobu letu s sebou. razitko, plus kontakt na lékaře. Manžel je má vždy v krabičce. Nemíníme se pak s nikým hádat. Vlastně jeden příruční batoh jsou jeho léky a dia vybavicka ![]()
Vytáhnu to zvlášť u odbavení do jedné z těch krabic, hodím jim tam papíry od doktora a je to. Pravda, že na drogy nás testují snad pokaždé ![]()
@broskvová zmrzlina Mix na dva dny budu mít v dávkovači. To snad na letišti případně přežijí. Vyloupávat 2× denně z 16 druhů léků se mi tedy nechce.
Dobrý podvečer, beru sertralin 50 mg a poletím na dovolenou. Kam dáváte léky, které užíváte? Do kufru nebo do příručniho zavazadla? Dále jsem četla, ze je někde potřeba potvrzení od lékaře, ale já žádné nemám, mudr si nechává papíry u sebe, měly jste s tím problém? Už mám zabaleno a vše mám právě v kufru ať už antidepresiva, tak ibalgin atd. Děkuji, ponechat anonym