Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky
Ktera davate sunar 1 jak vam deti kakaji? Pridavam do sunaru espumisan na prdiky ten nam pomaha. Ale ted sme presli z beby na ten sunar-po bebe kakala dene. Ted mame 3 dny sunar a vubec nic-dnes uz zacla pobrekavat, kroutit a nic.. Na netu jsem cetla neco o nakych laktobacilkach, jake jsou nejlepsi se sunarem? A mam vysadit espumisan? Diky za rady
U nás tak 1-2× denně. Kolik je dceři? 3 měsíce? Můžeš zkusit víc dávat na bříško nebo ho masírovat.
@Daja254 tak předně přestaň pít sunar a uleví se ti
a espumisan si dávej klidně dál i malé ho klidně dávej, ten je na nadýmání (prostě prdíky).
A teď k věci, pro lepší trávení je dobrá Bio gaia probiotika, event. lactobacilky od swissu. Btw proč jste měnili um? A na bříško je nejlepší Hipp si myslím, i ho věťsina dětí nejlépe snáší.
@Daja254 Tak proč nezůstat u toho co mu dělá dobře? Když mu Sunar nevyhovuje, tak dávej zase Bebu. Může se to teda ještě srovnat, neb tři dny má novinku tak si zvyká ![]()
@saadet píše:
@Daja254 tak předně přestaň pít sunar a uleví se tia espumisan si dávej klidně dál i malé ho klidně dávej, ten je na nadýmání (prostě prdíky).
A teď k věci, pro lepší trávení je dobrá Bio gaia probiotika, event. lactobacilky od swissu. Btw proč jste měnili um? A na bříško je nejlepší Hipp si myslím, i ho věťsina dětí nejlépe snáší.
jojo na kakání je Hipp bezkonkurenční, malá se mi po něm pokadila 4×za den hromadu, ale strašně se osypala, takže jsme se vrátili k Nutrilonu, ale když přidávám espumisan, biogaiu, fenyklový čaj, cvičíme s nožičkama, masírujeme pupíkem, tak žádné prdíky nehrozí ani s Nutrilonem
@Daja254 ty taky nekakáš? Tak to změn´ mlíko, Sunar to dělá. Babylove z DM to nedělá.
Mlíčko nechtěla do pusinky strčit, když jsme dali sunar hned si dala, ale bebu proste ze dne na den nechtela!…
ted dojidame prvni krabicku sunaru mame se vratit zpet k bebe? Muzese takle stridat mlicko?
A ten hipp to je mlíčko? My měli bebu, espumisan, a fenyklovy cajicek. Ted sunar, espumisan, a fenyklovy cajik.. Po bebe jsme kakali kazdy den.. Mam strach
koupime malé cokoliv aby ji to pomohlo. Jinak jsou ji 2mesice
@Conulka tak to je mi lito, moje mala ho snáší super. A vetsina kamarádek taky v pohode, ale je fakt ze nutrilon jsme meli nejaky cas kuli silnému refluxu AR a taky dobry ![]()
Tak zkus přidávat tu biogaiu do mlíčka, malá 1,5měsíce mi po ní každodenně kaká bez nějakého extraúsilí
jsou to kapky, drahé jak prase, ale dává se jen 5kapek denně, takže vydrží celkem dlouho, ale ještě tady psaly holky lacktobacily od Swissu, ale ty já neznám
zkusila bych to dřív než změnu mlíka, jinak ten Hipp je Hipp Combiotic Bio 1
@Daja254 ty jí to mlíko hlavně už přestaň pít
ale vážně, ano hipp je mlíko : http://www.hipp.cz/index.php?… max zkus ten hipp, zas tolik jí to nestřídej a vydrž u jednoho aspoň 10 dní. Kup v lékárně tu bio gaiu a pupíka (krém) a každý den s ním masíruj bříško a cvič nožkama.
@saadet no teď už je to v pohodě, ale dostávala jsem jí z toho týden, koupání v černým čaji a mazání rybilkou = fujtajbl
akorát mám načnutých 600g Hippu a nevím co sním, ale na jedný diskusi mi poradila jedna maminka, že z UM, které miminku nesedlo dělala palačinky
tak to asi takhle dopadne
Takže myslíte: vrátit se k bebě, dávat to biogaiu misto espumisanu, fenyklovy cajit a ty laktobacilky od swissu? Myslim to dobre? Ztracim se v tom
![]()
@saadet
Pupik mame a masirujeme, nozicma cvicime… Na pupicek davame.. Ale zatim furt nic…koupim ty kapicky a mam i ty laktobacilky? ![]()
No k Bebě bych se nevracela, když jí nebaští, kapala bych do Sunaru espumisan a 1×denně tu Biogaiu
koupila bych buď tu biogaiu nebo ty lactobacily, obojí určitě ne