Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky chci se zeptat, babička omylem koupila Sunar 2 a naše miminko má 3,5 měsíce.. nemůže se mu něco stát, když už jsem mu ho dala? Zjistila jsem to pozdě..
Děkuji za odpověď..
No to asi ne. Ale já bych letěla koupit 1. Ono to ma všechno trochu jiný složení.
@Atisia
Hned jak jsem to zjistila, tak jsem běžela koupit 1, ale malinkej to bumbal celý den, tak se bojím aby se mu něco nestalo.. 😔
@123B123 píše:
@Atisia
Hned jak jsem to zjistila, tak jsem běžela koupit 1, ale malinkej to bumbal celý den, tak se bojím aby se mu něco nestalo.. 😔
Nestalo, neboj.
Sledovat. Ale ruku na srdce. Spousta dětí dostane něco by neměli např guláš od babičky, šlehačku z dortu, přesnídávku v pár týdnech a taky se jim nic nestane. Nemyslím že by z toho pro jednou byl mega problém. Asi pro klid duše něco na bolest bříška pro jistotu. No a pokud nebude zvracet tak je to dobrý. ![]()
Nic se mu nestane. Dvojka je nepatrně méně tučná, má trošku míň cukrů a energie. Hádala bych, že by maximálně mohl mít trochu větší hlad.
Ty mléka jsou odstupňované podle toho, co by v dané době mělo dítě jíst.
Tzn. že jedničky jsou pro děti živené pouze mlékem, ničím jiným. Do šesti měsíců jsou proto, že v tom půl roku je doporučené pro kojené děti přejít na příkrmy. Ale spousta dětí krmených UM přejde na příkrmy mnohem dříve.
Dvojky jsou tak trošku méně tučné a mají trochu jiné poměry živin, jelikož už jsou spíše doplňkem k zavedené stravě. To samé trojky, čtyřky a tak dále.
Zase některé 10 měsíční děti třeba pořád pijí jedničku - protože třeba nechtějí příkrmy, nebo málo přibírají apod.
Rozhodně svoje dítě nijak nezmrzačíš, když mu dáš dřív dvojku. Ale je možné, že bude mít větší hlad. Tak prostě dej jedničku a neřeš.