Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
nemám vůbec žádnou zkušenost s kočárky a chtěla bych se zeptat, jak rychlé obecně bývá sundávání hluboké korby? Jde o to, že bydlíme v bytovce ve třetím patře, kočárek (dvojkombinace hluboká korba+sporták) budu mít dole v suterénu. Chtěla bych dávat mimčo občas spát na balkon, ale kočárek sem denně tahat nejde, balkón je navíc menší. Napadlo mě, že bych ho mohla dávat spát ven v hluboké korbě a teď řeším, zda koupit z bazaru druhou, kterou si nechám čistě na balkon nebo vždy dole z kočárku tu korbu oddělat a pak ji zase přidělat? Bylo by to denně. Nemám ale představu, jak to bývá rychlá záležist a hlavně, zda bych denním sundáváním kočárek neničila.
Mozna zalezi na kocarku. My mame dvojkocar Baby Jogger City Select. Sundani korby je otazka 2 s. Pokud v ni spi mimco, tak treba 5 s, aby to bylo citlivejsi a s mimcem se moc nehazelo. Nandani to same. Kocarku je 11 let, my ho mame 6 let, aspon od nas zazil hodne (urcite radove stovky) sundavani a nandavani korby a nevypada v tomto smeru poskozeny.
Na našem kočárku (junama diamond) je to rychlovka. Ale já osobně to zvládám hůř. Musí se zmáčknout z obou stran čudlíky na sílu a vytáhnout nahoru, korbičku máme trochu těžší - je plastová a já jakožto malé postavy bez síly to dávám těžko. Ale pro manžela je to brnkačka ![]()
My měli kočárek Jedo a byla to rychlovka a šlo to lehce. Ale pro mě by to byl opruz tahat tu korbu pořád sem a tam. Já bych volila na balkon nějaký starší kočárek. Navíc dcera potřebovala uhoupat ke spánku a to by bez podvozku nešlo.
Jde to jednoduše, často beru kočár do auta.
Mně by spíš nebavilo tahat korbu nahoru. ![]()
U našeho kočárku se musí na obou stranách zmáčknout pojistky a zvednout..chce to grif a pak už to děláš automaticky..
Asi záleží na kočárku, my máme bebetto, tam je ta korba vyloženě dělaná na nošení (má i držadlo na střeše) a vyckvakne se rychle, jenom zmáčknu 2 knoflíky a vyckvaknu a jdu, stejně jako třeba vajíčko. Ale jak by se to ničilo nebo ne netuším, sundavam ji minimálně. Ale je to teda velké a neforemné na to, aby se to nosilo neustále tam a zpátky 3 patra, to bych si radši koupila nějaký druhý kočárek na balkon, jenom levný z bazaru.
Mam Baby Jogger a brnkacka, korba je i lehounka. Sundavala jsem do auta furt.
Ale pro tvoji situaci bych zvolila vloznou tasku.
@Lucie_Sx píše:
Mam Baby Jogger a brnkacka, korba je i lehounka. Sundavala jsem do auta furt.
Ale pro tvoji situaci bych zvolila vloznou tasku.
Jako davat na balkon ve vlozne tasce?
Ja bych koupila starsi korbu jen na balkon, vlastne cely kocar, at to mas pohodlnejsi.
Ja jsem temer denne cca 2 nebo 3 roky nosila korbu (nekdy 2 korby) 1 patro po schodech. Nebylo to narocne, ale kdybych mela moznost, poridila bych starsi kocar do bytu. Jenze to neslo, nemame balkon a mame maly byt. Mimco (mimca) bylo doma v korbe pouze po dobu spanku. Pak jsem korbu hned odnasela dolu na kocarek.
Nevyhoda byla hlavne v riziku probuzeni pri prenaseni nebo pokladani korby na podlahu. Pokud mate balkon, tak fakt kupte bazarovy houpaci kocar na balkon.
@Tarena píše:
Jako davat na balkon ve vlozne tasce?Ja bych koupila starsi korbu jen na balkon, vlastne cely kocar, at to mas pohodlnejsi.
Proc ne? Tu tasku muze dat do stareho sportaku, postylky, kamkoliv.
Potrebuje prendavat spici mimino, to druhou korbou nevyresi.
Mame abc desing salsa a korbu vycvaknu a sundam. Uprostred strechy je i madlo pro prenaseni. Ale pro tve ucely bych si na bazaru koupila obyc hluboky kocar a nechala ho trvale na balkone.
Já bych počkala, až se miminko narodí a pak se rozhodla.
Některý mimina ani nemáš šanci spící přenést a některá zase nespí v zaparkovaném kočáru (oba moji synové)… takže bych se rozhodla až podle konkrétních potřeb mimina.
Jinak sundávání korby nebývá nic časově náročného, ale to tahání do třetího patra nic moc. Pronese se to.
Ja bych pořídila kocarek s hlubokou korbou za par korun z bazaru a nechala jej trvale zaparkovany na balkone, muze se vam hodit detatko i takto primo uspat a pak jit neco delat domu. Pokud by mi usnulo dítě na procházce, přenášela bych ve vložne tašce a prendala do balkonoveho kocarku. Nam sla korbicka odcvaknou snadno, ale přenášení bylo naprd, zvlášť kdyz pak děti rostly a byly těžší.
Moc děkuju za všechny rady. Původně jsem chtěla jen tu korbičku, protože balkon není z největších. Ale nenapadlo mě, že uspat ho jen v korbičce by šlo asi těžko a na baazrech je spousta levných kočárků, které na tenhle účel budou stačit ![]()