Sunya HA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.13 19:36

Sunya (HA)

Zdravím,
dneškem jsem začala brát antikoncepci Sunya. Nějak mám strach, že začnu přibírat na váze, někdo zas říká, že pak trpěl depresemi a že probrečel celý menses. Nějak mě to vyděsilo. Mám se bát? Zatím nic nového (přecejen jsem jí dnes měla poprvé)..Kdy se můžou dostavit první kila? A co zlepšení/zhoršení pleti? Na co si dát u této HA pozor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
71
18.1.13 19:43

Ahoj
tak já ji brala rok, a za celou tu dobu jsem si držela tu váhu(žádnou dietu sem nedržela), kterou jsem měla před tím, tak akorát jsem vždycky před MS, nějaký ten ďubanec navíc měla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
18.1.13 19:43

Moderní HAK, ke které patří i Sunya už nemá účinky na zadržování vody, takže nepřibereš (to je spíše takový mýtus z dob, kdy hormony působili nadměrné zadržení vody v těle, ale nikoliv obezitu). Změnu nálad, nebo libida naopak mít můžeš. Pokud by se to objevilo a neustoupilo po 6 měsících užívání, tak se domluv s gynekologem na změně. Na pleť by měla mít pozitivní účinek, t. j. zlepšení akné. Jinak je ale tato HAK velmi dobře snášená, zatím jsem v ambulanci neměla negativní ohlas. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.13 19:47

Tak snad to bude v pohodě. Snad si to nevnuknu do palice. Jsem posedlá dělat všechno vždycky správně a dále jsem posedlá se i nadměrně hlídat, kontrolovat, co se týče tohoto :))..a jinak, někde jsem i slyšela, že když je v HA méně hormonů, je větší pravděpodobnost otěhotnět. Neslyšeli jste o nějakém takovém případě?

• Citovat
  • Upravit
71
18.1.13 19:52

O tom jsem nikdy nečetla, spíš jsem se po tom nikdy nepídíla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
18.1.13 20:06
@Anonymní píše:
Zdravím,
dneškem jsem začala brát antikoncepci Sunya. Nějak mám strach, že začnu přibírat na váze, někdo zas říká, že pak trpěl depresemi a že probrečel celý menses. Nějak mě to vyděsilo. Mám se bát? Zatím nic nového (přecejen jsem jí dnes měla poprvé)..Kdy se můžou dostavit první kila? A co zlepšení/zhoršení pleti? Na co si dát u této HA pozor?

Podle mne si dávej pozor na to, aby jsi jí brala pravidelně, nejlépe ve stejnou dobu. Já mám přes ní pěknýho Pepíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.13 20:14

Ach jo, jo, měla bych jí brát pravidelně.. vždy v 18:00, budík nastaven, tak snad to dám. A tys jí užívala pravidelně? Nebo jsi otěhotněla i přes pravidelné používání?

• Citovat
  • Upravit
15051
18.1.13 20:18
@Anonymní píše:
Ach jo, jo, měla bych jí brát pravidelně.. vždy v 18:00, budík nastaven, tak snad to dám. A tys jí užívala pravidelně? Nebo jsi otěhotněla i přes pravidelné používání?

Já začala chodit na tři směny, takže někdy jsem jí slupla ráno, jindy večer, pak zas opdpoledne, nicméně nevynechala jsem. Nevím, jestli to bylo tím, ale je to možné, no. Už jsem se nikde neptala. Dřív jsem antikoncepci jedla dost dlouhou dobu ráno, při čištění zubů, protože jsem měla jen ranní směnu a bylo to takové automatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.13 20:30

Ach jo, hrozně se bojím :D je to moje první HA, takže jsem prostě asi jen vystrašená :D

• Citovat
  • Upravit
15051
18.1.13 20:37

To, se zas neboj, moje kamarádky jí berou taky, a v pohodě. Prostě náhoda. Těžko, říct, kolik aspektů se musí semlít dohromady, aby se zadařilo. Já beru ještě prášky na štítnou žlázu, možná i to mělo dohromady svůj podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.13 20:47

Snad to bude dobrý, neříkám, že hned na to skočím bez jiné ochrany.. Počítám že mezitím slupnu nejméně 9 platíček, možná víc, jen se prostě bojím :)

• Citovat
  • Upravit
15051
18.1.13 21:00
@Anonymní píše:
Snad to bude dobrý, neříkám, že hned na to skočím bez jiné ochrany.. Počítám že mezitím slupnu nejméně 9 platíček, možná víc, jen se prostě bojím :)
Šmarjá, to já tě nechtěla takhle postrašit. Spíš jen poradit, aby jsi je brala nějak ve stejnou dobu, že je to jistější ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.13 21:23

Neboj, nemůžeš za to ty :D vystrašená už jsem sem přišla :) No, otestnu to a snad napíšu, jak se daří :)

• Citovat
  • Upravit
15051
18.1.13 21:25
@Anonymní píše:
Neboj, nemůžeš za to ty :D vystrašená už jsem sem přišla :) No, otestnu to a snad napíšu, jak se daří :)

ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
18.1.13 21:57
@boball píše:
Podle mne si dávej pozor na to, aby jsi jí brala pravidelně, nejlépe ve stejnou dobu. Já mám přes ní pěknýho Pepíka :mrgreen:

a ja Honzika :pankac: (trochu mi pres den litaly casy)

EDIT pro uklidneni: taky jsem brala leky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital