Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@punkerka89 píše:
Jak jsem psala ať dojede do Prahy na to vízum, bude to teda neco stát no
@ekira5 aha díky za objasnění
Aspoň by nestratili i sumu za zájazd ![]()
@Le_lenaz píše: Úplně v pohodě jdi do banky že se stalo to a to. Sepíšete papíry a oni vyzvou k vrácení peněz. Pokud ti peníze nevrátí tak ti je vrátí banka. Řešili jsme podvod cca. 6 měsíců zpátky u Monety, platba šla na Slovensko, že je to podvod se ukázalo po 2 měsících. Peníze se nám vrátili v plné výši.
Tak to vidím prvý krát že to banka vrátila zo svojho. Čo poznám prípady, pošlú výzvu, ale ak sa druhá strana nezľakne a nevráti, banka s tým nič nerobí.
@ekira5 také to slyším poprvé, já přišla do té své (také jsem naletěla, na inzerát na vintedu
) a poslali mě na polici, že oni s tím prý nic udělat nemůžou..
Mockrat Vam vsem dekuji za rady, ani bych takovy ohlas necekala.. Jste zlate 🌹
@Anetaa120 jinak ano, u me to bylo stejne jako u Anet, banka me odeslala na policii a ty mi narovinu rekli, ze pokud je to do ciziny a jen „3200,–“ takze se to jako muze sepsat ale zamete se to pod koberec.. a zase rikali ze to muze jedine banka.. Hazi si me jak bramboru.. Chapete tu bezmoc.. No pouceni pro priste.. Neni to pro nas zrovna mala castka.. 🥺 🤯 🤯 Banku mam KB, kamaradka co ma CSOB tak ji taky pomohli a penize vratili.. KB me zacina uz docela vytacet.. Asi ji zmenime..
@Anonymní píše:
Dobry vecer vsem,No neco nam asi nepralo jet..
Koupili jsme zajezd do Turecka, pritel nema Eu pas a tak potreboval vizum. Parkrat jsem ho uz vytvorila v minulosti ale na notebooku a v klidu. Dnes to bylo ve spechu na mobilu, otevrela jsem prvni webovku co tam na me vyjela. V zivote by me nenapadlo, ze bude podvodna.. Byla nam divna cena, ale rekli jsme ze se zdrazuje.. A jeste kdyz neprislo v ten cas co proste jindy uz jsme ho meli zacala jsem byt nervni a hledat na netu.. Nasla jsem jen same diskuze scam!!! proste podvodnici.. 🥺 🥺
Pozitri mame letet, zajez je koupeny.. Samozdrejme doma je ticha domacnost, vsichni jsou na me nastvany ale delali jsme to s pritelem spolu. Dokonce on tam zadaval sve platebni udaje ale chyba je jen ma, nemluvi doma semnou ani pavouci na stene.. Prosim poradte co delat a je nejaka sance dostat penizky zpet.. Dekuji a hezky vecer..
Vizum nemame a 3200,–kč v haji. Poradte co delat? Banka nemuze bez policiie zastavit platbu pry a Policie rika jak to neni nad 10k tak se to zamete pod koberec.. Ze to nema cenu..
Jediný co se dá udělat je reklamovat platbu u banky. Banka kontaktuje majitele účtu s žádostí o vraceni. Pokud tak neučiní, získáš adresu majitele účtu, abys mohla udělat další kroky, což už je spojeno s PCR. Pak už se to řeší jako trestný čin - resp. obvinění z něho. Takže podleme nějaká šance je, ale bude to stát hodně úsilí. Já sem hodně na morálku a fair play, takže bych do toho šel, ale je to na tobě
.
@ekira5 píše:
Tak to vidím prvý krát že to banka vrátila zo svojho. Čo poznám prípady, pošlú výzvu, ale ak sa druhá strana nezľakne a nevráti, banka s tým nič nerobí.
Já netvrdím že to vrátili ze svého ale nejspíš to stáhli prostě z účtu toho dotyčného.
Jinak netuším vůbec jak to funguje, každopádně můžu odpřísáhnout že nám to opravdu vrátili.
@Le_lenaz píše:
Já netvrdím že to vrátili ze svého ale nejspíš to stáhli prostě z účtu toho dotyčného.Jinak netuším vůbec jak to funguje, každopádně můžu odpřísáhnout že nám to opravdu vrátili.
Tak to zrejme vrátil dobrovoľne ten druhy. Banka nemá právo sťahovať peniaze druhému z účtu. To by mohol niekto niečo kupovať, poslať peniaze, potom by banka peniaze vrátila ![]()
@ekira5 píše:
Tak to zrejme vrátil dobrovoľne ten druhy. Banka nemá právo sťahovať peniaze druhému z účtu. To by mohol niekto niečo kupovať, poslať peniaze, potom by banka peniaze vrátila
To je pravda. Taky je to možné. Žádné oficiální vyjádření jsme nedostali. Možná se ten dotyčný lekl že se to řeší a raději peníze vydal. ![]()