Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni!
Mám dotaz
s přítelem letíme o víkednu do Paříže na 2 týdny a máme tam na jeden den pro Versailles. Jak je to tam s online koupí vstupenek k mládeži do 26 let? Protože tuhle variantu mají zdarma a tak se ptám, zda nám stačí pouze občanky/ISIC nebo někde sehnat vstupenku? Nechceme stát fronty a když to máme zdarma tak nevíme, jak to udělat.
Děkuju!
Tak třeba se podíváte na jejich stránky, jako jsem to právě udělala já, protože jsem strašně zvědavá, a zjistíte, že věk prokazete průkazem s fotografií a datem narození, například pasem, a vstupenky si objednáte na určitý datum a čas na online tickets, přičemž vyberete variantu free tickets.
Normálně máte všechno napsané na jejich stránkách, za 3 kliky to máte zabookované, i si to můžete dát do angličtiny. ![]()
„Děti a studenti do 26 let (s ISIC kartou): zdarma, resp. 10 EUR během dne s vodní show ve fontánách“
To je vtipne, ted pred 20 minutami jsme odtud prijeli, zrovna lezim na pokoji hotelu v Parizi:-) Ale je to tak, jak je psano vyse. Do zahrad jsme si pujcili elektricke auticko, parada!
Ještě mne napadly tipy, pokud jste tam nebyli: Pokud si budete kupovat online lístek s konkrétním časem prohlídky zámku, doporučuji dorazit aspoň o půl hodinky dříve. Jsou tam dost fronty + vše se natahuje bezpečnostní kontrolou, která je u všech památek i v Paříži. Tzn. dát osobní věci a elektroniku (telefon a foťák) do košíčku, projít bezpečnostním rámem, ukázat obsah kabelky či batohu. U kontroly lístků už je to pak OK. Akorát tedy jeden den na Versailles je maličko
, je to tam fakt veliké a vše stojí za vidění, my tam byly s kamarádkou 2 dny a i to bylo málo
. Doporučuji s sebou mít i zásobu tekutin, jestli budou vedra, tak při celodenním chození zahradami to využijete
. Sprostě závidím, hned bych tam jela znovu! Užijte si to a napište pak třeba zkušenost, jaké to tam bylo s dětmi, zvažuji do budoucna jet znovu s rodinou, ale děti máme malé, tak nevím, nakolik by je to tankovalo…
@Koan píše:
Ahoj všichni!
Mám dotazs přítelem letíme o víkednu do Paříže na 2 týdny a máme tam na jeden den pro Versailles. Jak je to tam s online koupí vstupenek k mládeži do 26 let? Protože tuhle variantu mají zdarma a tak se ptám, zda nám stačí pouze občanky/ISIC nebo někde sehnat vstupenku? Nechceme stát fronty a když to máme zdarma tak nevíme, jak to udělat.
Děkuju!
Co je s vámi lidi? Vy jste nová internetová generace, měli byste mít google v malíčku, předpokládám, že jako hrdí držitelé ISIC kart pravděpodobně budete studovat, tudíž IQ ne hůře než mírný podprůměr, a vy si místo návštěvy odpovídajících stránek založíte diskusi, aby to někdo udělal za vás? ![]()
I když se čeká dlouhá fronta jak na vstupenky, tak do zámku, poměrně rychle se pohybuje. Nenechte se proto odradit myšlenkou, že strávíte ve frontě hodiny. Lístky se vyplatí koupit přes internet, jsou o trochu levnější, než kdybyste je kupovali na místě - https://tiqets.tp.st/4U96eCCF