Přítel nechce cestovat ale já ano..

209
17.8.22 10:30

Přítel nechce cestovat ale já ano..

Ahoj všem, ráda bych se s něčím svěřila a možná mi taky někdo dáte nějakou dobrou radu.. A treba i nejaky chlap mi tady poradi ;)

S přítelem jsme 3 roky, jsme bezdětný a já bych strašně chtěla cestovat, kamkoliv a kdykoliv, klidne i jentak po čr za par kaček. Oba pracujeme a na vše si vydělám, nechci po něm aby mi něco platil. Co potřebuju tak mi pomůže a vše pro mě udělá.. Nas vztah je krasny az na to ze jeho NIC nebavi.. ale jinak jeho koníček je válení se doma na gauči, on je z velmi chudé rodiny která v životě snad nikdy nikde nebyla.. Ale právě proto by ho přece cestování mělo lákat, ne?? Máme o tom neustále hádky, jsem si vědoma že ho přemlouvám a rýpu do něj, po chvilce si uvědomím že každý je jiný a že bych ho měla nechat na pokoji.. Mrzí mě to vůči němu..Jenže druhý den s tím začnu znova, prostě s tím nedám pokoj, nemůžu se s tím smířit.. dovca s kamarádkou moc nepřipadá v úvahu protože každá z nich prostě má nějaký důvod proč nemůže.. (penize, deti, cas a nebo je to taky nejak nebavi :think: A co si budem povidat, přeci jenom dovolená s partnerem mě láká vice.. On skousne jednu dovolenou ročně a to v létě na takovou tu,,typickou” destinaci (Egypt, Bulharsko apod.) teď jsme spolu byli v Tunisku a líbilo se mu, Ale i tak z toho nebyl extra nadsenej, kdybychom nejeli ani tam, bylo by mu to snad i mozna jedno.. jenom že mě prostě tenhle typ dovolený jednou ročně neláká, ráda bych zažila něco víc, bojím se že on už jiný nebude, ale představa že ho kvůli tomu opustím, je strašná, ale představa že tohle mám celý život vedle sebe je taky strašná.. Když mu reknu ať navrhne něco on, že půjdem dělat něco co baví jeho, ze budu rada, klidne s nim pujdu na fotbal nebo COKOLIV jineho, tak nemá odpověď, a rekne ze nevi co..mám pocit že jeho nebaví prostě nic.. Ale přece každý má něco, co ho těší, ne? Jsem z toho nešťastná.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4785
17.8.22 10:33

Cestovatelské skupiny na fb, tam si najdeš nějakou partu raz dva :hug:
Ale podle mě to s takovým partnerem stejně nemá budoucnost, když se vaše představy o životním stylu takhle diametrálně liší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
17.8.22 10:36

Vezmi v úvahu, co bude, až budou děti. Protože s těmi se hodně chodí ven, na výlety apod. Budeš chodit s nimi sama, starat se o ně sama a on bude sedět doma? Nebo jak si on představuje život, až budete mít děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
17.8.22 10:38

No, zvažte, zda to má s partnerem cenu, když je pro vás cestování tak důležité, nebo si sežeňte jiné lidi. Spousta chlapů, co znám, k moři nejezdí vůbec, ženský jedou samy s dětma a asi je to tak dobře, než aby se tam všichni navzájem otravovali. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
17.8.22 10:41

Nevadilo by mne, ze nechce, cestovat, ale ze ho nebavi NIC. Predstav si, az budete mit deti. Co jim preda? Jak se bude tvarit, ze se davaji penize za vylety, vstupy, krouzky? Budes s nimi obrazet vse sama? S kolika detmi to sama zvladnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
17.8.22 10:42
@Freeandwild píše:
Cestovatelské skupiny na fb, tam si najdeš nějakou partu raz dva :hug:
Ale podle mě to s takovým partnerem stejně nemá budoucnost, když se vaše představy o životním stylu takhle diametrálně liší…

Super rada, ja na te skupině poznala dobrou kamarádku :palec: Nenech se jím omezovat. Chceš cestovat a nemáš s kym? Najdi si nové lidi, s kterými to půjde. Život je moc krátký na to, abys seděla doma kvůli nějakému sobci, kterému ani za vylet nestojíš. O tom, ze ho mas vyměnit, nepíšu, protože z textu pusobis, ze jsi jeste v růžovem období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
17.8.22 10:43

A pises, ze vztah je krasny. Co vas spojuje? Co cini, ze ten vztah neni prazdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.8.22 10:47

Hele tohle je v nastavení člověka. Máma se vždycky přemohla kvůli nám nebo ještě teď někdy vyrazí kvůli vnoučatům, ale úplně vidíš jak ji to nebaví a chce hlavně domů. Někdo takovej je. Manžel je taky z rodiny co na nic neměla a nikam nejezdila, ale se mnou si zvykl rychle, jezdíme xkrát do roka, po ČR i do zahraničí. Jinak bych to nesnesla, nemůžu bez toho být :) Asi bych hodně zvážila jestli takhle chci dlouhodobě žít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
17.8.22 10:49

Tak to bych nezvládla. Já cestování miluju a kdyby partner měl jiný názor, rozešla bych se. Teď už cestujeme pořád.
První dva roky manžel brblal, že je na dovolené a přece se nebude nikde plahocit, možná i víc let..ale postupem času jsem to nabalovala a začal zjišťovat, že je fajn něco vidět.
Dneska jsme spolu 15let a myslím, že cestování miluje už taky, děti jsou taky naučené chodit túry od malinka.
Cesty plánují já, on řídí a všichni jsme spokojení :)
Zkus plánovat zajímavé výlety, co by ho bavilo a třeba na to přijde..já jsem třeba dostala manžela na skalní vyhlídky a takové spíš dobrodružnější cesty. Zámky ho moc neberou, ale přežije to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.8.22 10:52
@nickanonym píše:
Ahoj všem, ráda bych se s něčím svěřila a možná mi taky někdo dáte nějakou dobrou radu.. A treba i nejaky chlap mi tady poradi ;)S přítelem jsme 3 roky, jsme bezdětný a já bych strašně chtěla cestovat, kamkoliv a kdykoliv, klidne i jentak po čr za par kaček. Oba pracujeme a na vše si vydělám, nechci po něm aby mi něco platil. Co potřebuju tak mi pomůže a vše pro mě udělá.. Nas vztah je krasny az na to ze jeho NIC nebavi.. ale jinak jeho koníček je válení se doma na gauči, on je z velmi chudé rodiny která v životě snad nikdy nikde nebyla.. Ale právě proto by ho přece cestování mělo lákat, ne?? Máme o tom neustále hádky, jsem si vědoma že ho přemlouvám a rýpu do něj, po chvilce si uvědomím že každý je jiný a že bych ho měla nechat na pokoji.. Mrzí mě to vůči němu..Jenže druhý den s tím začnu znova, prostě s tím nedám pokoj, nemůžu se s tím smířit.. dovca s kamarádkou moc nepřipadá v úvahu protože každá z nich prostě má nějaký důvod proč nemůže.. (penize, deti, cas a nebo je to taky nejak nebavi :think: A co si budem povidat, přeci jenom dovolená s partnerem mě láká vice.. On skousne jednu dovolenou ročně a to v létě na takovou tu,,typickou” destinaci (Egypt, Bulharsko apod.) teď jsme spolu byli v Tunisku a líbilo se mu, Ale i tak z toho nebyl extra nadsenej, kdybychom nejeli ani tam, bylo by mu to snad i mozna jedno.. jenom že mě prostě tenhle typ dovolený jednou ročně neláká, ráda bych zažila něco víc, bojím se že on už jiný nebude, ale představa že ho kvůli tomu opustím, je strašná, ale představa že tohle mám celý život vedle sebe je taky strašná.. Když mu reknu ať navrhne něco on, že půjdem dělat něco co baví jeho, ze budu rada, klidne s nim pujdu na fotbal nebo COKOLIV jineho, tak nemá odpověď, a rekne ze nevi co..mám pocit že jeho nebaví prostě nic.. Ale přece každý má něco, co ho těší, ne? Jsem z toho nešťastná.. :,(

Leklá ryba. Neřekla bych, že se k sobě hodíte. Časem ještě víc zpohodlní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
17.8.22 10:53

Chápu tvoji vášeň pro cestování, jsem v tomhle stejná. A nechci tě nějak ponoukat k rozchodu, ale upřímně mě by vztah s takovým člověkem nebavil. Nevadilo by mi ani tak, že nechce cestovat (ok, každý na to není), ale ta lenost a to, že ho nic nebaví. Znám pár takových lidí a jsou to většinou negativní lidi, kteří si jen stěžují a nic v životě pořadně nedělají. S někým takovým bych dlouhodobě být nemohla. Kolik je ti let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
17.8.22 10:56

Hele ja jsem taky celkem cestovatelska duse a manzelovi to staci jen obcas. Resim to jednoduse, jednou jedu s mamou, podruhy s brachou, pak s partou kamosek, pak treba jen s jednou kamoskou…spokojeni jsme oba, ja se vycestuju, manzel ma prostor sam pro sebe, vetsinou sedi sam na rybach a pak si o tom doma povykladame, co kdo zazil. Za me idealka, neumim si predstavit, ze bych ho kvuli svym potrebam takhle prudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9065
17.8.22 10:58

Kamarádka to tak má, jezdí s kamarádkami nebo svojí mámou. Teď už bude jezdit sama s dětmi. Mně to přijde divné, ale už jsem ten model viděla i u jiných rodin, tak to asi není úplně neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.8.22 11:11

Si najdi kámošku a cestuj s ní. Pokud je dotyčný spokojený doma, tak z něj světoběžníka neuděláš. Takže buď s ním chceš být i přes tento nesoulad a prostě si svoje touhy po cestování nasytíš jinak, nebo holt budeš hledat někoho jiného.

Respektive ano, ještě je tu možnost neceostovat a být zpruzelá a prudit ho. Ale to je varianta kde oba prohráváte, žejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.8.22 11:20

Tohle se nezmění, spíš bych čekala, že čím starší, tím bude víc pohodlnější. Já bych si takhle život představit neuměla. Jsem ráda, že to máme s manželem nastavený dost podobně. Pro mě by to byl důvod i k tomu hledat jinýho. A upřímně, jsou tací lidé, které opravdu nic nebaví. Jejich ideál je dřepět doma na zadku a nic nedělat. Mě by teda upřímně zajímalo, co máte vlastně společné. Možná, že je načase sundat růžové brýle a kouknout na váš vztah zcela racionálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí