Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nj byla zvykla na vyčochtané snehule (co to asi tak muze byt za boty, když ani nejsou rozlišené strany) a teď si musí zase zvyknout na poradne boty. Nevracela bych a brala to jako poučení pro příště. Zase si tu chůzi srovná
@Tichošlápek ony byly takové široké ale jen ve špičce takže mi to přišlo naopak fajn ze nejsou práva a levá. Podobně to bylo u attipasek, podobný tvář ![]()
@ayra.5 mne někdy prijde, ze mladší syn chodi jak trdlo v každých novych botách. Vždy první dny, než si zvykne. Třeba to bude mít tvoje mala stejne
@iiiv ohne asi nejvíc ze všech tech co jsem ji v obchodě zkoušela. Ale není to nic moc a navic strašně smrdiiiiii lepidkem.
v obchodě se ten smrad ztratil v ostatních botech ale doma fakt sila
Příspěvek upraven 21.02.19 v 18:32
Změř jí nohu, obkresli ji na karton. Pak to vystřihni a zkus si ten karton nacpat do těch superfitů. Vejde se? Nebo ne?
Pokud ne, tak nemůže nohu v těch úzkých botách vůbec používat, nepracují jí svaly na noze, jen neforemně dupe, zvedá kolena, nebo za sebou nohy táhne. Pokud má úzkou nohu, tak jí kup Filii celoročky, ty mají taky pevnější opatek, jestli ti jde o tohle.
je i možné, že jsou na ní tvrdé a těžké, taky bych poradila Filli
@Reflex píše:
Změř jí nohu, obkresli ji na karton. Pak to vystřihni a zkus si ten karton nacpat do těch superfitů. Vejde se? Nebo ne?Pokud ne, tak nemůže nohu v těch úzkých botách vůbec používat, nepracují jí svaly na noze, jen neforemně dupe, zvedá kolena, nebo za sebou nohy táhne. Pokud má úzkou nohu, tak jí kup Filii celoročky, ty mají taky pevnější opatek, jestli ti jde o tohle.
Tak jsem to obkreslila a vejde se
tak nevím čím to muže být…
možná si je nechám alr další už koupím jiné. Fili jsou fajn?
@ayra.5 píše:
Tak jsem to obkreslila a vejde setak nevím čím to muže být…
možná si je nechám alr další už koupím jiné. Fili jsou fajn?
Zkus ještě třeba špejlí změřit od středu paty do místa, kde má palec a v místě kloubů prstů, o kolik budou boty větší. Pokud má třeba moc velký nadměrek, může jí to vadit. Nebo jí nesedí v patě, v jiném místě.. Nebo jí vadí příliš utažený kotník, to moje dítě nemůže mít třeba vůbec. Pak jí může vadit ta neohebná podrážka, ve sněhulích si zvykla nožkou pracovat, odvalovat postupně chodidlo od země a teď má na noze kopyto.
Filii mají ohebnější podrážku a když je v ruce pořádně prohýbeš, tak ještě změknou, mají dobrou špičku a nejsou tak tvrdé. Ještě se na úzkou nohu doporučují Bundgaard. Ale změř nožičku pořádně a podívej se na rozměry těch bot, ať nemá o moc větší do délky, maximálně tak 1 cm (on ten obkres přidá taky skoro půl cm, takže o víc fakt ne). Nebo můžeš změřit nožku šuplerou, to by mělo být dost přesné.
@Reflex mužu se té zeptat? Ty davas barefoot i do města na tvrdý hladký povrch? Někde jsem četla ze BF jsou super do nerovneho terénu a ve městě už méně.. tak nevím, spis jsem chtěla klasické boty s tím, ze ji budu nechávat naboso jakmile to půjde (bude teplo a příležitost někde na zahradě)…
Kdyz se postavi na vyndanou stelku, precuhuji ji do sirky nektere prsty? Pokud ne, ma asi opravdu hodne uzkou nohu a boty budou ok. Klidne bych ale zasla do toho obchodu a vyzkousela, jak chodi v jinych botech. Klidne v tom obchode muzete stravit treba dve hodiny, pohrat si tam v detskem koutku a tak…
@ayra.5 píše:
@Reflex mužu se té zeptat? Ty davas barefoot i do města na tvrdý hladký povrch? Někde jsem četla ze BF jsou super do nerovneho terénu a ve městě už méně.. tak nevím, spis jsem chtěla klasické boty s tím, ze ji budu nechávat naboso jakmile to půjde (bude teplo a příležitost někde na zahradě)…
Jojo, i na tvrdý povrch. Pokud se děti nenaučí dupat, tak si s tím poradí v pohodě, noha se naučí pracovat. Problém to je pro nás, co jsme zvyklí dupat, to se nám pak chodí po betoně blbě. Hlavně musí ta podrážka být ohebná. Jestli to bude barefoot, nebo bude mít podrážku o něco tlustší, to podle mě není zas tak rozdíl. Ale třeba bude mít někdo jiný názor.
@Reflex píše:
Jojo, i na tvrdý povrch. Pokud se děti nenaučí dupat, tak si s tím poradí v pohodě, noha se naučí pracovat. Problém to je pro nás, co jsme zvyklí dupat, to se nám pak chodí po betoně blbě. Hlavně musí ta podrážka být ohebná. Jestli to bude barefoot, nebo bude mít podrážku o něco tlustší, to podle mě není zas tak rozdíl. Ale třeba bude mít někdo jiný názor.
Ja souhlasim
Syn mel prvni boty v 18 mesicich. Koupila jsem BF a byl velice spokojeny. Kdyz jsem mu davala boty s tuzsi podrazkou (napr. snehule), tak brecel a hned si je z nohy sundaval. Chodi v nich po chodniku a hleda si kdejakou nerovnost.
Dle mě si holčička zvykla na prostorné sněhule, kde měly nožky možnost pracovat a teď jsou v Superfitech jako ve svěráku. Já tyto boty přirovnávám k tomu, když máte sádry na nohách. Také v nich nemohou svaly pracovat a po jejich sundání je nutná rehabilitace. Superfity vraťte a kupte pořádné BF botky. A určitě si nenechte radit ve stejném obchodě, prodavačky odtud jsou školené na jiný druh bot. Jinak doporučuji FCB skupinu Barefoot obouvání ČR/SR
@luci5 původně jswm chtěla už první boty BF a šla jsem do docela vyhlášeného BF obchodu v Praze, v říjnu když měla malá rok. Ještě teda moc nechodila ale šla jsem se zeptat protože venku už byla tuha zima bez pořádných bot. Tam mi řekli ze první boty bude potrebovat až na jaře, v 18 měsících a do té doby prý stejně chodit nebude jak to vidí… přiznám se trochu mne to nastvalo a odradilo. Začala chodit 3 dny na to…