Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Primo se sandaly zkusenost nemam, ale celorocni boty rak jsem kupovala na sirsi placatou nohu s uzsim kotnikem. Sly snerovaci, na suchac byly prave kolem kotniku moc siroke. Po sandalich jsem taky pokukovala, ale mam radsi, kdyz maji regulaci jeste pres nart, jako treba sandale richter (ty se zavrenou spickou). Jsou mekke, podobne superfitkam. Jine boty od teto znacky jsou nasim detem uzke, ale u tech sandali mi prijde, ze se diky dvema suchacum prizpusobi ruznym noham i pres cele leto rustu nohy.
Mam na mysli tyto: https://outdoorkids.cz/…boty/richter
@Lu1234 mám pocit, že obě značky bot jsou na širokou nohu..My jsme na uzkou kupovali nike sunray protect ( tu starší verzi)
Ty jsou krásné ohebne a sedí dobře..
Little blue lamb jsou docela široké. Nezkoušela jsi se poradit v obchodě? Zkus třeba napsat Kláře z littleshoes.cz - poradí ochotně, pomůže vybrat, případně není problém výměna, proběhne rychle a bez problémů.
Jinak moc neporadím, já chci vysloveně sportovní. Holka ze mě loni vyrazila teda i ty pro fajnovky, měla Livie and Luca. Jsou ohebné a vcelku seděly i na úzkou
@Lucynka_v díky moc. Richter mi uz doporučovala známá. Ale zcela upřímně musím říct, že esteticky se mi nelíbí, jsou takové masivní. Bohužel stále je to buď funkce, nebo design. Když jde o boty, tak je jasné, co dostane přednost, ale ráda bych našla nějaké, které budou vyhovovat ve všech ohledech…
@Lama Lama ano zkoušela. V jednom obchodě mi paní vnutila superfity, které byly příliš tvrdé a dcera z nich za měsíc vyrostla. Pak jsem koupila po konzultaci v internetovém obchodě bobux sandaly, které přišly asi o 2,5cm větší (bylo to v březnu). Chtěla jsem je vyměnit, ale prodavačka mě ujistila, ze dceři do května vyroste noha o centimetr a že pak bude optimální nadměrek a výměny za menší bych litovala. Nakonec začala sandály nosit až koncem srpna, utekla nám 14denni lhůta na vrácení, a musela jsem na léto koupit ještě jiné (babybare), které taky nebyly ideální. Baby bare jsem kupovala v kamenné prodejně, kde byly všechny boty strašně široké, ale zoufale jsme nějaké museli koupit, tyto jsou úplně měkké, což na dceřiny útlé vbocene kotníky není vhodné. Když vezmu i holiny a přezůvky, tak máme za 1 rok 9.boty, utopili jsme v tom tisíce, a všecky boty na prd 😔
Proto se už nechci radit s prodavačkami.
Tak to neporadím. Já jsem zatím ráda, že děti nevyžadují nic elegantnějšího, jelikož by stejně musely mít nějaké druhé na písek, odrážedlo a další detruktivní aktivity ![]()
@Lu1234 mám s LBL výbornou zkušenost a jiné sandálky už nekupuji
krásně měkké a ohebné a moc pohodlné ![]()
@Káťa19 díky, ale děti mají asi normální nebo širší nohu, že? Podle toho, co psali ostatní…
@Lu1234 jo to jo, uzkou nemaji, ale ta pani v littleshoes je fakt skvela, napsala bych ji ![]()
oboje značky jsme měli na širokou nohu (richter se ti zdají masivní, ale ty rak jsou ještě víc…ale ráda je kupuju, podrážky jsou dost ohebné)..jedna dcera měla úzkou nožku, seděly ji primigi nebo geox (dají se sehnat i levněji ve výprodeji)