Šupinky v hlavičce

96
11.1.05 14:04

Šupinky v hlavičce

Ahojky,
potřebuji radu. Malá je trošku víc orientovaná vlevo, tím pádem celou noc prospinká ne levé straně hlavičky, nehledě na to že už ji má řádně slehlou se jí tam začaly dělat takové suché šupinky, něco jako lupy. Nemáte s tím některá zkušenosti, nevíte co to je? Čím mazat. Maži jí to dětským mlíčkem, ale protože má dosti vlásků nevypadá to noc vábně.
Děkuji za rady
Radka a Sabinka 2,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
11.1.05 14:15

Ahoj Radko,

jestli je to, to same, co jsme meli my, supinky v hlavicce, miminka to mivaji velmi casto, tak nam na to dala pani dr. nejaky olejicek, tim jsem Filipkovi namastila hlavicku,ale fakt hodne, neparala jsem se s tim, protoze mel taky hodne vlasu, nechala jsem to chvili pusobit a pak jsem mu to vycesala. Slo to moc pekne dolu a hlavicku mel pak peknou, bez jedine supinky!

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
11.1.05 14:59

My jsme se těch šupinek vyčesáváním pořád nemohli zbavit, tak jsem používala smíchaný dětský koupelový olej z lékárny s šamponem Johnson a dětským hřebínkem-kartáčkem jsem malé vydrbala ve vaně hlavičku a po dvou koupáních byly šupinky pryč. Kdybych měla ten olejíček na šupinky, tak bych jí to tím ještě dodatečně namazala, ale že nám to před tím nepomáhalo, tak jsem ho vyhodila :oops:
 Radka

• Citovat
  • Upravit
333
11.1.05 15:21

Ahoj, malá měla ty šupinky nejdřív mezi obočím - to zmizelo samo, a pak i na hlavičce, vždy po koupeli jsem to hodně namazala olejíčkem (olivový z lékárny) nechala působit tak 15 minut a pak jsem to střídavě stírala plenkou a vyčesávala. Za týden to bylo pryč.
 Pá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
11.1.05 16:37

Ahoj,
mam mozna trochu hloupy dotaz - zbavujete se tech supinek ciste z estetickeho hlediska, nebo jsou i jine duvody??? Syn je mel, asi jako 3mesicni) v oboci a doktorka nam tenkrat rekla, ze to je normalni a at to neresim :roll: Ted je ma na hlavicce… a ja to neresim.. :D Ale vy jste mi na:,–(ily brouka do hlavy, az pujdeme priste do poradny, preptam se na to! Nastesti ma maly hodne vlasku a neni to videt!
Eliska a Jakub (9,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.1.05 17:28

Ahojky
doktorka nám napsala Kerasal a šupinky byly za pár dní pryč. Jeníček vlásky nemá a bylo to hodně vidět. Já jsem to moc neřešila spíš doktorka.pa H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
11.1.05 18:58

ahoj,
GANDENLION- mě to taky doktorka řekla že to je normální, a pak doporučila ten postup s plínkou a olejíčkem, ale jen z estetického hlediska. Prý by to tak jako tak zmizelo. Ale naší malé jsou 3 měsíce. Raději se zeptej a uvidíš. Ahoj
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.1.05 19:39

Ahoj,
mám 5ti měsíčního chlapečka a tyhle šupinky jsme měli taky. Asi 3 hodiny před koupáním jsem je pořádně namazala olejíčkem (běžným na tělíčko) a pak umyla šamponem. Druhý den jsem je vyčesávala tím dětským kartáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.05 19:58

Ahoj Radko,
taky jsme měli šupinek plnou hlavu a taky jsme dostali od doktorky recept na Kerasal. Natřela jsem půl hoďky před koupáním, pak umyla a vyčesala a všechno bylo pryč. Moje doktorka tvrdí, že když se to tam nechá, vypadají pak mimísovi vlásky. Sic znova narostou, ale později. Nevím, jestli je to pravda, ale je fakt, že u starší dcery jsem to neřešila a do dvou let byla holohlavá :-).
Zuzana a Pepi (5 měsíců) od Letních miminek

• Citovat
  • Upravit
50
11.1.05 21:02

Ahoj holky, oba moji kluci šupinky v hlavě měli. Ten starší, je mu 5. je tam má trošku pořád, ale pod vlásky to není vidět, tak to neřeším. Když byl miminko, nechala jsem to být. Ten mladší, je mu 9. měsíců, je už nemá, doktorka nám na to napsala salicilový olej, tím jsem to mazala, až to zaschlo, tak jsem vyčesala. Je potřeba počkat, až jsou ty šupinky opravdu suché, což může trvat i týden. Prý pokud se začne s odstraňováním dřív, tak se to znovu tvoří. Ale nevím, je to asi věc názoru. Tomu staršímu jsem s tím nic nedělala a vlasy mu z toho nevypadaly, jak bylo psáno trochu výše. Každá Dr. má asi jiné zkušenosti a názory. Ahoj Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
27.11.11 21:19

Mně doporučila doktorka obyčejné sádlo. Už kdysi ho naše mamky používaly a připadá mi zbytečné utrácet několik stovek za drahé krémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
28.11.11 14:31

Ahoj,tak naše malá to měla v hlavě a slezlo jí to na čelo a do obočí :? .Nejdříve jsem pořád mazala olejíčkem,ten nepomohl.Tak jsem začla mazat Excipialem a tan nám to vyřešil za 2 dny :dance: .Je ale lepší nechat si ho napsat od doktorky,vyjde levněji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí