Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosim o radu. Mam 6 tydenniho chlapecka, do 3 tydnu jsem ho bez problemu kojila. Pak ale se zacinal vice a vice u kojeni vztekat. Vse vzalo rychly spad, maly velmi malo pil, me ubyvalo mleka, maly k tomu dostal strevni infekci, byl slaby i pit a nas hospitalizovali pro dehydrataci v nemocnici. Tam se kojeni, nevim cim, zlepsilo, pil 4 dny krasne bez problemu. Pak se ale zase stupnovalo jeho vztekani a odtahavani se od prsu a znovu nam hrozila dehydratace. Pro me obrovsky stres, ze nedokazu nakrmit sve dite, pocitala jsem kazdou minutu, kdy sal, nekdy to je to 5 minut sani z hodiny premlouvani. Kdyz uz po druhe byl temer dehydratovanej a uplne vlacnej musela jsem vzdat prso a nakrmit ho poradne jinak a tak jem zacla odsavat a krmit Calmou. Ted je asi 3 dny na Calme, je spokojenej, krasne ji taha. U prsa porad problemy, odtahavani se a krik. Nechci ale prso vzdat, odstrikavani je narocny casove. Verim, ze by se to mohlo upravit a on zacitnsat prso. Myslite, ze kdyz pouziju suplemetor na prso, ze se nauci zase sat a prestane se odtahovat? Jsem ted uprimne stastna za Calmu a ze vubec pije, ale je to udrzitelny krmit MM jen z odsavacky? Navic mleka mam tak tak na pokryti davky, odsaju tak 90-100ml, obavam se, ze budu muset pridat jeste UM.
Já bych to vyzkoušela. Malej nebude neklidnej, že to z prsu teče pomalu, to ale bude stimulované, aby tvořilo mléko. A třeba se to časem zlomí.
@Karleon píše:
Já bych to vyzkoušela. Malej nebude neklidnej, že to z prsu teče pomalu, to ale bude stimulované, aby tvořilo mléko. A třeba se to časem zlomí.
V to prave taky verim. Jenze mam strach, ze kdyz mu to potece z toho suplementoru samo, bude to mit ucinek jako obycejna lahev, tak pak uz nebude chtit kojit a calmu, kde bude muset uplatnovat saci reflex, uz vubec.. ![]()
Opet to same… bud to bude rustovy spurt, nebo jstr dostala prvni ms-zmena chuti mléka, nebo stabilizacr mleka po sestinedeli. Vygooglit, kojit pri chuzi, v polospanku, neprikrmovat…
@KristynaTita píše:
Opet to same… bud to bude rustovy spurt, nebo jstr dostala prvni ms-zmena chuti mléka, nebo stabilizacr mleka po sestinedeli. Vygooglit, kojit pri chuzi, v polospanku, neprikrmovat…
Ano, to vše je samozřejmě nejideálnější, ale ne každá máma to ustojí. Já to dala, 3 dny jsem kojila od rána do večera, v posteli tělo na tělo, hodinu na jednom prsu (spící dítě), hodinu druhé a tak dále celé dny. Sem tam procházka, aby se prsa trochu nalila. To byly dceři 3m. Zlomilo se to a kojila jsem pak až do roka bez dalších problémů. Druhá dcera byla kojená skoro 2 roky a tohle jsem neřešila nikdy, tělo už vědělo.
Pry je to dost narocne, krome toho, ze mas vztekle zmitajici se dite, tak jeste hlidas ty hadicky, ktere nechteji drzet. Kdyz chces kojit, musis tam dat hodne slaby prutok.
Take jsme mela mimino, ktere nebylo ochotne nechat se nakojit, tahat, kdyz nic netece dele, nez nekolik vterin. Jestli neni lepsi se na to vykaslat.