Křičí u kojení - kolika?

120
3.2.18 21:06

Krici u kojeni- kolika?

Maminky, malickemu je 6 tydnu, uz 3 tydny krici u kojeni, uz vim, ze je to tim, ze ho boli brisko, kdyz mu dam rektarni rourku pred kojenim tak se mu ulevi a saje vcelku klidne. Vsude ctu, ze vetsinou deti pri kolice placou az po kojeni. Jak to je nebo bylo u vasich miminek, plakali take primo pri kojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3395
3.2.18 21:11

@Lucimiminko To nemusí být kolika, může mít toho mléka méně než chce, neumí se dobře přisát atd. Ale jestli zabírá rourka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 21:16

Ono kojeni urychluje proces v brisku, zacne se to tam honit. Proto se deti prisaji a pusti a krouti a porad dokola. Nase mala taky dost trpi ani uz nevim z ceho by to mohla mit. Prdi jak starej chlap. Ja u kojeni masiruju brisko a taky trochu cvicim s nozkama-spis ze zacatku jinak se navaluje. Ta kombinace kojeni a masaze ma dobrej efekt. Vetsinou se vyprdi a jde spat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
3.2.18 21:17
@Lucimiminko píše:
Maminky, malickemu je 6 tydnu, uz 3 tydny krici u kojeni, uz vim, ze je to tim, ze ho boli brisko, kdyz mu dam rektarni rourku pred kojenim tak se mu ulevi a saje vcelku klidne. Vsude ctu, ze vetsinou deti pri kolice placou az po kojeni. Jak to je nebo bylo u vasich miminek, plakali take primo pri kojeni?

Nekdy i u kojeni. Kazdy vecer jsem ji koupala a delala masaze ulevilo se ji a me taky trvalo to 4mesice rvala cely den.Bylo to sileny. Zjistila jsem ted nedavno, ze i stravou se da zmirnit koliku. Nevim presne co vsechno se ma a nema jist. Pamatuji jen ze se nema prehanet s mlecnymi vyrobkami a cerstve pecivo. Nepamatuji si vic urcite se podivej na net a pomalo nam kopani nozicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.2.18 21:23

Naše malá řve skoro u každého kojení, protože jí zaskakuje mlíčko. Dám ji odříhnout a saje dál. Kroutí se u toho, jakoby to byly prdy, ale po odŕíhnutí se jí viditelně uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
3.2.18 21:35

Mě syn taky plakal u kojení. Pozvala jsem si i laktační poradkyni protože jsem si myslela, že dělám něco špatně sama laktační poradkyně mi potvrdila že ho trápí bříško. Byl to boj ale vydrželi jsme ;)…synovi hodně pomohli tejpy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 21:39

@Airelles
Mas pravdu, nekdy si potrebuje brknout a tezko se to rozlisuje od boleni briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
3.2.18 22:02

Mne se malej taky hodne krouti pri kojeni kdyz ho boli brisko, pousti se a zase pricucne, taha bradavku a krici. Pomaha nahrat brisko nahrivacim polstarkem a cvicit s nozickama, vyprdi se a saje zase krasne dal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.2.18 22:11

Tak nam nic nepomaha.. Po 5 minutach krici bolesti, nemuze se prisat.. Treba ted to dopadlo tak, ze jsem musela mliko odsat a dat mu ho po malicku injekci, nechapu to, ale to nejeci a pije. Jsem z toho zoufala, placu nad nim, mam strach, ze ho nedokazu nakrmit.. Krome prdiku ma i zacpu, nejde se mu vykakat.. tlaci a place, ale nic nejde. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 22:20
@Lucimiminko píše:
Tak nam nic nepomaha.. Po 5 minutach krici bolesti, nemuze se prisat.. Treba ted to dopadlo tak, ze jsem musela mliko odsat a dat mu ho po malicku injekci, nechapu to, ale to nejeci a pije. Jsem z toho zoufala, placu nad nim, mam strach, ze ho nedokazu nakrmit.. Krome prdiku ma i zacpu, nejde se mu vykakat.. tlaci a place, ale nic nejde. :,(

Je divny aby dite v 6ti tydnech melo zacpu, kor kdyz je kojene…nemas treba moc plna prsa? Treba mu vadi mnozstvi co se na nej vali…ja mela ze zacatku taky hodne mlika-tandem, tak se mala vzdy topila a vadilo ji, kdyz se mliko spustilo. Prikladala jsem tomu i to brkani a prdouchy, jak se porad postela a znovu prisavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 22:23

Jo a taky bych si davala pozor na nervy. Snaz se to treba rozdychavat. Dite citi, ze jsi ve stresu..vim, je to tezky, neni nic horsiho, nez kdyz nemas diteti jak pomoci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.2.18 22:24
@Paní Colombová píše:
Je divny aby dite v 6ti tydnech melo zacpu, kor kdyz je kojene…nemas treba moc plna prsa? Treba mu vadi mnozstvi co se na nej vali…ja mela ze zacatku taky hodne mlika-tandem, tak se mala vzdy topila a vadilo ji, kdyz se mliko spustilo. Prikladala jsem tomu i to brkani a prdouchy, jak se porad postela a znovu prisavala.

To ja si prave taky rikam, ze je to divny, aby mel zacpu. Pani doktorka rika, ze se jedna proste jen o koliku.
Mame to jeste o neco slozitejsi, protoze k te zacpe se nam pridal zeleny hlenovity prujem, ktery se vsak drzi v nem, odejde jen kdyz pouziju rourku..
Je to vazne peklo, jsem vystresovana a unavena, nevim jak mu pomoc od bolesti a jak ho v klidu nakrmit.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27883
3.2.18 22:30

Malý má dva mesiace a zatiaľ som pozorovala že keď plače pri kojení buď že ho bolí bružko, buď že potrebuje odgrgnúť alebo chce spinkať a uspať sa na prsníku a prekáža mu že tečie mliečko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 22:33

Je mi te lito, znam tu bezmoc :hug: prijde mi divny, ze se v nem drzi tekuta stolice…mozna jen neumi poradne tlacit? A zkusila jsi ho nechat bez te rourky jesi by to nezvladl sam? Zkus masirovat: palcem promackavat brisko-pulkruh od prave kycle pres pupik k leve kycli porad dokola i pri kojeni. U nas to zabira pokazde (u obou deti). Pokud teda neni v kreci s napnutym brisnim svalstvem. Dobre je masirovat i preventivne dokud je prave v klidu a brisko je mekke. Drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí