Sušení šišek

176
13.11.16 18:19

Sušení šišek

Holky když donesete domů šišky, jak je zpracujete než s nimi začnete pracovat?
Donesla jsem si je domů a začaly z nich lézt breberky :( Nerada bych doma další zvířátka :lol:
Chci je použít na adventní věnec.

Děkuji předem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
13.11.16 19:18

Jsem si loni tak zabreberkovala kumbál :mrgreen: Taky jsem si nasbírala šišky na věnec a dala je tam a druhý den jsem měla kumbál plný malinkých černých broučků :roll: Takže potom jsem je přesipala do krabice a dala na dva dny na chodbu a počkala až odejdou :lol: A pak dobrý už mi z toho nic nelezlo :palec: Ale stálo to zato věnec z šišek je fakt krásný a hlavně ti vydrží několik let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.16 19:43
@JayLee píše:
dam je do kulny a necham je tam vyschnou a vylezt tyhle breberky :jazyk: :jazyk:

nebo na chvíli do mrazáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.16 19:46
@JayLee píše:
hele to jsem nekde cetla v nejakym časopise ze to nekde nekdo doporucoval ale to jsem nezkousela i kdyz logiku by to mozna i melo ale zase pak ten bordel z toho v mrazaku :nevim:

tak v igelitu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.16 19:47
@Burj Chalifa píše:
tak v igelitu :nevim:

V nejhorším ty černé tečky na jídle budeš vydávat za mák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.16 19:55
@JayLee píše: :think: tak jasny tak by to asi slo o kdyz dle me by fakt mozna stacilo dat je do nejakeho prouteneho kose poradne s tim zatrast a nechat tak den stat a ono to vypada a vyleze ;)

Pokud se tedy nenechají nalákat teplem a nevylezou z úkrytu až na stole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.16 19:59
@JayLee píše:
tak tezko rict ono to bude asi individualni zalezi na breberkach jakeho druhu budou ze? :D

pak bych ještě doporučovala ke stolu vzít atlas brouků :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
13.11.16 20:02

Ty jo nedeste me 8o :mrgreen: taky mam nasuseny sisky na venec, sice zatim nic nevylezlo, ale co kdyby, ze? :mrgreen: jeste me napadl nejakej repelent nebo sprej proti hmyzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.16 20:05
@Bůča píše:
Ty jo nedeste me 8o :mrgreen: taky mam nasuseny sisky na venec, sice zatim nic nevylezlo, ale co kdyby, ze? :mrgreen: jeste me napadl nejakej repelent nebo sprej proti hmyzu.

Brouci vyčkávají. Sprej bych doporučovala hořlavý, aby ty svíce dobře vzplály :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
13.11.16 20:28

Někde jsem četla strčit do trouby a zahřát. Ale nevím na kolik stupňů, abys tam pak neměla požár :-D Já je taky měla v kůlně, kde bylo celkem jedno, kolik jich odkráčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.16 20:31

Ja som doniesla limbove sisky a piekla som ich na 100 asi tak 10 minut. Oni bielkoviny sa zacnu rozpadat uz pri 60 stupnoch, tak breberky nemali sancu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat