Ochranná známka

Anonymní
8.11.16 15:36

Ochranná známka

Dámy,
máte některá z vás zkušenosti s „ochranou“ výrobku? Nevím, jak to správně nazvat. Pokud něco vymyslím, vyrobím a následně budu chtít výrobky prodávat, tak jak svůj originální výtvor ochráním proti tomu, aby jej nezačal vyrábět i někdo jiný? Lze to vůbec? Máte některá zkušenost? Děkuji za pomoc.

Prosím o zachování anonymu, jinak smazat!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2846
8.11.16 15:39

Ochrannou známku máš třeba na název, slogan. To co myslíš je asi patent a je neskutečný oser to vyřizovat… Podobný je užitný vzor, je trochu míň náročný, ale jsou pro něj jiné podmínky apod., mrkni na google

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 15:43

@Janee19 super, moc děkuju, určitě se podívám… užitný vzor, to slyším poprvé ;)

• Citovat
  • Upravit
2846
8.11.16 15:45
@Anonymní píše:
@Janee19 super, moc děkuju, určitě se podívám… užitný vzor, to slyším poprvé ;)

je to malý patent, spíše platí jen pro ČR ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 15:54

@Janee19 tak jsem to právě tel. zjišťovala, cena cca 600Kč, což je výrazný rozdíl oproti patentu, jen prý pokud nemám zkušenosti s podáním žádosti, tak bych měla vyhledat patentového zástupce, který mi pomůže… nooo a pak si říkám, abych nevymyslela blbost a celé kolečko mi za to stálo… 600Kč bych ale obětovat mohla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2846
8.11.16 17:47
@Anonymní píše:
@Janee19 tak jsem to právě tel. zjišťovala, cena cca 600Kč, což je výrazný rozdíl oproti patentu, jen prý pokud nemám zkušenosti s podáním žádosti, tak bych měla vyhledat patentového zástupce, který mi pomůže… nooo a pak si říkám, abych nevymyslela blbost a celé kolečko mi za to stálo… 600Kč bych ale obětovat mohla :mrgreen:

a ty to chceš na „výrobek“? užitný vzor je spíše na nějakou metodu atd., pokud máš něco, co fakt stojí za to, tak se vyplatí jít do patentu. Ale je to lepší než nic, ale zázraky od toho nečekej, věřim že nějaký vykukové tvůj užitný vzor obejdou a bude jim to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 18:07

@Janee19 jj na výrobek… řekla bych taková praktická pomůcka:-) jen se to prodává jen v jednom provedení a ostatní, kteří by to chtěli používat jsou pak díky tomu provedení docela diskriminovaní… chtěla bych to vyrobit a prodávat jako unisex… nejvíc bych to asi potřebovala probrat s někým, kdo má přehled a poradí, jestli to má vůbec smysl… protože dneska se přece kopíruje úplně všechno, ne? jenže nevím, za kým jít… :zed:

• Citovat
  • Upravit
2846
9.11.16 10:41

S psanim vzoru atp. ti poradi na patentovem urade. S tim, jestli ma tvuj vynalez smysl, ti asi poradi pruzkum u vice lidi, co si o tom mysli, jen opatrne aby te pak nekdo nepredbeh :mrgreen: Navic pokud nezaridis vyrobu, tak od toho asi nic necekej… Nekdo napr. udela patent, nejaka firma to casem zacne vyrabet a musi si od nej ten patent koupit, to se pak da vydelat hodne, ale to je tak promile pripadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 13:45

@Janee19 výroba není složitá, zvládla bych to i sama… právě jsem přemýšlela o tom, že si jich pár udělám a nebo prosím někoho zdatnějšího, kdo by mi to vyrobil, náklad není nijak vysoký, pak bych dala inzeráty a počkala, jestli bude nějaká odezva.. když ano, tak bych se do toho víc položila, jen nevím, jestli je to úplně dobrý postup…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat