sušenky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
158
12.5.09 08:24

sušenky

Milé maminky,chtěla bych se vás zeptat,jestli dáváte svým dětem dětské sušenky např.Hero?malý má půl roku,tak jsem mu chtěla dát,ale i když jsou rpo děti od půl roku,obsahují lepek,tak nevím,zda mu je můžu dát?A ještě by mě zajímalo,jestli některá dáváte ovocné štávy např.od Hippu?Já je ředím kojeneckou vodou,moc mě zajímá,co dáváte dětem pít,značky čajů ..moc,moc děkuji a hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
12.5.09 08:31

Ahoj, ja jsem susenky davala az nekdy po roce. Predim jedl maly ty kukuricky krupky. S lepkem jsem zacla mezi 8.-10.mesicem, uz nevim presne.
K piti pil hlavne vodu, pozdeji i detske caje od Lerosu nebo Megafitu… hlavne bylinkovy caje. Ovocne stavy jsem zacala az ted, myslim tim teda dzusy redene vodou. Takove ty sklenicky se stavama jsem nekupovala nikdy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.5.09 09:17

Přesně tak. Já dávala lepek až kolem roka, do té doby hlavně ty kukuřičné křupky kupované v bioprodejně, aby neobsahovaly žádnou sůl, barviva atp. Na pití hodně dlouho jen MM (dcera nic jiného nechtěla) a později jsem kupovala od Hami a Hippu stoprocentní jablečné šťávy ve skleničkách a ředila jsem je vodou (trošku šťávy a dolít vodou). To pije dodnes, k tomu pak ještě čaje od Lerosu (proti kašli nebo ovocný). Vybíravá je dodnes.. Ono dneska se to s tím lepkem už zase říká jinak, že by se alergeny měly dát co nejdřív, ale mně se to nezdá. Známý lékař doporučoval se jim spíš vyhýbat, že se alergie často pak projeví až v pubertě (třeba na mlíko, když se dává kravské mléko dřív než ve 2-3 letech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
12.5.09 09:34

Ahoj, dětské sušenky dostávala malá výjimečně až kolem roku, a to jen když nám je někdo donesl. Sama jsem je koupila asi jen 2×. V půr roce se mi to zdá ještě moc brzo. S lepkem jsme začínali po 10 měsíci. Na pití dostávala jen bylinkový čaj, později i ovocný, nebo holou vodu. Šťávy jme jí nikdy nedávali. Čaje jsme kupovali napřed dětské (Leros) asi od roku normální bylinkové (heřmánkový, šípkový, lipový) a ovocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
12.5.09 09:47

ahoj,
někde jsem slyšela, že lepek se může trochu po 6. ukončeném měsíci. Ale co se týče sušenek, já bych se bála, že mu zaskočí drobek, asi bych s nima ještě pár měsíců počkala … Je to prostě takové suché jídlo, bála bych se.
Náš Matýsek pil od narození čaj - dětské fenyklové, pak postupně bylinné, kupovala jsem je tak, aby je mohl vždy od doporučeného měsíce, co byl uvedený na obalu.
Teď pije jen vodu.
Co se týče šťáviček, jsem tak trochu na rozpacích. Asi bych je nedávala, pokud je zvyklý na vodu, protože ve šťávách nevidím žádný přínos - ale ráda se nechám poučit, téhle problematice moc nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
12.5.09 09:58

Tak ja davala detem do zhruba roku takovy ty kukuricny krupky nesoleny, susenky az po tom roce a kupovala jsem spis ve zdrave vyzive, vysly levneji nez ty znackovy od Hippu apod.
Na piti jsem davala ze zacatku vodu nebo neslazenej slabsi cajik, pozdej kolem 9.-10.mesice jsem pridala redeny stavy, zase ze zdrave vyzivy, ted si nevzpomenu na znacku, ale cca 150ml sklenicka stala asi 11kc. Vzdycky jsem to naredila s vodou cca 1:3(stava:voda) a kolem roku jsem uz davala stavu i ze sirupu (snazim se kupovat sirupy bez barviv a aromat, napr. YO sirupy, mivaji je i v hypermarketech, v akci stoji 3/4 litru cca 50kc).

Je dulezity dite naucit pit v podsate vse, takze zacit na neslazenym piti a casem ho treba i pridat, ale rozumnou miru. Moje deti samozrejme taky znaji vselijake ty Jupiky a podobne tlamolepy, ale na druhou stranu, kdyz reknu, ze stava ted neni, tak piji klidne jen vodu a nedelaji kolem toho zadne sceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
12.5.09 11:14

Měly jsme tyhle sušenky oblíbené, ale začala jsem taky až kolem toho 8. měsíce. Jinak jak se tu někdo bál, že mimču zaskočí drobek, tak to se u těchto sušenek nemůže stát, ty se prakticky okamžitě v pusině rozmělní a rozpustí, takže se v pusině žádnej drobek neudrží. Akorát jsou dítka vždycky trošku jako prasátka, ty rozžužlané sušenky v rukou, na puse apod.,,, ale s tím se počítá. Jinak jak psaly holky, kukuřičné krupky udělají bezva službu do doby, než se dáte do těchto sušenek, ale i potom, protože sušenky jsou kapku dražší, takže jsme kupovaly jenom občas, ale zas dlouho vydržely, páč jsem dávkovala tak tři čtyři sušenky na cesty apod.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
12.5.09 11:22

Ja mu kolem pul roku uz semtatm jednu dala, ale to byla spis nouzovka, treba kdyz jsme nekam jeli a maly se hrozne vtekal a ja ho potrebovala uklidnit, dostal jednu na zuzlani. Vydrzela mu treba pul hodiny :D Kupovala jsem teda (a kupuju porad) Sunarky. Ale fakt ji dostaval vyjmecne, treba jednu susenku za tyden, nekdy ani to ne. Tedka uz mu je davam bezne, teda ecpu ho tim protoze je to preslazene, ale treba dostane tri za sebou.
Myslim, ze mu nezaskoci, jsou delane tak, ze se hned rozmoci, takze je nemusi vlastne ani kousat, proste se mu v pusince rozpusti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
12.5.09 11:36
Anik píše: … Jinak jak psaly holky, kukuřičné krupky udělají bezva službu do doby, než se dáte do těchto sušenek, ale i potom, protože sušenky jsou kapku dražší, takže jsme kupovaly jenom občas, ale zas dlouho vydržely, páč jsem dávkovala tak tři čtyři sušenky na cesty apod.,

tak mně tak napadá, odkdy se můžou ty kukuřičné křupky? Myslím ty nesolené, z bio prodejen … napadá mne, že by mohly pomoct při klubajícím se zoubku, malý by to žužlal a byl by spokojenej … omlouvám se za off topic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.09 12:58

S lepkem jsme začali někde okolo devátýho měsíce. Sušenky dávám taky jen vyjímečně, také používáme ty křupky. Jinak ty křupky děti můžou už relativně brzy (myslím, že v půl roce by rozhodně neměly škodit).
Nepřihlášená vichad

• Citovat
  • Upravit
891
12.5.09 13:57

Taky jsem spíš pro křupky než pro sladké sušenky. Prcek bude rád, jak se sám krmí, a přijde mu to super, i když nám by třeba ty křupky bez chuti moc nešmakovaly. A složení těch křupek je jen kukuřice nebo jen rýže u rýžových, takže v půl roce úplně OK - různé rýžové a kukuřičné kaše jsou přece už od 4. měsíce, kdo přikrmuje brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.5.09 14:47

ahojky,

já jsem taky spíš pro křupky, ty kukuřičné jsem dávala tak od 9-10M, jak byla malá schopná držet něco ruce. sušenky jen občas, piškoty taky, ty pak ani nechtěla jíst:) k pití čaje od lerosu, ale oslazené štávou YO:) ty štávičky od hippu jsme taky dávaly, ale vždycky ředěné vodou. hlavně švestkovou aby se nám dobře kakalo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.5.09 14:48

ahojky,

já jsem taky spíš pro křupky, ty kukuřičné jsem dávala tak od 9-10M, jak byla malá schopná držet něco ruce. sušenky jen občas, piškoty taky, ty pak ani nechtěla jíst:) k pití čaje od lerosu, ale oslazené štávou YO:) ty štávičky od hippu jsme taky dávaly, ale vždycky ředěné vodou. hlavně švestkovou aby se nám dobře kakalo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
12.5.09 15:00

Já dávala od hippu , ale moc je nechtěl. Vedou křupky, ale musí být dlouhý, aby je mohl lépe držet a šermovat s nima :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
12.5.09 15:01

U prvniho jsem ty kukuricne krupky davala malymu az od cca 6.mesice, jak jsem zacinala prikrmovat, Anezka zuzlala uz zhruba od 4.mesice, ale jinak byla plne kojena. Dostala tak 2-3 za den, pac jak videla, ze jime my musela taky neco zvykat :wink: myslim, ze ty bez soli nijak neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí