Sushi a avokadem

Anonymní
10.6.20 19:07

Sushi a avokadem

Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jsem 12 tt a mám už nekolikaty den chuť na sushi, vím, že se v těhu nemají jíst, ale nikdy jsem si s rybou nedavala, pouze avokado a okurka. Myslíte, že i to může být škodlivé, četla jsem, že řasa se bere jako zelenina, tak bych neviděla problém. Víte o tom některá více? Budu moc ráda za odpověď :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
10.6.20 19:09
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jsem 12 tt a mám už nekolikaty den chuť na sushi, vím, že se v těhu nemají jíst, ale nikdy jsem si s rybou nedavala, pouze avokado a okurka. Myslíte, že i to může být škodlivé, četla jsem, že řasa se bere jako zelenina, tak bych neviděla problém. Víte o tom některá více? Budu moc ráda za odpověď :srdce:

zeleninové nevadí, vadí jen ta tepelně neupravená ryba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
10.6.20 19:14

Tak u zeleninových bych to vůbec neřešila a já jedla v těhotenství k s rybami, taky tatarak a hermelin a děti mám také zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
10.6.20 19:16

Příspěvek upraven 15.11.21 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.6.20 19:26

Zeleninovy nevadi, ja bych si tam dala i uzeneho lososa :D uplne syrove ryby nejim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
10.6.20 19:28

Jsem v 17. týdnu a zrovna dneska jsem měla už po xte během tohoto těhotenství hromadu sushi. Všech, zelenina, ryby… miluju to a teď v těhotenství jsem ze sushi úplně besna. Už jsem ho jedla určitě tak 10× a nic mi není a mimcu taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
10.6.20 19:36
@Verurizeckova píše:
Už jsem ho jedla určitě tak 10× a nic mi není a mimcu taky ne.

Narodí se Ti Japonec! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
10.6.20 19:46

Jez jakekoli, klidně i rybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.6.20 19:49
@Verurizeckova píše:
Jsem v 17. týdnu a zrovna dneska jsem měla už po xte během tohoto těhotenství hromadu sushi. Všech, zelenina, ryby… miluju to a teď v těhotenství jsem ze sushi úplně besna. Už jsem ho jedla určitě tak 10× a nic mi není a mimcu taky ne.

chapu, ze mas na to chut, ale krot se. Ne ani tak kvuli bakteriim a parazitum, kterych v tom susihi je pozehnane. Ale spis kvuli chemickemu zatizeni. Jednou jsem cetla interview na to tema s odbornikem a ten se vyjadril k tomu tak, ze clovek si jednou za cas samozrejme nejakeho toho lososa dat muze (mel na mysli faremni chov z Norska) a ze tak jednou za pul roku je to v poradku a ze za tech 6m telo zvladle odfiltrovat vsechen ten sajrajt, co clovek do sebe tou jednou porci lososa dostane.

Fakt je, ze faremne chovany losos je neskutecne zatizeny vsemoznou chemii. Ryby ziji na neuveritelne malem prostoru namackane do kleci, kde se sotva hybou. Aby nepochipali, jsou ladovani ATB a i do vody se jim sypou chemikalie, aby je paraziti nesezraly zaziva. I tak jsou masivne napadene parazity, ktere pak v syrovem masu konzumujeme. Pokud ma clovek oslabenou imunitu, dokazi tito paraziti napachat v tele slusnou paseku.

Ja osobne bych syroveho lososa nejedla ani jako netehotna, natozto tehotna. Nejde o to, ze syrova ryba je fuj, ja mam syroveho lososa naopak rada, ale jde o ten chemicky kocktail, ktery clovek do sebe dostava a pomyslete, ze to svinstvo jde i k miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.6.20 19:53

Holky, nez zacnete hromadne doporucovat konzumaci konkretne syroveho lososa, TAK SI O TOM ALESPON NECO PROBOHA PRECTETE.

On teda ani tunak neni zadna vyhra, ale obzvlaste losos z norska je fakt odpad nejhrubsiho zrna a co myslite, ze odkud pochazi losos na vasem sushi? Na sushi se pouziva ten nejlevnejsi losos, jaky je k mani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.6.20 19:58

Dobrého sushi bych se bála méně nez podezřelého salátů s majonézou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.6.20 20:01
@warita píše:
Holky, nez zacnete hromadne doporucovat konzumaci konkretne syroveho lososa, TAK SI O TOM ALESPON NECO PROBOHA PRECTETE.On teda ani tunak neni zadna vyhra, ale obzvlaste losos z norska je fakt odpad nejhrubsiho zrna a co myslite, ze odkud pochazi losos na vasem sushi? Na sushi se pouziva ten nejlevnejsi losos, jaky je k mani.

Tak to záleží, odkud sushi je. Ja chodim do podniku, kde nejlevnejsi losos fakt není. Jinak je to těžký, no. Kazdy velkochov je blbý, divoky odlov zas začíná byt neetický, protože v moři za chvíli nebude ani mřenka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.6.20 20:04
@Ba-stet píše:
Dobrého sushi bych se bála méně nez podezřelého salátů s majonézou.

jen tak ciste ze zvedavosti, podle ceho se pozna kvalitni sushi? Podle ceny? Podle toho, ze podnik vypada renomovane, ciste a stolecky se pekne lesknou? Jak vite, kde dana restaurace nakupuje ryby?

90% produkce lososa pochazi z norskych farem a losos ze sushi restaurace nebude nic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.6.20 20:07
@Ba-stet píše:
Tak to záleží, odkud sushi je. Ja chodim do podniku, kde nejlevnejsi losos fakt není. Jinak je to těžký, no. Kazdy velkochov je blbý, divoky odlov zas začíná byt neetický, protože v moři za chvíli nebude ani mřenka :think:

ano souhlasim. Ale i ten tvuj podnik nakupuje lososa z farmy v Norsku. To, ze si za to sushi reknou vyssi cenu neznamena, ze ta ryba je kvalitni ve smyslu toho, ze neni zamorena chemii, antibiotiky a parazity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.6.20 20:20
@warita píše:
jen tak ciste ze zvedavosti, podle ceho se pozna kvalitni sushi? Podle ceny? Podle toho, ze podnik vypada renomovane, ciste a stolecky se pekne lesknou? Jak vite, kde dana restaurace nakupuje ryby?90% produkce lososa pochazi z norskych farem a losos ze sushi restaurace nebude nic jineho.

Treba podnik, kam chodi Japonci. Mivajini ryby z divokeho odchytu. A samozřejmě farmovane. Ono je i rozdil, jestli je to z nejakeho brutal velkochovu nebo z chovu, kde se trochu uvažuje nad udržitelností. I takove už jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí