Dají se plenky a jiné dětské oblečení sušit v sušičce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sušička
Ahoj holky. Budu pro prcka pořizovat látkové plenky (Popolini), teď přes léto je mám kde sušit, ale přes zimu je to horší, tak jsem přemýšlela o koupi sušičky. Ale nevím, jestli se dají plenky sušit v sušičce. A co dětské oblečení? Poradíte? ![]()
Díky za zkušenosti, Aki.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
ja v susicce susila jen nase pradlo a povleceni na postele. Na latkovkach (ja mam BM) bylo napsano, ze sice se susit muzou, ale take se tim zkracuje zivotnost. Jelikoz chceme dalsi deti, tak si s tim nezahravam.
Detske oblecky - kdyz se srazi, tak je muzes akorat tak zabalit do krabice pro dalsi dite. U detskych velikosti to proste dela silenou paseku. Tchynka ma kvalitni susicku Miele a ridila jsem se vsemi doporucenimi, aby se to srazilo, co nejmin, ale i tak jsem rozhodnuta susicku proste v domacnosti nemit…
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V sušíčce jde fakt sušit jenom prádlo a oblečení, na kterém ti moc nezáleží, nejenže se scvrkne i při sušení „na jemný program“, ale i se dost ošoupává. Je sice pak hezky nadýchané, ale snižuje to jeho životnost a spotřebovává moc elektriky. Pokud není vyhnutí a sušičku nutně potřebuješ, tak doporučuju typ s tepelným čerpadlem, je sice dražší, ale má poloviční spotřebu elektřiny než obyčejné sušičky. Dělá to třeba Aeg a nedávno ji měli v akci za 24 tisíc. Je to drahá sranda.
Petra
- Citovat
- Upravit
aki: já si myslím,že není nic lepšího,než mít plíny usušené venku na sluníčku
)..já vím,v zimě to nejde,ale já jsem sušila plíny na radiátoru a taky to šlo
) jinak ty obyč sušičky mají ener.třídu D
..možná některé i C,ale i tak je to hodně, když si uvědomíme,že teďka už u praček je běžně k dostání i A+. Možná bych se taky poohlídla po plínách které schnou rychleji než zrovna popolinky…ale to už je na jinou diskuzi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj
tak my máme právě AEG s tepelným čerpadlem - mám ji jen pár dní a jsem nadšená:o))) v zimě máme problémy se schnutím prádla a s vhkostí v bytě, takže to určitě bude príma. (jsme v půdním bytě takže na terasu jsem prádlo dala jen jednou a poté co bylo dos pokaděné od ptáků a některé i špinavé jak vítr zfoukával prach ze střechy, tak už nikdy více a ze 4. patra tahat každou pračku dolů a věšet to venku před bytovkou taky není můj cup of tee… krom pogumovaných věcí, které do sušičky nemůžou (a molitanových věcí) tam dávám vše a zatím jsem rozhodně nic nesrazila… prádlo z ní je měkké i bez aviváže a krásně načechrané a pokud nejsi puntičkář, nemusíš ho ani žehlit (trička, kraťase, vše daleko hladší a daleko mín zmačkané než při uschnutí n ašňůře…
Plínky - a žehlení záleží na tobě - vytáhneš je krásně načechrané a měkkoučké, ale když je složíš a nepřejedeš žehličkou tak prostě zabírají moc místa… takže já část žehlím a část ne (ale plínky mám jen pod hlavičku a na utírání, jsme jinak paperskový)
Určitě se bude víc opotřebovávat, o tom žádná, ale to mi zase až tak nevadí při současných cenách oděvů… aspon mi pak nebude líto nějaký ten kousek z garderoby vyhodit…
Bohužel víc info neposkytnu… jen snad že tam dávám fakt vše co vytáhnu z pračky protože kdygbych se řídila podle symbolů výrobců tak jsem si sušičku nikdy nepořídila… všude je napsáno zakázané sušení v sušičce… což je obzvlášťu u 100% bavlny dost směšné… Zajímavé je , že když mám zahraniční hadřík, tak tam je to najednou povolené… tak nevím asi mají v zahraničí jinou 100% bavlnu.
Najdi si i starší diskuse o sušičkách… já to pročítala před měsícem a na základě osobních zkušeností lidí, kteří ji mají, jsem se pro ni rozhodla…
HOdně mě nahlodal i názor že myčka nádobí je sice dobrá věc, ale sušička je zázrak… no zatím mi to tak taky připadá… ale jak píšu je to tím že zatím se mi nic nesrazilo a jelikož je nová tak jsem z ní taková vyjuchaná:o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak přece jen - právě jsem byla vybrat sušičku a omylem jsem tam dala michalovu mikinu s pogumovaným nápisem a přežila to bez nehody…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maka píše:
AhojPlínky - a žehlení záleží na tobě - vytáhneš je krásně načechrané a měkkoučké, ale když je složíš a nepřejedeš žehličkou tak prostě zabírají moc místa… takže já část žehlím a část ne (ale plínky mám jen pod hlavičku a na utírání, jsme jinak paperskový)
Určitě se bude víc opotřebovávat, o tom žádná, ale to mi zase až tak nevadí při současných cenách oděvů… aspon mi pak nebude líto nějaký ten kousek z garderoby vyhodit…
Nechci se do toho nijak míchat,ale Aki psala,že chce pořizovat plíny Popolini. Tudíš ty se nežehlí a vzhledem k tomu,že jedna stojí plus mínus třista korun, je celkem i žádoucí,aby dlouho vydržela,minimálně pro druhé dítko ![]()
aki: zkus se zeptat přímo holek v plenkové diskuzi.Třeba budou vědět: diskuze je i tady na emimi,ale tady je živější ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
- Citovat
- Upravit
Aki+siloenka - jo promińte neupřesnila jsem to - já jsem psala o normálních plínkách - běžných látkových
)
Vím že výbava „látkového miminka“ se zpočátku pohybuje v řádech tisíců…občas do plenkové nakouknu:o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zkušené pradlenky,
prosím o radu, mám sušičku asi týden - suším skoro non - stop
a jsem hrozně nadšená. Jen mi přijde, že to prádlo vůbec nevoní
. Je to normální, nebo dělám něco špatně???
Děkuji za radu.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Katko! Mě prádlo ze sušičky taky nevoní…nevím jak je to možné, je krásně nadýchané a nemusí se téměř žehlit, ale to že mi nevoní ta aviváž mě taky docela vadí… tak aspoň vidím že nejsem jediná ![]()
""http://lilypie.com/pic/080111/JMnf.jpg":http://lilypie.com/…111/JMnf.jpghttp://b3.lilypie.com/FGpLp1/.png
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anistatické papírky do sušičky jsou super. Krásně voní, používám je i jako vůni do skříní a šuplíků.
Prádlo ze sušičky je měkčí, voní.
Krabička 105 ks stojí 250 Kč. Objednávky na edita.sikorova@centrum.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mít sušičku je rozhodně výhoda. I když je pravda, že třeba ta moje stará v pračce se mi nezdá kdoví jak skvělá a prádlo většinou pak stejně dosušuju.
Prostě - není sušička jako sušička, teď tu na to koukám .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vune a susicka
Ahoj, holky, ma zkusenost - uz jsem to tady nekam psala, prala jsem v PErsil Color gelu, je extremne na me pomery vonavej, ale voni to pri volnem suseni na susaku dost, a i v susicce pri suseni na chodbe je to citit tak pulhodku, i po ususeni voni textil, zkuste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit