Sušicka Haier - sráží prádlo, jak postupovat dál?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sušicka Haier - sráží pradlo
Dobrý den, opět prosím o radu k sušičce.
Mám poprvé sušičku - konkrétně HAIER HD90-A3959 a přiznám se, že jsem z ní nešťastná, protože mi sráží prádlo. Pořád doufám, že je to tím, že jí neumím používat, prosím není tu někdo, kdo mi poradí jak jí používat?
Má programy podle typu prádla a jde u nich nastavit teplota a stupeň vysušení. Teplota vysoká, střední, nízká a studený vzduch.
Příklad:
Na odolné bavlněné povlečení, které běžně peru na 60 - jsem dala program ECO - dle návodu vhodný na bavlnu, střední teplotu ( v souladu s etiketou výrobce) a stejně se povlečení srazilo - něco malinko něco dost ![]()
Na směs prádla kde většina byla bavlna nebo bavlna s nejaou příměsí( trička, ponožky, spodní prádlo…) jsem dala program „Smíšené“ a nastavila nízkou teplotu a ne vše, ale pár věcí se opět srazilo ![]()
Podotýkám, ze jsem tam opravdu dala jen to co do sušičky podle etikety může.
Co dělám špatně? Všichni okolo si sušičku chválí, přijde mi, že ani moc neřeší co a jak tam dávají a u mě takto…
Jak by jste prosím sušili:
čistou bavlnu: ručníky, utěrky apod. - peru na 60
čistě bavlněné povlečení, prostěradla… - všechno peru na 60
Pak směs běžného pradla kde je -čistá bavlna, bavlna s elastenem, bavlna s polyesterem apod. (trička, legíny, ponožky, spodní prádlo…) peru na 40
Odkaz na tu sušičku co mám:
https://www.datart.cz/…-s-bila.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám LG a dávám do ní úplně všechno. Jediný co se mi hlo, tak jsou 4 basic trička z výprodeje. Naučila jsem se používat jen jeden program na smíšené prádlo. Jen zadávám zda chci sušení SKŘÍŇ ( to používám na oblečení) a pak EXTRA ( to používám na ložní prádlo, ručníky a úterky). Teplota je přednastavená a ani nevím na kolik suší. Dávám do ní opravdu úplně všechno oblečení co mám. Na štítky ani nekoukám ![]()
Jakou používáš úroveň sušení? Jak dlouhý cca program je? Máš nastavený pevný čas nebo si ho upravuje sama podle senzoru během sušení? Možná se suší moc dlouho.
Koukala jsem na návod u tvé sušičky a volila bych syntetiku s úrovní sušení - připraveno pro uložení.
Příspěvek upraven 17.01.26 v 22:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme AEG a nějaký čas nám trvalo, než jsme si našli ten náš ideální program, aby nebylo málo usušené nebo přesušené, hrozně pomačkané. Taky nebylo vše hned podle představ. Až se našel ten ok. Tak se držíme vlastně jednoho, stejného. Přestože má sušička x programů. Tak jen ten jeden zapínáme. U nás je to bavlna a musí se k tomu přidat ikonka slunce nebo ikonka žehličky.
Takže zkoušej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mam Haier asi 2 měsíce a nepřijde mi nic sražené. A to tam davam snad vše a program mam většinou ten eko protože jako jediný je na 9kg a já mám vetsinou fakt dost prádla. Jen většinou mi místo 2,5h co píšou suší 3.5h ale asi to bude tím že tam je toho hodně nebo nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já všechno suším na program smíšené a pak ještě přidávám manuálně 10 minut. Sražené není nic, až na pár kousků tam dávám vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám do sušičky vše bez třídění a nikdy žádný problém. Používám jen dva programy program bavlna do skříně a peří. Měla jsem AEG, teď Bosch, suším v sušičce od roku 2007.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také suším vše. Máme AEG.
Já tedy musím říct, že nakupuju celkem kvalitní oblečení.
Třeba dětské různě a to se mi opravdu postupně zmenšuje, ale nesrazí se vyloženě hned.
Třeba babička ráda nakupuje dětem oblečení v Pepcu a to je po sušení opravdu o 2 velikosti menší ![]()
Ale jinak se mi vyloženě oblečení ani ložní prádlo nesráží, ani neřeším program. Suším vše na bavlnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SOVIČKA93 píše: Více
Já mám taky Lg a nesrazila nikdy nic. Ani to, co jsem lehce srazit potřebovala a použila nějaký ten turbo program ![]()
Jsem s ní naprosto spokojená a až jednou odejde, jdu do stejné značky.
Ale ono je to možná i o kvalitě oblečení. Já nekupuju Pepco a podobě. Takové šmejdy mi nesmí do baráku … Tak nevím, jak by to bylo s tímto nekvalitním oblečením.
Teď jsem si koupila i pračku stejné značky a mega paráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také dávám do sušičky vše a používám většinou program smíšeného prádla. Vím že kdyz třeba koupím dětem nějaké oblečení v Kiku Tescu, sinsay nebo pepcu a dala bych ho (dle etikety) na program na bavlnu tak se srazí..je to proto že před usitim nebyla vysražena ta látka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se pohybuje něco Temu, Shein, klidně Pepco a různé jiné. Do sušičky jde vše. Problém není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 jojo, když to dám na ten smíšený program tak vpohode, když bych to čistě na bavlnu do té skříně tak se to srazí…to mám vyzkoušené
občas jsem něco takhle sražela i cíleně, protože se třeba mi něco líbilo pro dítě, ale už měli jen vetsi velikost…tak šup s tím do sušky a bylo to akorát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, téměř vše se mi sráží. V podstatě čím kvalitnější, tím více se sráží, nejvíce čistá bavlna, což bylo dřívě moje neojoblíbenější.
Taky mi všichni tvrdili, že jim ne, ale nebyla to pravda, vše se jim po kousilíncích sráželo tak jako mě.
Koupila jsem trika, co tvdili, že nesráží v jejich velikosti a přeměřili jsme to a bylo to samozřejmě kratší. U všech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alca1212 a snižujete u toho ECO programu teplotu? V prednastaveni je totiž vysoká. Nebo jeste jinak upravujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit