Sušička prádla a její "mouchy"

21.11.17 20:36

sušička prádla a její "mouchy"

Už delší dobu přemýšlím o pořízení sušičky prádla. Posledních několik dnů čtu celkem intenzivně diskuze na téma sušička a pořád se nemohu rozhodnout, jestli to je opravdu tak zázračný stroj a to hlavně z několika důvodů:

1. Dočetla jsem se, že se v sušičce „semtam“ srazí tričko nebo džíny nebo že majitelé sušiček už dopředu při nákupu oblečení počítají s tím, že se jím oblečení v sušičce srazí a proto kupují velikosti oblečení větší…? Popravdě nechtělo by se mi kvůli nákupu sušičky vyházet polovinu oblečení ze skříně z důvodu, že se mi srazilo v sušičce…
  2. Zatím jsme s manželem jen dva (v březnu čekáme přírůstek) a tak moc prádla za týden nenasbírám. Peru každý víkend a to tím stylem, že prádlo roztřídím na 4 kupičky podle barev - bílé, světle barevné, tmavě barevné a černé. V každé té kupičce je ale mix různého druhu oblečení - spodní prádlo, trička, košile, mikiny, džíny, svetr, ručník - mohu takto vypraný mix dát spolu do sušičky nebo se to ještě musí třídit podle druhu vlákna?
  3. Je pravda, že po vytažení prádla ze sušičky se nemusí žehlit a může se rovnou poskládat a uložit do skříně?
  4. Sušíte v sušičce i peřiny a polštáře z dutého vlákna a zimní péřové bundy?
  5. Poprosím všechny spokojené i nespokojené majitele sušiček, jestli by mohli připsat i jakou sušičku mají doma

A děkuji za zúčastnění se v tomto průzkumu. :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
21.11.17 20:42

Mám sušičku rok a za ten rok se nesrazilo nic. Manžel teda tvrdí, že nepatrně trika, ale on taky nepatrně přibral.
Nesuším akorát svoje podprsenky a punčocháče a některé svetry. Jinak suším vše. Ovšem opravdu s vědomím, že se to může srazit, ale je to jenom oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
21.11.17 20:44

@vanilková zmrzlina Mám zkušenosti jen z veřejné sušičky. Ale domu ji plánuji.

add1. nemám zkušenost, že by se něco srazilo - nesuším na maximální výkon

add2. když mám prádlo na dvě sušičky, tak roztřídím

add3. ano

add4. peřiny ano, bundy nemám vyzkoušené¨

add5. šla bych do beko s odtokem vody do kanalizace (ne do sběrné nádoby)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.11.17 20:44
  1. někde jsem četla, že maminka dvojčat jedno bodýčko sušila v sušiče a druhé mimo. Po pár vypráních byly obě bodyčka stejně velká. Nám se nic moc extra věci nesrážejí.
  1. peru různé materiály a pak to vše suším v jedné várce. Dokonce suším i ty věci, které se sušit nedoporučují od výrobce.
  1. když vytahuju prádlo ještě teplé, tak není zmačkané. Pokud to tam nechám ležet, tak pak zmačkané je. Ale stejně ho nežehlím - žehlím minimum věcí od narození dcery. Jediné co musím žehlit, tak jsou košile pro chlapa do práce.

4)peřiny a polštáře ano. Péřovou bundu nevlastníme.

1. Beko - byla tehdy za rozumnou cenu a líbilo se mi, že mi zdarma prodlouží záruku na 5 let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.11.17 20:47

@mgdln já jsem myslela, že mají všechny sušičky možnost napojení odtoku a kdo tuto možnost nemá, tak to sbírá do té sběrné nádoby.

Ještě mě napadlo malinké mínus ohledně sušičky a to je, že se nemá prát prádlo v aviváži protože ta nějak ničí sušičy. Ale existují takové voňavé ubrousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
21.11.17 20:48

@vanilková zmrzlina zkusim to postupne :mrgreen: ale nejdriv - susicka je jeden z nejlepsich vynalezu ;) :palec:

1. ano je to pravda, susicky mi opravdu veci srazely. Prevazne bavlna a levnejsi. Ale co mame Miele, nesrazilo se nic. Tudiz dost zalezi i na spotrebici
  2. pouze ty rucniky mam zvlast, ale ty i peru zvlast na vice stupnu.
  3. ano pokud po ususeni hned slozis, nemusis zehlit - krom kosil, ty proste prezehlit musis
  4. ano vse
  5. jak jsem psala Miele a rozdil oproti jinym znackam obrovsky, pokud muzete dat vic, nevahej ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
21.11.17 20:48

1. až na úplné výjimky se mi v sušičce nic nesrazilo (ale je fakt, že nové oblečení tam hned nedávám, nechám ho 1-2× usušit na šňůře).
2. do sušičky třídím jen na „může se sušit“ a „nemůže se sušit“, co se sušit může, suší se spolu. Občas něco potřebuje doschnout (např. tepláky kolem gumy).
3. tohle dost záleží na tom, jaký typ oblečení a z jakého materiálu máš a taky na tvých standardech. Já žehlím snad jen košile, kterých moc nemáme, jinak jen skládám. Hodně pomůže, pokud skládáš ještě za tepla.
4. Duté vlákno ano (naposled dnes synovu počůranou peřinu), péřové bundy sice nevedeme, ale máme peří v některých polštářích a dávám je tam taky.
5. Bosch

Shrnu to tak, že sušička je moje velká kamarádka a 3. nejlepší vynález (hned po pračce a myčce) a doporučuji ji, kudy chodím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
21.11.17 20:50
@fia80 píše:
Ještě mě napadlo malinké mínus ohledně sušičky a to je, že se nemá prát prádlo v aviváži protože ta nějak ničí sušičy. Ale existují takové voňavé ubrousky.

Toto neni pravda, resp nevim kde ten mytus vznikl. Samotny technik mi to vyvratil, ani v zadnem manualu to neni a uz jsem to tu resila v jine diskuzi, tam to nekdo hledal a taky to vyvratil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
21.11.17 20:51

Ahoj, tak za me toto (vlastnim ji cca 2 roky)
1. Srazilo se mi pouze manzelovo pracovni tricko z pofiderniho materialu, jinak nikdy nic. Kupovat vetsi velikost jsem nikdy neslysela 8o Pokud si nejsem jista, susim na setrnejsi program.
2. Je pravda, ze po porizeni susicky tridim pradlo nejen podle barvy, ale i podle materialu. Pokud dam do jedne varky hrube rucniky a treba tenke tricko, muze se stat, ze neco bude suche a neco jeste vlhke. Ale da se behem suseni cyklis zastavit, suche kousky vytahnout a nechat tam jen to vlhke. Lze rovnez pridat dobu suseni. Chce to casem jen vychytat, ja to jkao problem nevidim. Jsme dva plus batole.
3. Je to pravda, nezehlim nic krome manzelovych svatecnich kosil.
4. Susim pokryvky z duteho vlakna i zimni bundy. Primo perove nemam, ale i n ato tam je specialni program.
5. Mam whirlpool AZA nejake cislo, jsem spokojena, jen bych se priste zamerila mozna na hlucnost, huci dost
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391

Ahoj. I přes různé mouchy, jak píšeš, jsem nadšena. Mám ji něco přes rok. S dítětem obrovská pomoc. 1) něco se nám asi fakt srazilo, ale urcite jsem kvůli tomu nemusela měnit šatník. Musis dávat hodne pozor na programy a naučit se s ni pracovat. Teď bych řekla, ze se nesrazi nic. 2) dávám sušit vše pohromadě. Navíc třídim většinou jen světle a tmave. Jediné co stradam zvlášť na sušení jsou rucniky ( nádherne hebke a měkké) 3)záleží jak jsi puntickar na zehleni a co nosíte za oblečení. Jediné co žehlím jsou manželovo košile a polotrika. Jinak už nic 4) susim už naprosto vše!!! 5) mám siemens Dlouho jsem koupi zvažovala a rozhodovala. Dnes se tluču do hlavy, ze jsem nehucela do manžela dřív a nakoupili už dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824

@fia80 mám pocit, že sušičky s tepelným čerpadlem se na odtok vody připojit nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299

Ahoj, mam pracku se susickou a nechapu jak jsem mohla zit bez ni :lol:
Jsou veci ktere nesusim, dziny, svetry, kosile a tenke halenky. Je tam na tom i program teda na takove pradlo ale nikdy toho nemam tolik aby se me vyplatilo, rozhodim na susak a zachvili je to suchy. Dziny se zdrcnou trochu do delky. Manzelovi susim, ja mam s delkou problem tak radeji neriskuji :lol:
Jinak nejvice vyuzivam program prani a suseni a opravdu neresim co je v pracce. Od spodar po rucnik, susim vse spolu. Cekate prirustek, vsechny detsky hadriky susim a nikdy se nezdrclo nic. Navic nemusim zehlit a to je nejvetsi plus ktery urcite ocenis ;) periny jsem nikdy nesusila teda, to nevim. Perove bundy susim, jsou krasne nacechrane potom :palec:
Obcas se stava u detskych oblecku ze se zkroutil zip, kamaradce se nestava tak nevim kde je chyba :think:
Takze za me jednoznacne doporucuji :palec: jo a mam LG ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788

Já se na sušičku do nového bytu strašně těšila a nakonec obrovské zklamání. Hrozně nám likviduje oblečení. Hlavně manželovy ponožky a spodní prádlo jsou hned děravé. Občas srazila nějaké bavlněné triko, ale žádná trága. Ale od manžela mám „zákaz“ ji používat na jeho oblečení, takže vyhozené peníze, ve výsledku ji používám už jen na ručníky, povlečení a peřiny a deky. Máme AEG Lavatherm, myslím že je sama o sobě kvalitní, ale je fakt, že my moc do oblečení neinvestujeme, takže možná kdyby bylo kvalitnější, tak tak rychle neodchází. Oblečení pro mimčo si tam netroufám hodit, je to čistá bavlna a bojím se, že se o velikost srazí a pak mu nebude. A většinou jsem stejně všechno přežehlovala, asi jsem náročná, ale jen tak složit to do skříně se mi moc nezdálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
21.11.17 20:53

Sušičku mám skoro rok, nic se nesrazilo.
Také tam dávám i věci, které by podle označení do sušičky nesměly, protože to by se tam pak nemohlo dát skoro nic.

Péřové bundy dopadly dobře. Sušila jsem s tenisáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
21.11.17 20:54
@saadet píše:
Toto neni pravda, resp nevim kde ten mytus vznikl. Samotny technik mi to vyvratil, ani v zadnem manualu to neni a uz jsem to tu resila v jine diskuzi, tam to nekdo hledal a taky to vyvratil ;)

Já to mám v návodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1