Sušička prádla a její "mouchy"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2482
22.11.17 15:07

My máme také AEG absolute care, zvlášť pračku a zvlášť sušičku a nemohu si vynachválit. Suším naprosto vše (kromě podprsenek a např. trička s velkými potištěnými nápisy). Nic se nám nesráží.
Dřívě jsme měli pračku a sušičku 2v1 a to nám sráželo věci, tam jsem sušila pouze ložní povlečení a bylo to hnusně zmačkané :zed: :zed:, musela jsem chtě/nechtě přežehlit.
Já tedy žehlím vše. Žádné oblečení není na uložení do skříně :mrgreen:. Nevadí mi to přežehlit.
Aviváž používám, miluji jí a prádlo mi voní nádherně, i použití sušičky. Program si automaticky zkrátí dle prádla.
Ale jakmile je dobré počasí, raději vyvěsím ven.
Za mne je to opravdu skvělý pomocník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
22.11.17 20:23
@Evulina píše:
Díky..no my nemáme tvrdou vodu, takovou „střední“ - tu městskou. Ta studniční taky není tvrdá, jen má 6× překočený limit dusičnanů. Samozřejmě jí nepoužíváme v kuchyni a to ani na mytí nádobí, jen s ní splachujeme WC a peru tedy v ní ty věci pana domácího, je to starý zemědělec, pral si v tom vždy, pračku má právě u něj dole napojenou na tu studniční vodu. Jemu to evidentně nevadí vůbec..jde o to, jestli by to nějak nevadilo sušičce..

Dusičnany by neměli sušičce ani pračce vadit. Podle mého názoru nevadí ani na mytí nádobí - jsou škodlivé jen při konzumaci - a to především pro miminka (mohly by až zmodrat). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
22.11.17 20:34
@mgdln píše:
Dusičnany by neměli sušičce ani pračce vadit. Podle mého názoru nevadí ani na mytí nádobí - jsou škodlivé jen při konzumaci - a to především pro miminka (mohly by až zmodrat). :nevim:

Takže myslíš, že to neovlivní ani sušičku, ani naše prádlo, které tam pak budu sušit taky? Nesušila bych to teda dohromady, buď jen várku prádla pana domácího nebo várku našeho, ne dohromady..Zas pořizovat dvě sušičky, to už by byla asi vážně blbost..a hlavně drahá blbost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
22.11.17 20:51

Příspěvek upraven 22.11.17 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
22.11.17 20:51

@Evulina JUkni na toto - https://www.watex.cz/…nu-dusitanu/

Mě zaujal jimi uváděný filtr n dusičnany, který se regeneruje sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
22.11.17 21:26
@Vlaďka 83 píše:
@Bublinka2015
Dík - takže indesit nebrat. ;) Protože stářím to nebude. :D
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
22.11.17 22:56

@vejilka Ale tak ono ti to nesrazí tričko o 2 čísla… ;) Když jsme sušičku pořídili, fakt jsem nemusela prckům komplet obměnit šatník, protože by se to vysráželo. Spíš jsem po prvním sušení pozorovala, že ta levnější trička jsou najednou o fous kratší nebo užší. Ale normálně nositelná. Akorát jak jsem psala - mám ve zvyku kupovat trika tak o jednu dvě velikosti větší, aby vždycky přežila celou sezónu, takže jsem to vysrážení opravdu nevnímala nějak tragicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
23.11.17 10:11
@Leli83 píše:
@vejilka Ale tak ono ti to nesrazí tričko o 2 čísla… ;) Když jsme sušičku pořídili, fakt jsem nemusela prckům komplet obměnit šatník, protože by se to vysráželo. Spíš jsem po prvním sušení pozorovala, že ta levnější trička jsou najednou o fous kratší nebo užší. Ale normálně nositelná. Akorát jak jsem psala - mám ve zvyku kupovat trika tak o jednu dvě velikosti větší, aby vždycky přežila celou sezónu, takže jsem to vysrážení opravdu nevnímala nějak tragicky.

No to já bych ale třeba nechtěla toto..pevně doufám, že je to nejen materiálem, ale i typem sušičky a že ta kvalitní Boschka mi to dělat nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
23.11.17 11:34

@Evulina Dusičnany ve vodě nevadí ani pračce, ani sušičce ani lidem, pokud je nepiješ. Jsou rozpustné, nesráží se jako vodní kámen, prostě odtečou. Vadí jen na konzumaci, nebezpečné jsou pro miminka a oslabené osoby.
Co se srážení věcí týče, tak kvalitní sušička nesrazí všechno, ale třeba mně se dětské oblečení postupně zkracuje. A to máme sušičku Miele. Jenže si myslím, že to je i častým praním (na 40), protože ty levné dětské věci jsou prostě blbě ušité a z nevysrážené bavlny. Na ničem jiném nepozoruju změnu a to suším téměř všechno, kromě sportovního oblečení. Pokud něco pereš na 60 nebo i vyvařuješ, tak se to podle mě v sušičce nesrazí určitě, to už by se srazilo v pračce.
Aviváž nepoužívám, liju do pračky ocet.

• Citovat
  • Upravit
34473
23.11.17 11:55
@Evulina píše:
No to já bych ale třeba nechtěla toto..pevně doufám, že je to nejen materiálem, ale i typem sušičky a že ta kvalitní Boschka mi to dělat nebude :think:

Máme Bosch a nesrazilo se mi nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
23.11.17 12:06
@Elenloth píše:
@Evulina Dusičnany ve vodě nevadí ani pračce, ani sušičce ani lidem, pokud je nepiješ. Jsou rozpustné, nesráží se jako vodní kámen, prostě odtečou. Vadí jen na konzumaci, nebezpečné jsou pro miminka a oslabené osoby.
Co se srážení věcí týče, tak kvalitní sušička nesrazí všechno, ale třeba mně se dětské oblečení postupně zkracuje. A to máme sušičku Miele. Jenže si myslím, že to je i častým praním (na 40), protože ty levné dětské věci jsou prostě blbě ušité a z nevysrážené bavlny. Na ničem jiném nepozoruju změnu a to suším téměř všechno, kromě sportovního oblečení. Pokud něco pereš na 60 nebo i vyvařuješ, tak se to podle mě v sušičce nesrazí určitě, to už by se srazilo v pračce.
Aviváž nepoužívám, liju do pračky ocet.

Tak já zas peru skoro všechno naše na 60, i to, co by se mělo na 40. Důvod - děti jsou pořád něčím zapatlané, z venku oblečení špinavé, jsem hrozně líná všechno předepírat hned v ruce..šedesátka si s tím poradí, čtyřicítka většinou ne..je teda fakt, že používám eko drogerii, tak je možný, že agresivnější chemie by to víc „vyžrala“ i při 40 stupních :nevim:.
Panu domácímu peru na vyvářku všechno radši..ale člověk se stejně diví, jak staré materiály „made-in czechoslovakia“ jsou pevné a kvalitní. Ta častá vyvářka jim vůbec nevadí.
Jinak děkuju moc za radu ohledně dusičnanů, to jsem moc ráda. Protože kdybych sušila jenom naše, tak sice fajn, polovina vlhkosti by se z chodby dostala, ale druhá půlka ne. Denodenně peru panu domácímu oblečení, ale i deky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
23.11.17 12:07
@terien píše:
Máme Bosch a nesrazilo se mi nic ;)

Super, díky. A jaké využíváš nejvíc programy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.11.17 12:20
@Evulina píše:
Super, díky. A jaké využíváš nejvíc programy?

Nejvíc ten nejsilnější a pak druhý nejsilnější. Ostatní jen výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
23.11.17 12:22
@terien píše:
Nejvíc ten nejsilnější a pak druhý nejsilnější. Ostatní jen výjimečně.

Tak jestli ti ani ten nejsilnější prádlo nesráží, tak to je super! :dance:
Mám v merku tuto: https://susicky. heureka. cz/bosch-wtw87467cs/#
Zkusím počkat na povánoční slevy, třeba bude o něco levnější potom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
23.11.17 22:32

@Evulina Život je otázkou priorit. :-) Máme LG, rozhodně je z těch kvalitnějších, ale přijde mi prostě logické, že když se tam prádlo suší fakt horkým vzduchem, tak méně kvalitní látka se prostě trochu srazí. Ale taky je pravda, že já všechno suším na bavlnu, a přidávám výkon na extra suché. Což asi nebude zrovna šetrný program… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí