Sušička prádla: ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4688
1.10.20 11:40

Máme vlhký barák a dvůr ve stínu, kde prádlo uschne jen 3 měsíce v roce. Mám kombi pračku a vyhovuje mi to, že ji večer pustím a ráno skládám už suché. Zmačkané neřeším, žehlím tak jednou za rok nějakou košili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.10.20 11:57

Pračku, myčku a sušičku nedám. Nikdy! :P Od doby co mám sušičku se nám v obýváku přestal neustále povalovat sušák na prádlo a hromady vypraného prádla v koši, které čeká na vyžehlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21957
1.10.20 12:01

Sušička je úžasný vynález. Snížila se nám vlhkost v bytě a omezila tvorba plísní. Prádlo nežehlím a nepotřebuji ho mít tolik kusů. Po návratu z dovolené mám během dne vše vyprané a uložené ve skříních. Jediná nevýhoda je, že trochu srazí prádlo. Jsou kousky, které tam prostě nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
1.10.20 12:02

Kdyz jsem bydlela v rodinnem dome, tak jsem ji nepotrebovala, ale v byte jsem ji poridila. Peru hodne a nebylo kde susit, navic se v byte susit nema kvuli plisni. Jsem s ni moc spokojena za jeden den vyperu a ususim hromadu pradla, vecer je to vse hezky ve skrini zadne susaky dva dny v byte v zime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.10.20 12:17

Doma susicku nemam, ale do budoucna o ni uvazuju. Susicky mam v praci a diky bohu za ne. V praci peru tak dve az tri pracky denne a susicka hodne usetri praci. Jedinne co vesim je sportovni obleceni, choulistivy veci a detsky obleceni s obrazky a kosile. A jedine co zehlim jsou kosile a bluzy. Pro me je nepostradatelna hlavne mycka. Bez te ani ranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.10.20 12:25

Sušička mi šetří hromadu práce. Nesnáším věšení prádla, což mi díky sušičce odpadlo. Už bych bez ní být nechtěla.
Navíc řeší ještě jeden můj problém. Pravidelně někde zapomenu papírový kapesník. A sušička si s ním skvěle poradí a já pak nemusím obírat bílé cucky z prádla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2089
1.10.20 13:29

@mackA159 Taky jsem chtěla sušičku hlavně na sušení v zimě. ALE manžel mi řekl že je to hrozný žrout elektřiny a taky vody. Přes zimu suším na sušáku ze zapnutým odvlhčovačem nebo v kotelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.10.20 13:34
@maladroit píše:
Můj dotaz je jednoduchý, jak napovídá nadpis mé diskuse.
Máte sušičku? Proč? :-)
Nemáte? Proč? :-)
Myslíte, že jde o nezbytný domácí spotřebič nebo ne? :think: Já se nemohu rozhodnout…
Jako někdo, kdo má pod domem šňůru na prádlo a v domě k dispozici sušárnu ji vnímám jako poměrně zbytečný spotřebič… :think: přesto: slyším chválu a hlasy pro sušičku prádla… :nevim:
Díky :mavam:

Za svobodna ne, na košile nefunguje, ale dětské oblečení a plenky to prostě nutnost je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14944
1.10.20 13:35

Vodu a elektřinu to žere hodně, já jsem v malem bytě bez ni nedala ani ránu a teď v domečku ji používám jen na ručníky, setrim vodu a mám kde veset. Ty ručníky jsou z ni nádherně mekkoucke, bez ni jako prkno a drou jako smirkovy papír :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.10.20 13:43

Jsem blbá asi, sušička bere vodu?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4056
1.10.20 13:43

Sušičku máme a obešla bych se bez ní, ale super je to, že tam to prádlo z pračky hodíš a nemusíš ho věšet - úspora cca 20 minut na pračku. Taky je to prádlo pak „hezčí“. A co mě osobně fascinuje je to, jak z každé várky sušička vyfouká hrst prachu. Si vždycky říkám, že tenhle prach bychom jinak měli doma ve vzduchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
1.10.20 13:49
@korneli píše:
@mackA159 Taky jsem chtěla sušičku hlavně na sušení v zimě. ALE manžel mi řekl že je to hrozný žrout elektřiny a taky vody. Přes zimu suším na sušáku ze zapnutým odvlhčovačem nebo v kotelně.

Kdyz budes sušit na noční proud a pořídí si kvalitní susku, resp. s tepelný cerpadlem, tak žere min, nez pracka. Ale jsou dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
1.10.20 13:51

U nas susicka neni zrout energie, protoze o to mene topime, casto jsme zapinali topeni jen kvuli ususeni pradla. Zaroven uz vubec nic nezehlim, susicka vyzehli dobre, kdyz je kvalitni, nenacpe se vrchovate pradlem a pradlo se vcas vynda. Proste nam spotreba elektriny nijak nevzrostla. Vodu zere jen kombinace susicky s prackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
1.10.20 13:51
@Bubla Bůčková píše:
Jsem blbá asi, sušička bere vodu?! 8o

Možná nějaký jiný typ, nebo kombi.
Já mám sušičku jen do elektřiny. A vodu jen vylévám.
Super vynález, až bude levnější skládač/automatická žehlička prádla, taky si ji koupím.
A baví mě, jak tu někdo argumentuje žroutem elektřiny. Počítal to někdo? I kdyby to byla 100 Kč měsíčně (což myslím, že bude kolem 30 Kč), tak jsou to pořád tři piva v hospodě.
Nevýhody - opravdu se většina prádla zdrcne. Nemám vyzkoušeno vše, ale raději nesuším všechno. Nesuším to, co mi je natěsno, funkční věci, jemné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.10.20 13:53
@korneli píše:

Sušička bere vodu? Já myslela, že naopak máš klidně litr destilované vody. A odvlhčovač elektřinu nežere? To nějak nechápu. A manžel ti to prádlo pomáhá věšet a žehlit?? Já chápu ty argumenty, ale přijde mně, že to spousta chlapů shodí ze stolu, aniž by se zamyslela nad tím, že to šetří čas. Který oni samozřejmě nevidí. A kdybysme všechno měli takhle brát, tak pereme na valše. Maso sušíme na sluníčku místo mrazáku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí