Sušička prádla: ano/ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Máme vlhký barák a dvůr ve stínu, kde prádlo uschne jen 3 měsíce v roce. Mám kombi pračku a vyhovuje mi to, že ji večer pustím a ráno skládám už suché. Zmačkané neřeším, žehlím tak jednou za rok nějakou košili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pračku, myčku a sušičku nedám. Nikdy!
Od doby co mám sušičku se nám v obýváku přestal neustále povalovat sušák na prádlo a hromady vypraného prádla v koši, které čeká na vyžehlení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušička je úžasný vynález. Snížila se nám vlhkost v bytě a omezila tvorba plísní. Prádlo nežehlím a nepotřebuji ho mít tolik kusů. Po návratu z dovolené mám během dne vše vyprané a uložené ve skříních. Jediná nevýhoda je, že trochu srazí prádlo. Jsou kousky, které tam prostě nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem bydlela v rodinnem dome, tak jsem ji nepotrebovala, ale v byte jsem ji poridila. Peru hodne a nebylo kde susit, navic se v byte susit nema kvuli plisni. Jsem s ni moc spokojena za jeden den vyperu a ususim hromadu pradla, vecer je to vse hezky ve skrini zadne susaky dva dny v byte v zime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doma susicku nemam, ale do budoucna o ni uvazuju. Susicky mam v praci a diky bohu za ne. V praci peru tak dve az tri pracky denne a susicka hodne usetri praci. Jedinne co vesim je sportovni obleceni, choulistivy veci a detsky obleceni s obrazky a kosile. A jedine co zehlim jsou kosile a bluzy. Pro me je nepostradatelna hlavne mycka. Bez te ani ranu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušička mi šetří hromadu práce. Nesnáším věšení prádla, což mi díky sušičce odpadlo. Už bych bez ní být nechtěla.
Navíc řeší ještě jeden můj problém. Pravidelně někde zapomenu papírový kapesník. A sušička si s ním skvěle poradí a já pak nemusím obírat bílé cucky z prádla ![]()
- Citovat
- Upravit
@mackA159 Taky jsem chtěla sušičku hlavně na sušení v zimě. ALE manžel mi řekl že je to hrozný žrout elektřiny a taky vody. Přes zimu suším na sušáku ze zapnutým odvlhčovačem nebo v kotelně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maladroit píše:
Můj dotaz je jednoduchý, jak napovídá nadpis mé diskuse.
Máte sušičku? Proč?
Nemáte? Proč?
Myslíte, že jde o nezbytný domácí spotřebič nebo ne?Já se nemohu rozhodnout…
Jako někdo, kdo má pod domem šňůru na prádlo a v domě k dispozici sušárnu ji vnímám jako poměrně zbytečný spotřebič…přesto: slyším chválu a hlasy pro sušičku prádla…
Díky
Za svobodna ne, na košile nefunguje, ale dětské oblečení a plenky to prostě nutnost je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vodu a elektřinu to žere hodně, já jsem v malem bytě bez ni nedala ani ránu a teď v domečku ji používám jen na ručníky, setrim vodu a mám kde veset. Ty ručníky jsou z ni nádherně mekkoucke, bez ni jako prkno a drou jako smirkovy papír ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušičku máme a obešla bych se bez ní, ale super je to, že tam to prádlo z pračky hodíš a nemusíš ho věšet - úspora cca 20 minut na pračku. Taky je to prádlo pak „hezčí“. A co mě osobně fascinuje je to, jak z každé várky sušička vyfouká hrst prachu. Si vždycky říkám, že tenhle prach bychom jinak měli doma ve vzduchu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korneli píše:
@mackA159 Taky jsem chtěla sušičku hlavně na sušení v zimě. ALE manžel mi řekl že je to hrozný žrout elektřiny a taky vody. Přes zimu suším na sušáku ze zapnutým odvlhčovačem nebo v kotelně.
Kdyz budes sušit na noční proud a pořídí si kvalitní susku, resp. s tepelný cerpadlem, tak žere min, nez pracka. Ale jsou dražší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas susicka neni zrout energie, protoze o to mene topime, casto jsme zapinali topeni jen kvuli ususeni pradla. Zaroven uz vubec nic nezehlim, susicka vyzehli dobre, kdyz je kvalitni, nenacpe se vrchovate pradlem a pradlo se vcas vynda. Proste nam spotreba elektriny nijak nevzrostla. Vodu zere jen kombinace susicky s prackou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
Jsem blbá asi, sušička bere vodu?!
Možná nějaký jiný typ, nebo kombi.
Já mám sušičku jen do elektřiny. A vodu jen vylévám.
Super vynález, až bude levnější skládač/automatická žehlička prádla, taky si ji koupím.
A baví mě, jak tu někdo argumentuje žroutem elektřiny. Počítal to někdo? I kdyby to byla 100 Kč měsíčně (což myslím, že bude kolem 30 Kč), tak jsou to pořád tři piva v hospodě.
Nevýhody - opravdu se většina prádla zdrcne. Nemám vyzkoušeno vše, ale raději nesuším všechno. Nesuším to, co mi je natěsno, funkční věci, jemné věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korneli píše:
Sušička bere vodu? Já myslela, že naopak máš klidně litr destilované vody. A odvlhčovač elektřinu nežere? To nějak nechápu. A manžel ti to prádlo pomáhá věšet a žehlit?? Já chápu ty argumenty, ale přijde mně, že to spousta chlapů shodí ze stolu, aniž by se zamyslela nad tím, že to šetří čas. Který oni samozřejmě nevidí. A kdybysme všechno měli takhle brát, tak pereme na valše. Maso sušíme na sluníčku místo mrazáku atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit