Sušička prádla: ano/ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@riccius tak to bude nějaká nóbl sušička, která uprostřed sušení ještě jednou pro jistotu prádlo přemáchne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nemám, stále zvažuji. Odlákává mě značná spotřeba elektriky, že je to další spotřebič navíc v koupelně, ekologie a teď máme i jiné investice, které mají větší prioritu. Také mám, kde sušit, máme opravdu velký balkon, pět praček na něj pověsím s přehledem. Eventuálně by se dalo i v kotelně, tam je v zimě celkem teplo a zároveň se tam větrá. Ale zas jsou dny, kdy to schne fakt dlouho, je potřeba vyprat rychle a tak. Někdy by se hodila. Jo ale ještě mám nepříjemnou zkušenost z jedné dovolené, kdy mi tamější suška všechno, ale fakt všechno prádlo srazila, z toho asi polovinu na nenositelnou velikost, hlavně rifle. To mě teda příliš neoslovil
. Asi to vyřeším tou pračkosusičkou do budoucna. Teď radši asi pořídíme myčku, která opravdu meje, a nebude se muset všechno předmývat nebo domývat.
To mě štve teď víc než věšení prádla. ![]()
- Citovat
- Upravit
Doma na pradlo nemam misto, venku prasna cesta. Bez deti jsme susili vevnitr na susaku, ted uz by to neslo. Susicka je super na rucniky nebo kdyz se dite pocura, pozvraci
Nejake pradlo se sice srazi - ale vetsinou jen nove veci a spis to, co bylo usite z nevysrazene latky. Starsi veci se mi nesrazily vubec. Kdybych mela kde pradlo susit venku, asi bych o ni neuvazovala, ale v moji situaci je to super vec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@riccius
Taky mame susicku, kde je nadobka a vylevame vodu. To je jediny opruz. I predstava kolik vody jde susenim do interieru. Fuj. Nesnasim to.
My mame odpad na vodu. Ale tahle susicka nejde na odpad. Priste vybereme na odpad. Ja tu vodu vyuzivam na zalevani kvitek a sazenic. Ale obejdu se. At jde klidne do odpadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@riccius píše:
Možná nějaký jiný typ, nebo kombi.
Já mám sušičku jen do elektřiny. A vodu jen vylévám.
Super vynález, až bude levnější skládač/automatická žehlička prádla, taky si ji koupím.
A baví mě, jak tu někdo argumentuje žroutem elektřiny. Počítal to někdo? I kdyby to byla 100 Kč měsíčně (což myslím, že bude kolem 30 Kč), tak jsou to pořád tři piva v hospodě.
Nevýhody - opravdu se většina prádla zdrcne. Nemám vyzkoušeno vše, ale raději nesuším všechno. Nesuším to, co mi je natěsno, funkční věci, jemné věci.
Neni pravda. Kvalitní trika z bavlny, tak se nezdrcly.
Z Takka a třeba z Lidlu, to jo. Ale manželovi se nic nesrazilo. Ani dětský veci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani v létě nesusim venku. Litá plno pylu, plus prach. A kdyz vidíš,, kolik toho je po sušení, tak pak to máš na sobě. Brr.
A navíc je zvenku většinou tvrdý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolicek95 mě třeba v levný tarifu stojí kW 1,75. Při normálním asi 3,25.
Takze podle mě to není taková pálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
@riccius tak to bude nějaká nóbl sušička, která uprostřed sušení ještě jednou pro jistotu prádlo přemáchne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TopSecret píše:
Neni pravda. Kvalitní trika z bavlny, tak se nezdrcly.
Z Takka a třeba z Lidlu, to jo. Ale manželovi se nic nesrazilo. Ani dětský veci
A jak poznáš kvalitní věci? Hmotností?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manželovi trika z Reservdu se teda kroutí a zkracují, já mám všechno takovou viskozu typu HM a v pohodě. Dětské úplně bez problémů. Zničil se mi Kik za 40 korun a strašně se zmenší dětské FaF a Pepco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My sušičku máme a už si to bez ní nedokážu představit. Bydlíme v bytě, místo na sušák tu není, sušárnu nemáme, balkon taky ne a navíc tu máme dost vlhko. Velká výhoda je, že když prádlo vyndám ještě teplé, tak ho nemusím žehlit. Je ale pravda, že občas se tam nějaké oblečení srazí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame cca 3/4 roku pracku se susickou 2v1. Porizovali jsme kvuli latkovym plenam a jsem spokojena moc. Davam susit cca polovinu pradla, co se pere, a jsem rada - veseni na susak a sbirani s tridenim z duse nesnasim
susicka mi umoznuje mit min obleceni, lip se mi planuje cas, rucniky jsou z ni dokonale mekke. Driv mi susicka prisla dost zbytečná, ale od doby, co je nas vic, jsem za ni fakt rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korneli píše:
@mackA159 Taky jsem chtěla sušičku hlavně na sušení v zimě. ALE manžel mi řekl že je to hrozný žrout elektřiny a taky vody. Přes zimu suším na sušáku ze zapnutým odvlhčovačem nebo v kotelně.
Troufni si tvrdit, že ten odvlhčovač ti sežere víc elektřiny než sušička. A spotřeba vody je totální nesmysl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano mam susicku. Protoze mam 3 deti cunata, a ac mam snury venku i na pude, je to rychlejsi a pohodlnejsi
Hlavne v zime, neschne mi pradlo tyden na pude a nemusi mit tudiz tolik satsva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit