Sušička v lodžii

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
259
18.8.22 12:15

Sušička v lodžii

Zdravím, chtěla jsem se zeptat.. máte někdo sušičku v lodžii?
Máme zasklenou lodžii, v létě je tam cca do oběda docela teplo, protože je na orientovaná na východ, v zimě je tam chladněji, ale tím, že je zasklená, tak to není tak zlý.
Bojíme se trochu toho vlhka a případných teplotních rozdílů, aby nám kvůli tomu sušička brzy neodešla.
Prosím kdo máte zkušenost nebo názory.
Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
18.8.22 12:27

@tulka123 nevím jak jiné sušičky, ale ta naše je celkem hlučná. Ne tak, abych ji v bytě nepouštěla, ale dost na to, aby mě štval soused, co jí má na balkoně a suší vedle mých oken. To zasklení asi moc neodhluční, tak bych zvážila i tenhle aspekt.

Co se střídání teplot týče, tak odpovědět neumím. Ale hádám, že tam vlhkost kondenzovat může. Nakolik jsou citlivé části ochráněné, těžko říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
18.8.22 12:31

To bych asi neriskovala, přecejenom to není určené na ven. Plus ta hlučnost no, my to máme na chodbě a i přes zavřené dveře je to slyšet dost, tak ji nepoustim aspoň na večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.8.22 12:34
@tulka123 píše:
Máme zasklenou lodžii, v létě je tam cca do oběda docela teplo, protože je na orientovaná na východ, v zimě je tam chladněji, ale tím, že je zasklená, tak to není tak zlý.
Bojíme se trochu toho vlhka a případných teplotních rozdílů, aby nám kvůli tomu sušička brzy neodešla.
Díky ;)

Pokud bydlíš v bytovém domě, kde s tvou lodžií sousedí lodžie dalších obyvatel, tak je to hodně hloupý a bezohledný nápad.

Pokud v rodinném domě, tak budiž, ale připadá mi to extrémně nepraktické… a myslím, že to životnost sušičky výrazně sníží, protože to není přístroj určený pro venkovní použití (i zasklená lodžie má „nebytovou“ teplotu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
18.8.22 13:01

Rušit mě sušičkou z lodžie, tak beru do ruky prak a ocelové kuličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6896
18.8.22 13:03

Naprosto hloupý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
18.8.22 13:04

@tulka123 já bych se spíš bála sousedů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.8.22 13:04
@tulka123 píše:
Díky ;)

Thle přístroje nejsou určeny na ven a lodžie je pořád venku (změna teplot, vlhkost) + elektrika :nevim:

Pokud jde o byt… hlavně nezapomenout o souhlas bytové družstvo nebo SVJ. Lodžie je prostor, kde můžete omezovat sousedy hlukem a většinou tohle spadá do ohlašovací povinnosti. Stejně tak při řešení přívodu elektřiny nevrtat do zateplení…ale to musíte řešit podle toho kde bydlíte a jaké máte stanovy, smlouvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
18.8.22 13:20

Na co sušičku když máte lodžií? Normálně bych sušila v lodžií. Zbytny spotřebič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.8.22 13:21

Sušička fakt není vhodná na lodžii, ani zasklenou…

• Citovat
  • Upravit
1785
18.8.22 13:50

Prosím, ne. Stačí, že naši sousedi mají levnou pračku, která zní, jak kdyby měla při ždímání vzletět a pouští to doma kolem 10 večer. Mlátit mi ještě sušička na balkoně, tak odpojím agresivně elektriku celému baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.8.22 13:52

Větší strach bych měla, že budeš rušit sousedy a ti budou naštvání. Vím. Někomu je to jedno. Ale normální člověk si nechce dělat se sousedy zle a obtěžovat je.
Najdi sušičce místo doma. Někdo tady psal, že ji má v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.8.22 13:59

Spis bych se bála sousedů. My žijeme v zahraničí q tady jsou sušičky běžně na něčem, co připomíná zasklený balkón. Teploty se pohybují mezi cca 15-40 stupni, k tomu většinu roku šílená vlhkost a sušička šlape 5 let.

• Citovat
  • Upravit
74219
18.8.22 14:02

Pokud na tu sušičku neprší. Tak nemůže vadit prostor lodžie. Běžně mívají pračky a sušičky v garáži, ve sklepě nebo zahradním domku lidi. Kde se vůbec netopí v zimě. Teplota tam není žádná sláva. Tady je spíš problém, že v tom společném bydlení bude druhé obtěžovat. Kdyby si to dala do svého odlehlého baráku s lodžií. Kde nemá sousedy vedle sebe. Tak to nebude ničemu vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
18.8.22 15:54
@Švédka87 píše:
Na co sušičku když máte lodžií? Normálně bych sušila v lodžií. Zbytny spotřebič.

V zimě tam prádlo neuschne, tak proto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1