Sušička v lodžii
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sušička v lodžii
Zdravím, chtěla jsem se zeptat.. máte někdo sušičku v lodžii?
Máme zasklenou lodžii, v létě je tam cca do oběda docela teplo, protože je na orientovaná na východ, v zimě je tam chladněji, ale tím, že je zasklená, tak to není tak zlý.
Bojíme se trochu toho vlhka a případných teplotních rozdílů, aby nám kvůli tomu sušička brzy neodešla.
Prosím kdo máte zkušenost nebo názory.
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@tulka123 nevím jak jiné sušičky, ale ta naše je celkem hlučná. Ne tak, abych ji v bytě nepouštěla, ale dost na to, aby mě štval soused, co jí má na balkoně a suší vedle mých oken. To zasklení asi moc neodhluční, tak bych zvážila i tenhle aspekt.
Co se střídání teplot týče, tak odpovědět neumím. Ale hádám, že tam vlhkost kondenzovat může. Nakolik jsou citlivé části ochráněné, těžko říct ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bych asi neriskovala, přecejenom to není určené na ven. Plus ta hlučnost no, my to máme na chodbě a i přes zavřené dveře je to slyšet dost, tak ji nepoustim aspoň na večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulka123 píše:
Máme zasklenou lodžii, v létě je tam cca do oběda docela teplo, protože je na orientovaná na východ, v zimě je tam chladněji, ale tím, že je zasklená, tak to není tak zlý.
Bojíme se trochu toho vlhka a případných teplotních rozdílů, aby nám kvůli tomu sušička brzy neodešla.
Díky
Pokud bydlíš v bytovém domě, kde s tvou lodžií sousedí lodžie dalších obyvatel, tak je to hodně hloupý a bezohledný nápad.
Pokud v rodinném domě, tak budiž, ale připadá mi to extrémně nepraktické… a myslím, že to životnost sušičky výrazně sníží, protože to není přístroj určený pro venkovní použití (i zasklená lodžie má „nebytovou“ teplotu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rušit mě sušičkou z lodžie, tak beru do ruky prak a ocelové kuličky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulka123 píše:
Díky
Thle přístroje nejsou určeny na ven a lodžie je pořád venku (změna teplot, vlhkost) + elektrika ![]()
Pokud jde o byt… hlavně nezapomenout o souhlas bytové družstvo nebo SVJ. Lodžie je prostor, kde můžete omezovat sousedy hlukem a většinou tohle spadá do ohlašovací povinnosti. Stejně tak při řešení přívodu elektřiny nevrtat do zateplení…ale to musíte řešit podle toho kde bydlíte a jaké máte stanovy, smlouvy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na co sušičku když máte lodžií? Normálně bych sušila v lodžií. Zbytny spotřebič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím, ne. Stačí, že naši sousedi mají levnou pračku, která zní, jak kdyby měla při ždímání vzletět a pouští to doma kolem 10 večer. Mlátit mi ještě sušička na balkoně, tak odpojím agresivně elektriku celému baráku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Větší strach bych měla, že budeš rušit sousedy a ti budou naštvání. Vím. Někomu je to jedno. Ale normální člověk si nechce dělat se sousedy zle a obtěžovat je.
Najdi sušičce místo doma. Někdo tady psal, že ji má v ložnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spis bych se bála sousedů. My žijeme v zahraničí q tady jsou sušičky běžně na něčem, co připomíná zasklený balkón. Teploty se pohybují mezi cca 15-40 stupni, k tomu většinu roku šílená vlhkost a sušička šlape 5 let.
- Citovat
- Upravit
Pokud na tu sušičku neprší. Tak nemůže vadit prostor lodžie. Běžně mívají pračky a sušičky v garáži, ve sklepě nebo zahradním domku lidi. Kde se vůbec netopí v zimě. Teplota tam není žádná sláva. Tady je spíš problém, že v tom společném bydlení bude druhé obtěžovat. Kdyby si to dala do svého odlehlého baráku s lodžií. Kde nemá sousedy vedle sebe. Tak to nebude ničemu vadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše:
Na co sušičku když máte lodžií? Normálně bych sušila v lodžií. Zbytny spotřebič.
V zimě tam prádlo neuschne, tak proto..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit