Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajimalo by me,.co jste mely pripravene pro partnery/manzely na svacinu. k porodu, kdyz uz ste chtely mit zabalenou tasku se vsim. Prerem diky za tyby. Jinak sem z bliziciho se porodu cim dal vic vydesena…
To asi jsi, kdyz ve tri jeste nespis.
ale neni ceho se bat. Zabal susenky, u nas pak byla moznost udelat caj. Nebo, pokud neni na sladky, tak takovy ty suchary a vezmi treba pastiku, ta nemusi byt neotevrena v lednici. Nevim, jak moc zdrave se stravujete. V nemocnici taky bude urcite otevreny obcerstveni. Hlavne si vezmi vodu pro sebe. Ja vypila skoro dva litry, behem porodu.
Nic, kantýna bude určitě otevřená a krom toho je chlap dospělej.
Nic skocil si do kantyny a na chodbach jsou automaty na jidlo ( teda u nas ). Byla jsem v porodce uz par dni predem takze jsem nevedela kdy to prijde.
Myslim že manželé a partneři u porodu na jídlo ani nepomyslí. Teda aspoň ten múůj ne, a chtěla bych vidět kterej by se tam ládoval například-rohlíkem se šunkou
nebo pro Váš přiad ty automaty jak píšou holky!.. My jsm se teda vítali s miminkem a na jídlo jsme nemysleli
![]()
Hlavně ať vy máte vodu vypila jsem tam skoro 3l.. ![]()
@Daja254 tak muj snedl 2 rohliky se sunkou a pak celej obed, co mi prinesli ![]()
Tak kdyz praskla voda, sla jsem do sprchy a chlap si mezitim sam od sebe prichystal chleba se salamem s tim, ze bude mit hlad. Ja se o tohle nestarala. Jo a u nas v nemocnici asi kantyna ani neni nebo jsme o ni nevedeli.
Ale resis blbosti, fakt
chlap at si vezme co uzna za vhodny. Hlavne si vezmi piti.
@Daja254 píše:
Myslim že manželé a partneři u porodu na jídlo ani nepomyslí. Teda aspoň ten múůj ne, a chtěla bych vidět kterej by se tam ládoval například-rohlíkem se šunkounebo pro Váš přiad ty automaty jak píšou holky!.. My jsm se teda vítali s miminkem a na jídlo jsme nemysleli
![]()
Hlavně ať vy máte vodu vypila jsem tam skoro 3l..
Cha! Můj manžel se jezdí do porodnice najíst! Druhé dvě těhotenství jsem pořád poslouchala, že doufá, že nebudu rodit v noci, aby byl otevřený bufet. Cpal se i u prvního porodu. Já měla hlad jako blázen a on se tajně ládoval chlebíčkama ![]()
@BersiEn Nic na jídlo nebylo ani pomyšlení a kantýny a automaty jsou všude…v případě potřeby ![]()
@dani24687 Tak to je nářez. My se teda mazlili s mimčem atd..na jídlo sme si nevzpoměli… Ani jeden
@Antonie Bolavá
hustý no, tak koukam teda že je fakt možné všechno ![]()
@Daja254 píše:
@dani24687 Tak to je nářez. My se teda mazlili s mimčem atd..na jídlo sme si nevzpoměli… Ani jeden
Muj chlap svacil v prvni dobe porodni. Porad nevim, co je na tom divnyho
byl by od rana od 5 do 7 do vecera bez jidla nez se dostal domu. A po porodu mi prinesli veceri, se kterou mi pomohl, malou uz na sale odvezli, protoze jsem musela na chvili pod narkozu. Takze svacinu doporucuju, nikdy nevi, co bude ![]()
Ja pro nej nic nachystanyho teda nemela
rodila sem vcera, na sale sme byli od 9:30 a v 10:10 byl prcek na svete ![]()
Pokud se nebude vracet domů a kdyby byl porod opravdu dlouhý, trval celou noc… ne, neřešíš kraviny. Svačinu a hlavně pití pro manžela berte s sebou. U nás například v nemocnici kantýna funguje jen ve všední dny a do 16 či 17 hodin.
Já zabalila jen nějakou sušenku a musli tyčinku. Už v přípravném kurzu nám říkali, že není ojedinělé, že když je porod fakt na dlouhý lokty, tak si tatínkové objednali i pizzu s dovozem a nikdo s tím neměl problém. Také je v každé nemocnici nějaká kantýna nebo bufet.
Takže bych to nějak nehrotila… ![]()