Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@dani24687 no a to je to co mám na mysli. Přece neví zakladatelka, kdy na ni porod přijde a pochybuji, že když to přijde tak řekne „táto, budu rodit, ale prvně ti nachystám sváču, aby jsi mi tam neumřel hlady“
opět je to přehnaně napsané, ale vemte si, že některé jsou schopné to do takového extrému hnát…proto bych to nehrotila, si skočí do bufáče nebo si dá tu tyčinku…adrenalin a stres hlad dokážou potlačit ![]()
@Heidi86 píše:
@dani24687
v tom příspěvku jsem uvedla na koho reagujua bylo to na @Antonie Bolavá
Není to v tom příspěvku poznat?
Nic tak extremniho nepsala. Muj chlap si udelal svacinu sam, ja o tom ani nevedela. A jo, on fakt bez jidla celej den nevydrzi. Ani bych to po nem nechtela. To ze ja nemela na jidlo myslenky neznamena, ze porod musi prozivat se mnou i chlap se vsim vsudy a byt taky hlady ![]()
Moje oba porody byly tak rychlé, že na hlad nebyl ani čas, spíš mysli na svacinu pro sebe po porodu, já měla u obou zabalenou hromadu musli tyčinek a především u dcery se mi fakt hodili, rodila jsem v noci a byla jsem po strašně vyhladovělá
@Pomka No vida, nachystal si ji sám - takže to jde…no tak to je to co tady celou dobu se snažím obhájit - že chlap není nesamostatnej chlapeček, kterýho musíme vodit za ruku a obskakovat jej
stačí říct, hele nachystej si něco k sváči, možná to bude trvat ![]()
Zakladatelka tady vymýšlí ještě co konkrétně by mu měla nabalit ![]()
Nic jsem mu nechystala, během porodů (25 a 12h) jsem ho na pár hodin vyhnala domů
Nejsem typ, kterej chce mít chlapa u sebe x hodin (na co?).
Zabalila bych do tašky nějakou tatranku a kdyžtak si skočí do bufetu nebo něco sebere doma pokud byste jeli na noc ![]()
@Verunka.T píše:
Moje oba porody byly tak rychlé, že na hlad nebyl ani čas, spíš mysli na svacinu pro sebe po porodu, já měla u obou zabalenou hromadu musli tyčinek a především u dcery se mi fakt hodili, rodila jsem v noci a byla jsem po strašně vyhladovělá
Nevím, jak u vás v porodnici, ale u nás po porodu přinesli opravdu bohatou svačinu, ze které jsme se s manželem vydatně najedli oba. Takže po porodu jsem svačinu opravdu řešit nemusela.
@atominnka záleží, jak máš porodnici daleko. Někdy je zbytečný hnát chlapa zpátky domů a zase do porodnice, někdy by to ani nemusel stihnout ![]()
@Heidi86 píše:
@Antonie Bolavá Tak předpokládám, že se o sebe umí tatínek tedy muž postarat? Nechcete mu ještě otírat čelo, aby z toho porodu nebyl celý opocený? Že některé ženské za každou cenu musí dělat maminku i tomu svýmu chlapovi, to fakt nechápu
@BersiEn píše:
Zajimalo by me,.co jste mely pripravene pro partnery/manzely na svacinu. k porodu, kdyz uz ste chtely mit zabalenou tasku se vsim. Prerem diky za tyby. Jinak sem z bliziciho se porodu cim dal vic vydesena…
nic
měla jsem flašku pití, chlap to samé..
@Merunka02 píše:
Nevím, jak u vás v porodnici, ale u nás po porodu přinesli opravdu bohatou svačinu, ze které jsme se s manželem vydatně najedli oba. Takže po porodu jsem svačinu opravdu řešit nemusela.
no tak nemyslím, že by tohle byl standart v každé porodnici, v té naší teda nebyl
Ja porodila a za 30 minut jsem mela obed do postele, jeste na porodnim sale ![]()
@Antonie Bolavá píše:já teda nevím, z čeho jsi usoudila, že dělám manželovi maminku. Možná z toho, že měl hlad a já jsem ho nechala dojít si do bufetu na chlebíčky? Měla jsem mu to zakázat, aby ukázal, jakej je chlapák?
Já ani nevěděla kam jde
Proto jsem psala o. prehnane reakci