Jaké svačiny pro roční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Svačiny pro roční dítě
Ahoj ![]()
Mohu poprosit o nějaké tipy na odpolední svačinu pro roční dítě? Malá má úplně nejraději samotný bílý jogurt, ale to nechci dávat každý den ![]()
A nebo ovocná presnídávka. Když ji namažu chlebík tak to moc nechce, maximálně si dá 2 kousky a pak si to z pusinky vyndavá, kousky už zvládá ale nechce to
Dáváte už třeba pudink? Nebo tvaroh s ovocem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Anicka776 píše: Více
proč jí nechceš dávat ten bílý jogurt? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Ježíš ne ze nechci, ale pořad ho mít asi nemusí ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anicka776 když ji ten jogurt chutná tak proč ne…jajo roční dítě už může vpodstate cokoliv ale když dáš puding nebo nějaký Lipánek kupovaný tak je to hodně sladký a je dost pravděpodobný že ten nakysly bílý jogurt už pak chtít nebude a bude chtít ty sladké chutě…zrovna jogurt to malé dítě opravdu může každý den..je to dobrý zdroj vápníku, bílkovin i tuků a dobře pusobi i na traveni…jinak moje děti byly v tomhle věku jak kyselina…takže jedly fakt vše…jogurt, pečivo s něčím, samotné ovoce, i zeleninu…teď už si celkem dost vybírají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ti jde o větší rozmanitost tak ji k tomu dej pár kousků nějakého ovoce třeba vedle na talířek…nebo nějaké syry se zeleninou…třeba mozzarelu k tomu okurku, rajčátka…cotagge…chlebík k tomu jen jako na prikousnutí nabidnout. Taky jsme celkem často dělali vajíčka..i když to spíš k večeři..ale dělala jsem hodně třeba omeletu se šunkou a sýrem, vajickovou pomazánku (vajíčko, cotagge, trošku majonézy) nebo jen vajíčko na tvrdo nakrájet na kolecka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Různé druhy lívanců - ovocné (strouhané jablko, banán, vařené švestky, borůvky…) i zeleninové (z vařené mrkve, batátů, cukety, brokolice, může se přidat vařená červená čočka, cizrna). Smíchat s vajíčkem a bílou moukou/špaldovou/vločkami. Udělat na pánvičce nebo v troubě a nakrájet na kousky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Střídala jsem na svačiny jogurty, kaše a ovocné přesnídávky. Nakrájený banán, chleba s lučinou kousek vajíčka pak třeba k roku a půl kidně míchana vajíčka. pUDING PALAČINKY.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovoce, zelenina, klidně těch jogurtů bych se nebála. Nějaké pečivo, sušenky. Vždyť toho je tolik, co mu můžeš nabídnout. Roční dítě už může jíst prakticky všechno, takže tady vlastně nejsi ničím omezená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tedy jogurt davala denne, k nemu nejake ovoce, nebo zeleninu a syr, placicky, livanecky, pecivo s lucinou nebo hummusem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem dávala v tomto věku každý den velký jogurt na jednu svaču a na druhou ovocnou přesnídávku, nebo něco co už zvládne, banán atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska777 píše: Více
Psala jsem že pečivo nechce, max 3 malé kousky a pak konec a z toho se noc nenají, to samé palačinky, lívance atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anicka776 píše: Více
No protože to musí kousat, ne? Jogurt ani přesnídávku nemusí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit