Jaké svačiny pro roční dítě?

72
2.10.25 11:34

Svačiny pro roční dítě

Ahoj ;)
Mohu poprosit o nějaké tipy na odpolední svačinu pro roční dítě? Malá má úplně nejraději samotný bílý jogurt, ale to nechci dávat každý den :roll:
A nebo ovocná presnídávka. Když ji namažu chlebík tak to moc nechce, maximálně si dá 2 kousky a pak si to z pusinky vyndavá, kousky už zvládá ale nechce to :nevim: Dáváte už třeba pudink? Nebo tvaroh s ovocem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41209
2.10.25 12:09
@Anicka776 píše: Více

proč jí nechceš dávat ten bílý jogurt? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.10.25 12:14
@Keyllah píše: Více

Ježíš ne ze nechci, ale pořad ho mít asi nemusí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
2.10.25 12:16

nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10875
2.10.25 12:18

Banán nebo jiné ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
2.10.25 12:24

@Anicka776 když ji ten jogurt chutná tak proč ne…jajo roční dítě už může vpodstate cokoliv ale když dáš puding nebo nějaký Lipánek kupovaný tak je to hodně sladký a je dost pravděpodobný že ten nakysly bílý jogurt už pak chtít nebude a bude chtít ty sladké chutě…zrovna jogurt to malé dítě opravdu může každý den..je to dobrý zdroj vápníku, bílkovin i tuků a dobře pusobi i na traveni…jinak moje děti byly v tomhle věku jak kyselina…takže jedly fakt vše…jogurt, pečivo s něčím, samotné ovoce, i zeleninu…teď už si celkem dost vybírají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
2.10.25 12:51

Jestli ti jde o větší rozmanitost tak ji k tomu dej pár kousků nějakého ovoce třeba vedle na talířek…nebo nějaké syry se zeleninou…třeba mozzarelu k tomu okurku, rajčátka…cotagge…chlebík k tomu jen jako na prikousnutí nabidnout. Taky jsme celkem často dělali vajíčka..i když to spíš k večeři..ale dělala jsem hodně třeba omeletu se šunkou a sýrem, vajickovou pomazánku (vajíčko, cotagge, trošku majonézy) nebo jen vajíčko na tvrdo nakrájet na kolecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.10.25 13:22

Různé druhy lívanců - ovocné (strouhané jablko, banán, vařené švestky, borůvky…) i zeleninové (z vařené mrkve, batátů, cukety, brokolice, může se přidat vařená červená čočka, cizrna). Smíchat s vajíčkem a bílou moukou/špaldovou/vločkami. Udělat na pánvičce nebo v troubě a nakrájet na kousky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.10.25 13:27

Střídala jsem na svačiny jogurty, kaše a ovocné přesnídávky. Nakrájený banán, chleba s lučinou kousek vajíčka pak třeba k roku a půl kidně míchana vajíčka. pUDING PALAČINKY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
2.10.25 13:31

Ovoce, zelenina, klidně těch jogurtů bych se nebála. Nějaké pečivo, sušenky. Vždyť toho je tolik, co mu můžeš nabídnout. Roční dítě už může jíst prakticky všechno, takže tady vlastně nejsi ničím omezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5141
2.10.25 13:55

Nemusí, ale kousat by mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
2.10.25 14:29

Ja tedy jogurt davala denne, k nemu nejake ovoce, nebo zeleninu a syr, placicky, livanecky, pecivo s lucinou nebo hummusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
2.10.25 19:34

Taky jsem dávala v tomto věku každý den velký jogurt na jednu svaču a na druhou ovocnou přesnídávku, nebo něco co už zvládne, banán atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.10.25 21:15
@beruska777 píše: Více

Psala jsem že pečivo nechce, max 3 malé kousky a pak konec a z toho se noc nenají, to samé palačinky, lívance atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5141
2.10.25 21:44

No protože to musí kousat, ne? Jogurt ani přesnídávku nemusí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...