Jídlo ročního dítěte, když odmítá jakékoliv kousky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídlo ročního dítěte
Ahooj
Dceři bude rok a nechce moc jist kousky. Když dam do přkrmu malé kousky tak to sní ale když ji dám třeba chlebík nebo něco co je větší kousek tak se začne dávit a za chvilku na to vztekat se že to nechce
nevím už jak jí naučit na normální jídlo nejraději by furt jen bílé jogurty a presnidavky kde nejsou kousky. Má už venku 8 zoubků. Jinak je na UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je ještě malá každé dítě se vyvíjí jinal rychle počkej ještě …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Al35 píše: Více
Ja mám jen strach aby se to pak naučila, některé děti s tím prý mají pak problém i později..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anicka776 píše: Více
Ahoj,
každé dítě je jiné.
Moje mladší dcera třeba neměla ráda mixovanou stravu. Chtěla vše do ruky a z kaší, pyré, jogurtů, pudinku, nebo přesnídávek se ji navalovalo - musela jsem ji do toho dávat kousky ovoce / zeleniny
A ted jí všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necpi ji něco na co není připravená tlačením nic nezískáš..máš zdravé dítě vidíš kolem sebe nějaké zdravé dítě které si musí jídlo mixovat? Používej selský rozum..když se něčím dáví tak ji to nedávám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Al35 píše: Více
Komu tady rikas ať používá selský rozum? To používej sama. Přečti si metodu BLW tam se píše ze je naprosto normální proces učení ze dítě ze začátku se u toho trochu dáví ale postupně se to naučí, kdybych dávala pořad jen kašičky tak se to asi nikdy nenauci paní chytrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se ji dáví týden při každým jídle tak je na to ještě nezralá..a proces učení není selský rozum to je uměle vytvořený návyk..ne dávení ročního dítěte není opravdu žádoucí při žádném výcviku
jinak mám dvě děti a ani jedno jsem dávit nenechala a naučily se jist úplně stejně i bez dávení …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč roční dítě jí příkrmy? Jako to dnešní děti neznají polévky, omáčky, prostě klasický jídla? A ano, může a nemusí mít do budoucna problémy. Ale opravdu bych tady furt neomílala tu mantru, že každé dítě je jiné. Možná ano, ale on i ten rodič a jeho přístup je jiný. A co poradit? Zkoušet ale také moc neustupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více
Tak v mém vesmíru je „příkrm“ cokoliv, co není mlíko, takže klidně i polévka nebo omáčka. Moje dcera měla v batolecím věku s kousky jídla taky obrovské potíže, v podstatě to byl adrenalinový sport, kterému jsem se věnovala jen tehdy, když byl doma někdo další, kdo by případně mohl zavolat záchranku, zatímco já budu poskytovat první pomoc. Jo, až tak dramatické to bylo a bylo to tak dlouhé měsíce, bez ohledu na to, že jsme se snažili ubírat na mixování, šťouchat brambory a zeleninu jen vidličkou, kousky zvětšovat postupně, nechat ji vybrat jen to, co sama chce… Všechno, co se u prvního dítět osvědčilo, u druhého selhalo. Dusila se furt asi do roka a půl. Vzpomínám na to dost nerada, protože to byly šílený nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mému synovi taky trvalo zvyknout si na kousky. Kousky v příkrmu mu nevadili až v roce a dal si zvykal postupně. Dávat do ruky, zkoušet. Dávat třeba ochutnávat od sebe. Ona se se to naučí. Každé dítě je jiné. Ve 2 letech ještě pořád nerozkouše maso nebo nechce syrovou zeleninu. Doktorka říkala, že to nevadí a prostě dávat mu to pořád ochutnávat. Chce to trpělivost. U nás se rozjedl na polévkách se strouhanou zeleninou a pak stačilo třeba uz jen rozmačkat vidličkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše: Více
Ano, to známe. Na oběd už kousky zvládá ale co se tyče třeba chleba a podobně tak si dá třeba 3 kousky a pak už nechce a vyndava si to z pusy. Nejraději by furt jen bílé jogurty
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit