Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj,
ja mam na takove stavy osvedcenou davku Paralenu (1tbl) + Brufen (1tbl)…
kdyz jsem delala aktivne sport,radil mi to doktor prave na takove stavy.
Paralen snizi teplotu,Brufen uklidni svaly.Najednou zabiraji silneji.
NO a do postele a vypotit a vyspat se.A hlavne hodne pit…myslim vlazne napoje.Ne ledove a ne horke.
a pokud by se to do rana nezlepsilo,tak bych asi zkusila dr.
Brzke uzdraveni
Jaana
Jeee, tak to se mi stalo jednou,kdyz jsem se rozhodla sama vymalovat kuchyn a loznici (hodne let tomu nazad
- dneska uz nejsem takovy blazen!). Vzala jsem si paralen a druhy den jsem sice byla zbita, ale horecku jsem uz nemela…
Marka
Ahoj Lilo,doporuč manželovi,aby si koupil nějaký iontový nápoj a pil ho i v průběhu cvičení.No a to co ted už asi ví,zátěž přidávat postupně a vždycky se před a hlavně po cvičení nezapomenout pořádně protáhnou jednotlivé svalové partie.Taky začínat cvičit pokud je úplně zdravotně fit.Nebyl trošku nachlazený,nebo po nemoci?
Ajajaj,
zdravim tvojho velkocvicitela!
Pridavam sa k radam typu nejaka ta pilulka na uvolnenie, vela pit a nabuduce sa zahriat telo pred cvicenim a poriadne ponatahovat po. ![]()
Podla vlastnej skusenosti, najhorsi stav je vzdy treti den po takomto nalete. Dnes odisiel do prace manza zniceny, zajtra bude pri kazdom pohybe strasne pipat a vzdychat ![]()
Uz som pocula rozne nazory na svalovky, nie som odbornik, ale mne sedi vysvetlenie, ze cinnostou svalov sa produkuje ako jeden z odpadov kyselina mliecna. To co my volame svalovka je potom vysledok porusenia rovnovahy - vytvorilo sa tolko tej kyseliny, ze sa nedokazala vyplavit.
Pokial nie je vylozene lenivec, tak dobra metoda je protiutok - rozumne telo zahriat a trochu cvicit (proti tej bolesti - ale rozumne hovoirm!!!
) - spolu s prisunom tekutin si tak pomoze vyplavovaniu tych zvyskov.
No a pokial je noo, ako vacsina chlapov co umieraju pri kazdej nadche, tak mu proste neostava nic ine ako pockat - tipujem tak tyzden… ![]()
Drzim palce
souris
Ahojky,tak já něco podobného prožívám zrovna teď,akorát, že to mám už 4 den…v pondělí jsem byla poprvé na spinningu a ikdyž mě cvičitelka upozorňovala,ať jedu v klidu, že je to poprvé,tak jsem se nechtěla nechat zahambit,že
a takhle jsem dopadla…naštěstí bez vysokých teplot,ale nemůžu pořádně spát,chodit,sedět do včera skoro vůbec,nejhorší noční můra je dosed na záchod,to byl doslova rituál,zkuste si sedat s nataženýma nohama
,no ale začla jsem tlačit brufen (ibalgin),manža mi to 3× denně masíruje speciální chladivou emulzí,což je fakt super jak masáž,tak pak ten chlad a úleva,no a taky tlačím magnesium,rozpustnou tabletku 3× denně a ještě mi bylo doporučeno hodně pít..jinak někteří šílenci to jdou rozhýbat na kolo,nebo tak,ale to podle mě jen v případě,že je to lehčí namožení,když už nemůžete pokrčit nohu,tak určitě na kolo nepůjdete ![]()
nepřihlášená Marinka2
souris: to jsi mě teda moc nepotěšila s tou kyselinou mléčnou,ještě pořád kojím,nerda bych,aby šlo malé něco špatného do mléka ![]()
Marinka2: Ted jsi me pobavila - premyslela jsem, kdy jsem to sem psala
Po prvnim spinningu jsem dopadla uuuplne stejne, byla jsem v pondeli a do patku jsem si nesedla, nelehla, poradne nevyspala, protoze mi v nohach cukalo a kazdy pohyb bolel. Ale muzu Te potesit, sla jsem dalsi pondeli, to uz bolesti opadly a bylo to v pohode, nic se nedelo!! ![]()
snehu: no já teda další pondělí měla jít taky,ale rozhodla jsem se a chodím prozatím sama na rotoped,než se rozhýbu a pak zase skočím na spinning ![]()
Ahoj všem, tak já to prozměnu přehnala se seda lehama
a jak rozhejbat tohle??? nemůžu se narovnat… mám to od neděle, kdy jsem šla po hooooodně dlouhé době do fitka a pka na zumbu… fitko jsemm měla na rozehřátí, zumba dobrá, ale v průbehu necelé hodiny ve fitku, jsem dala skoro 150 sedů-lehů… a od pondělí je to děsný… dnes se přidala teplota a jsem z toho nešťastná… všichni mi říkají, ať to jdu rozhejbat, ale já nevstanu ani z postele, musím přes bok
a to jsem nedělala nic přes bolest, to svičení šlo samo… ![]()
Ahoj mam problem uz asi mesic mam problemi zimnice teploty slabost a nemuzu se hybat nevim jestli to maspojitost že jsem sam stěhoval težkej nabytek po schodech u lekaře jsem vyl a tam mi nepomohli myslim jestli to nenisvalova horečka mate nekdostim zkušenost
Rada bych obnovila diskuzi pro jeden muj dotaz.Jsem 5 tydnu po cisari, doted vse v poradku, jizva se hoji rekla bych pekne, bolest uz jenom sem tam pri namahani, spis nez to, poboliva ten převis jak je napul citlivy a necitlivy.Jde o to, ze doted jsem fungovala pouze doma, max. lekarka nebo kratsi prochazky po okoli (cca do 3-4km chuze max, coz bylo asi jen 2× skrze pocasi, jinak kratsi).Posledni 2 dny jsem nachodila dohromady neco kolem 20 km s kocarem i vc. vetsiho stoupani, takze jsem musela i fakt fest tlacit apod..Vcera jsem citila vazne kazdicky sval na tele a byla jsem i vic unavena. Vecer jsem stravila poprve od porodu chvilku ve vane (ocistky uz nemam, jizva sucha, bez sekrece),aby vse trosku povolilo a chvili potom, co jsem vylezla se dostavila zimnice, studene ruce a nohy, ale zbytek tela na pohmat horky. Teplota jen lehce zvysena, ale vzala jsem si na ulevu Paralen a behem 3h jsem se durch vypotila a prijde mi to o dost lepsi. Namozene svaly pochopitelne porad boli a take jsem se samozrejme od porodu nevyspala vic jak 3h vkuse.
Je mozne, ze i po takove aktivite, kterou neni vylozene nejaky dril ve fitku by to mohlo byt neco jako svalova horecka? Spis bych chtela trochu uklidnit, nez zacnu panikarit, ze se nedejboze rozjizdi nejaky zanet skrze jizvu apod..Diky ![]()