Svařeč - kurz, žena?

Anonymní
24.7.22 15:57

Svařeč- kurz, žena?

Ahoj, blíží se mi poslední rok na rodičovské dovolené a přemýšlím nad nějakým rekvalifikačním kurzem… Tak, aby se mi zlepšila s novým zaměstnáním životní úroveň - takže ne sanitář, asistent pedagoga, to už si víc vydělám prací ve skladu třeba… Mám základní vzdělání (bohužel :zed: )… A když jsem prohlížela nabídky kurzů zaujalo mě sváření (s tím, že mám z kurzu aspoň „svářečka“). Samozřejmě že začátku bez praxe ty peníze nebudou taky nic moc, ale když se to člověk naučí, tak si myslím, že se dají vydělat slušné peníze… Akorát, jsem samozřejmě žena, takže by to bylo „nezvyklé“, i když jsem o ženách, co svari četla… Myslíte, že to má cenu? hlavně abych vůbec chápala ten daný obor… Nemam zkušenost s nějakými technickými věcmi :lol: tak abych nebyla za úplného idiota a slepici

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
24.7.22 16:25

A sílu máš? Většinou co vím, tak je to dost dřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.7.22 16:31

Jako teoreticky je možné všechno, a když se to člověk naučí tak ty peníze jsou opravdu pěkné a uplatnění taky, ale stejně, myslím si, že opravdu sváření není moc obor pro ženu protože na to musíš mít i dost sílu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.7.22 16:33

Pokud přemýšlíš o rekvalifikaci tak bych spíše zkusila nějaké programování nebo počítačovou grafiku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.7.22 16:41

Taky jsem nad tim kurzem premyslela, jako hobby :lol:. No zatim mi staci kamos svarec, tak neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
24.7.22 16:42
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se mi poslední rok na rodičovské dovolené a přemýšlím nad nějakým rekvalifikačním kurzem… Tak, aby se mi zlepšila s novým zaměstnáním životní úroveň - takže ne sanitář, asistent pedagoga, to už si víc vydělám prací ve skladu třeba… Mám základní vzdělání (bohužel :zed: )… A když jsem prohlížela nabídky kurzů zaujalo mě sváření (s tím, že mám z kurzu aspoň „svářečka“). Samozřejmě že začátku bez praxe ty peníze nebudou taky nic moc, ale když se to člověk naučí, tak si myslím, že se dají vydělat slušné peníze… Akorát, jsem samozřejmě žena, takže by to bylo „nezvyklé“, i když jsem o ženách, co svari četla… Myslíte, že to má cenu? hlavně abych vůbec chápala ten daný obor… Nemam zkušenost s nějakými technickými věcmi :lol: tak abych nebyla za úplného idiota a slepici

Urcite musis umet cist technicke vykresy, na kterych mas nakresleno co svaret, jake rozmery..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.22 16:45

Když víš, že si ve skladu vyděláš víc. Než si vydělá sanitářka. Tak si udělej papíry na vysokozdvižný vozík a jdi do skladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
24.7.22 16:52

@kulíšek_s_bambulí se základním vzděláním by jí to přes úřad práce nejspíš neprošlo. Pokud by si kurz zaplatila sama, tak může cokoliv. Ale aby mohla svařovat, nestačí jen kurz, musíš mít svářečcké oprávnění, což jsou dost náročné zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
24.7.22 16:52

@Kelsey vzv je fajn, baví :lol: ale ve skladu je ta fyzická práce taky narocna a pochybuji, ze bude cely den jen jezdit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.7.22 16:53
@mado píše:
@kulíšek_s_bambulí se základním vzděláním by jí to přes úřad práce nejspíš neprošlo. Pokud by si kurz zaplatila sama, tak může cokoliv. Ale aby mohla svařovat, nestačí jen kurz, musíš mít svářečcké oprávnění, což jsou dost náročné zkoušky.

No jo to máš pravdu vlastně :think: Ono se to nezdá ale opravdu to není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.22 17:23

@mado podle mne takový kurz konci svarecskymi zkouškami… Navíc, co jsem znala kluky, co měli svářečak, tak zrovna neoplývali nějakou inteligenci, spíš to byli takový flakaci… Tak kdyby to bylo tak náročný, tak to nemají takový typy kluků asi

• Citovat
  • Upravit
20976
24.7.22 17:40
@Anonymní píše:
@mado podle mne takový kurz konci svarecskymi zkouškami… Navíc, co jsem znala kluky, co měli svářečak, tak zrovna neoplývali nějakou inteligenci, spíš to byli takový flakaci… Tak kdyby to bylo tak náročný, tak to nemají takový typy kluků asi

Tak ono není svařování jako svařování… A ty papíry a kurzy jsou dost drahý, málokdo si to chce platit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
24.7.22 17:43
@Anonymní píše:
@mado podle mne takový kurz konci svarecskymi zkouškami… Navíc, co jsem znala kluky, co měli svářečak, tak zrovna neoplývali nějakou inteligenci, spíš to byli takový flakaci… Tak kdyby to bylo tak náročný, tak to nemají takový typy kluků asi

Tak ty taky neoplyvas inteligenci a pracovni moralkou, kdyz mas jen zakladku, ze? Tak bych se tolik nepovysovala. Mela jsi tri ctyri roky na to, aby sis vzdelani dodelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.22 17:46

Taky mi přijde, jak odpovídáš. Že máš nos krapet hore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
24.7.22 17:46

Hele a napadá mě, nebudeš muset na tom pracaku obhájit, proč chceš zrovna ty zrovna tenhle kurz? Nebo ti proplatí automaticky, co si vyberes? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze