Svařeč - kurz, žena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9117
24.7.22 18:00
@Semtex píše:
@Kelsey vzv je fajn, baví :lol: ale ve skladu je ta fyzická práce taky narocna a pochybuji, ze bude cely den jen jezdit :think:

Klidně může. Řidičů VZV znám dost a většina jich z toho vozíku za celou směnu nesleze. Peníze jsou ale spíš ve trismennem provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
24.7.22 18:03

Jezdit kamionem asi nemůžeš, co? Nebo si udělat papíry na bagr. Pro tebe prostě jedině ty stroje. Nebo různé nehtařky mají hezké peníze, ale tam už člověk musí být hodně šikovný, aby si udělal klientelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.7.22 19:17

Narovinu, bez nějaké praxe kolem železa ti ten kurz bude celkem k prdu. Ono to není tak, že tě tam naučí svářet od A do Z. Kdyby jsi už něco uměla a jen si chtěla dodělat zkoušky, tak OK, ale ty máš dost naivní představu. Navíc je to dost těžká práce a nikdo tě nezaměstná, protože nebudou řešit, že nemůžeš uzvednout třicetikilovej nosník….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.22 20:24

@Janli děkuji za odpověď… Konečně něco trochu konkrétního, proč ne… Nejspíš bych mohla zkusit zde zmíněnou nehtarku, vzhledem k tomu, že jsem studovala umělecký obor a umím celkem malovat :dance: @Serpentini

• Citovat
  • Upravit
3569
25.7.22 10:59

Hlavně svářeči mají většinou 3 směnnou pracovní dobu a to se dítětem těžko skloubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
26.7.22 15:56
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se mi poslední rok na rodičovské dovolené a přemýšlím nad nějakým rekvalifikačním kurzem… Tak, aby se mi zlepšila s novým zaměstnáním životní úroveň - takže ne sanitář, asistent pedagoga, to už si víc vydělám prací ve skladu třeba… Mám základní vzdělání (bohužel :zed: )… A když jsem prohlížela nabídky kurzů zaujalo mě sváření (s tím, že mám z kurzu aspoň „svářečka“). Samozřejmě že začátku bez praxe ty peníze nebudou taky nic moc, ale když se to člověk naučí, tak si myslím, že se dají vydělat slušné peníze… Akorát, jsem samozřejmě žena, takže by to bylo „nezvyklé“, i když jsem o ženách, co svari četla… Myslíte, že to má cenu? hlavně abych vůbec chápala ten daný obor… Nemam zkušenost s nějakými technickými věcmi :lol: tak abych nebyla za úplného idiota a slepici

Proč zrovna svářeč? Vždyť je to docela nebezpečná práce. A říká se, že svářeči muži mají problém s plodností (co je na tom pravdy netuším). Ale teď marně sháním kominíka, nejsou, vymřeli, tak nechceš si udělat kurz? Zaměstnám tě hned a vezmu si tě pod křídla. Chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.22 21:18

@roba18 :lol: tak to nevím, vzhledem k neskutečnemu strachu z výšek by mne kurz nezachránil asi :lol:

• Citovat
  • Upravit
3464
26.7.22 21:51
@Anonymní píše:
@roba18 :lol: tak to nevím, vzhledem k neskutečnemu strachu z výšek by mne kurz nezachránil asi :lol:

Svářeč ale taky může pracovat ve výškách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.22 22:14

@roba18 fajn, od tohohle nápadů asi upoustim… Hold se musí vymyslet jinej plán, reálnější :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.22 22:31

Svářeč není jen tak. tahas těžké přípravky, musíš rozumět technickým výkresům. A co vím svařováním se sice dá vydělat asi dost ale spíše na montážích. Pritel svařuje Tigem pouze rannu a bere 28 000kc a to má letitou praxi.Ale jeho šéf nerad přidává peníze a přítel se neozve takže to je asi tím. Taky musíš vzít v potaz že se ti tím ničí plíce. Takze to není práce na celý život.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze