Má mé dítě zůstat na gymplu nebo přestoupit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Má mé dítě zůstat na gymplu nebo přestoupit?
Mé dítě je momentálně student gymnázia ve 2. ročníku (půjde do 3.), velmi ho nebaví značná většina všeobecných předmětů, které studuje. Obor, který ho nejvíce zajímá je ekonomie a přemýšlí, jestli nepřestoupit na obchodní akademii. Vím, že na nové škole bude šťastnější a že ho to bude více bavit, ale nevím, která škola pro něho bude lepší z pohledu přípravy na vysokou školu a budoucích kariérních možností/příležitostí a obecně, jestli zůstání na gymplu nepovede k lepší kariéře v budoucnu. Dále osobně vím, že mu gympl moc nedává, ale vím, že by přisel o určitou prestiž, která je vnímána společností. Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ghlhl píše:
Mé dítě je momentálně student gymnázia ve 2. ročníku (půjde do 3.), velmi ho nebaví značná většina všeobecných předmětů, které studuje. Obor, který ho nejvíce zajímá je ekonomie a přemýšlí, jestli nepřestoupit na obchodní akademii. Vím, že na nové škole bude šťastnější a že ho to bude více bavit, ale nevím, která škola pro něho bude lepší z pohledu přípravy na vysokou školu a budoucích kariérních možností/příležitostí a obecně, jestli zůstání na gymplu nepovede k lepší kariéře v budoucnu. Dále osobně vím, že mu gympl moc nedává, ale vím, že by přisel o určitou prestiž, která je vnímána společností. Děkuji za odpověď.
no nevím, ono to nebude tak jednoduché. Mají odborné předměty, dítko by muselo za ty dva roky udělat rozdílové zkoušky, pokud mu to vůbec dovolí a nemuselo by nastoupit do prváku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chce studovat ekonomii na VŠ, tak je lepší pokračovat na gymnáziu. A přestup opravdu není tak jednoduchý, kromě přestupových zkoušek, musí mít volné místo ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešit to o prázdninách mezi druhakem a tretakem mi přijde dost pozdě. A jak píše @vokishka, přestup zas tak jednoduchý nebude s ohledem na odborné předměty, i kdyby nakrásně škola měla volno. A pochybuju, že by se mu chtělo na konci třeťákům dělat přijímačky do prvaku.
Za mě, ať to ty dva roky doklepe na gymplu a jde na VS ekonomického směru. Co do matiky mu dá gympl lepší průpravu než obchoďák/ekonomka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ghlhl Ať zůstane kde je, ty dva roky už to vydrží. Přestoupit na jinou sš rovnou do třeťáku by šlo asi těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak, pokud má v plánu na VŠ jít a dodělat ji, ať to vydrží na gymplu. Pokud na VŠ nechce, raději ať přestoupí a jde někam, kde ho aspoň z daného oboru něco naučí. Z gymplu máš sice maturitu, ale neumíš v podstatě nic a že mám ve svém okolí gymplaku jak nasr… Neumí si ani spočítat výplatu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ghlhl od prváku jsou na OA odborné předměty. Musel by zřejmě začít od prváku. Ve třeťáku už je to celkem problém. Gympl je neštěstí pro lidi, kteří od základky ví, co chtějí dělat, ale rodiče je tlačí do „prestiže“. Být synem, zatnu už zuby, dodělám gympl a jdu pak na VŠ ekonomiku. Mimochodem, na ZŠ jsem měla samé, dostala jsem se na gympl (tam dokonce druhá nejlepší na přijímačkách), ale vybrala jsem si OA. Nelituji, dalo mi to do života praktické znalosti, bavilo mě to. Rodiče mi nechali volný výběr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše: Řešit to o prázdninách mezi druhakem a tretakem mi přijde dost pozdě. A jak píše @vokishka, přestup zas tak jednoduchý nebude s ohledem na odborné předměty, i kdyby nakrásně škola měla volno. A pochybuju, že by se mu chtělo na konci třeťákům dělat přijímačky do prvaku.Za mě, ať to ty dva roky doklepe na gymplu a jde na VS ekonomického směru. Co do matiky mu dá gympl lepší průpravu než obchoďák/ekonomka.
Já mám teda srovnání z prvaku na ekonomce z matiky, statistiky… Šlo nás tam pár lidí z ekonomického lycea, lidí z obchodky a lidí z gymplu. Nejhůř na tom byli lidi z gymplu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle píše:
Já mám teda srovnání z prvaku na ekonomce z matiky, statistiky… Šlo nás tam pár lidí z ekonomického lycea, lidí z obchodky a lidí z gymplu. Nejhůř na tom byli lidi z gymplu
V době mých studií se hodně lidí z OA na tu VSE ani nedostali. A pokud ano, tak ač uměli účetnictví, tak s matikou jako takovou velký špatný. Totéž lidi z průmyslovek na ČVUT- značná část vylitla už v prvaku na matice či fyzice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
no nevím, ono to nebude tak jednoduché. Mají odborné předměty, dítko by muselo za ty dva roky udělat rozdílové zkoušky, pokud mu to vůbec dovolí a nemuselo by nastoupit do prváku
Spíš ne, nějaké rozdílovky ano, ale kamaradce takhle prestoupil do druháku z gymplu jeden kluk a uplně v pohodě.
Spíš bych se bála, ze se pak hůř dostane na VŠ a že se tam bude nudit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
Spíš ne, nějaké rozdílovky ano, ale kamaradce takhle prestoupil do druháku z gymplu jeden kluk a uplně v pohodě.Spíš bych se bála, ze se pak hůř dostane na VŠ a že se tam bude nudit
jenomže tohle je do třetáku, kdy dva roky měli odborné předměty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
jenomže tohle je do třetáku, kdy dva roky měli odborné předměty.
Tohle je vždy o domluvě s ředitelem a na tom, jak je dítě schopné si předmety dodělat, ale za mě zbytečná komplikace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak každopádně bych to řešila se synem, pak v nějaké škole a ne tady.
Prý prestiž. Jestli neudělá maturitu, že mu škola nejde a nebaví ho. Tak je mu ta údajná prestiž k prdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať vydrží a pak jde na VŠ ekonomickou. Přestup rozhodně jednoduchý nebude, možná by musel začínat znovu od prváku. Navíc gympl je pro VŠ lepší startovní čára než OA.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
V době mých studií se hodně lidí z OA na tu VSE ani nedostali. A pokud ano, tak ač uměli účetnictví, tak s matikou jako takovou velký špatný. Totéž lidi z průmyslovek na ČVUT- značná část vylitla už v prvaku na matice či fyzice.
U nás se v 90. letech na VŠE dostali všichni, kteří se hlásili. Sice lehce bojovali v matice, ale dostudovali všichni. Gympláci zase bojovali v odborných předmětech a hlavně v účetnictví. Ale záleží i na oboru VŠE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit