Svatba 2021 - bez rodičů, strohá

100
20.1.21 01:11

Svatba 2021

Ahoj,

rozhoupali jsme se ke svatbě na podzim tohoto roku. Bohužel moje rodina je kámen úrazu. Kvůli mým rodičům se mezi sebou dost rozhádala celá rodina a třeba já s rodiči nejsem v kontaktu 9let (nemají zájem). Viděli jsme se na pohřbu pouze, kdy se přetvářeli a byla to komedie. Nyní řešíme svatbu a popravdě se mi chce brečet, protože nevím jak to udělat. S přítelem jsme se rozhodli, že rozhodně nic velkého nechceme. Jsme spolu už dlouho a chceme se vzít, abychom nežili,,na psí uši". Rozhodli jsme se proto, že žádnou oslavu v restauraci dělat nebudeme. V tu ránu nás doslova denně bombardují naše babičky, že jsme se zbláznili, že je to neslušné atd… začíná mi připadat, že to za nás začaly plánovat a ještě každá po svém! :zed:
Stejně tak neustále poslouchám, že nepozvat mé rodiče je drzost apod. Popravdě naši o mě žádný zájem nemají a hodili mě v 16letech na krk babičce s dědou a od té doby dělají, že nejsou. Vystudovala jsem VŠ, doděláváme baráček a žijeme spokojeně sami, byť mě mrzí, že naše děti jednou nebudou mít babi a dědu. Ale představa, že je osobně pojedeme pozvat, tak co by čekali? Že mě otec povede k oltáři? :zed: :nevim:
Prosím Vás, je tu někdo kdo svoji svatbu měl také tak po svém strohou? Čili pouze obřad a šlus nebo vám to přijde také na hlavu?
Oba ani nestojíme moc o nějaké oslavy. Jsme spolu už dlouho a jen se chceme vzít a pokračovat dál jen v manželství. Na druhou stranu, když vidím nynější situaci si také říkám, že by to bylo jednodušší kvůli koronaviru. Mrzelo by mě, kdybychom platili nějaké zálohy restauraci a pak v září děti vyrazily do škol a zase nám svatby utnou jako to bylo minulý rok. :nevim:

Pokud tu někdo takový je, mohli byste mi napsat, jak jste řešili svatbu u Vás?
Případně co oznámení atd..?

Moc děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.1.21 01:20

Ahojky, tak já mám podobné rodiče jako ty.. Hrůza a děs.. A víc to rozebírat nechci. Takže já jsem z rodiny nepozvala vůbec nikoho, krom dvou sester, měli jsme 68 lidí a jen kamarády. Manželovi rodiče zemřeli a příbuzné nemá. Vůbec mi to trapný nebylo, svatba byla naše a moc se povedla :kytka: udělala bych to zas a znova. A k oltáři mě vedl nejlepší kamarád :) Rodiče opravdu nezvi, za co? Vždyť by to byla komedie, podle toho jak se k tobě zachovali.
No a strohá svatba je taky fajn, aspoň ušetříte a můžete třeba k moooři :dance:

• Citovat
  • Upravit
37
20.1.21 02:17
@susanne11 píše:
Ahoj,

rozhoupali jsme se ke svatbě na podzim tohoto roku. Bohužel moje rodina je kámen úrazu. Kvůli mým rodičům se mezi sebou dost rozhádala celá rodina a třeba já s rodiči nejsem v kontaktu 9let (nemají zájem). Viděli jsme se na pohřbu pouze, kdy se přetvářeli a byla to komedie. Nyní řešíme svatbu a popravdě se mi chce brečet, protože nevím jak to udělat. S přítelem jsme se rozhodli, že rozhodně nic velkého nechceme. Jsme spolu už dlouho a chceme se vzít, abychom nežili,,na psí uši". Rozhodli jsme se proto, že žádnou oslavu v restauraci dělat nebudeme. V tu ránu nás doslova denně bombardují naše babičky, že jsme se zbláznili, že je to neslušné atd… začíná mi připadat, že to za nás začaly plánovat a ještě každá po svém! :zed:
Stejně tak neustále poslouchám, že nepozvat mé rodiče je drzost apod. Popravdě naši o mě žádný zájem nemají a hodili mě v 16letech na krk babičce s dědou a od té doby dělají, že nejsou. Vystudovala jsem VŠ, doděláváme baráček a žijeme spokojeně sami, byť mě mrzí, že naše děti jednou nebudou mít babi a dědu. Ale představa, že je osobně pojedeme pozvat, tak co by čekali? Že mě otec povede k oltáři? :zed: :nevim:
Prosím Vás, je tu někdo kdo svoji svatbu měl také tak po svém strohou? Čili pouze obřad a šlus nebo vám to přijde také na hlavu?
Oba ani nestojíme moc o nějaké oslavy. Jsme spolu už dlouho a jen se chceme vzít a pokračovat dál jen v manželství. Na druhou stranu, když vidím nynější situaci si také říkám, že by to bylo jednodušší kvůli koronaviru. Mrzelo by mě, kdybychom platili nějaké zálohy restauraci a pak v září děti vyrazily do škol a zase nám svatby utnou jako to bylo minulý rok. :nevim:

Pokud tu někdo takový je, mohli byste mi napsat, jak jste řešili svatbu u Vás?
Případně co oznámení atd..?

Moc děkuju :srdce:

Měla jsem hrozného otce, matka už nežila. Svatbu jsme si udělali pouze se dvěma svědky, ale nešetřili jsme. Normálně jsem si nechala ušít šaty na zakázku, zaplatili jsme si profi fotografa atd.. V jiný den jsme pozvali svědky do restaurace. Je to vaše věc, nenechte se sebou manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
20.1.21 02:29

Ano, u nás je také problém - jeho rodiče jsou rozvedeni a nesnáší se, nepřežijí vedle sebe 5 minut. Jeho matka nesnáší mě, ani mé rodiče, mezi mým mužem a jeho rodiči také napětí. Vyřešili jsme to svatbou v zahraničí jen sami dva. Nakonec teda přiletěli naši a i nám odsvědčili, ale byla to spíš souhra náhod. Ještě jsme měli v záloze českou alternativu s tím, že je pozveme pouze na obřad - tam stejně není čas cokoliv řešit - a pak to po obřadu rozpustíme a hned vyrazíme na cesty. Oznámení jsme ani nedělali, jen jsme to oznámili, komu jsme uznali za vhodné. Ani vedení k oltáři jsme nijak neřešili, bylo v plánu, kdyby to bylo tady, že si na louce prostě stoupneme před bránu, chtěli jsme to v poklidu, neformální. Nedělej so stres s tím, co ostatní jak hodnotí. Nikomu se nezavděčíš - jeden by chtěl větší zábavu, druhý lepší oběd, třetí jiné místo. Je to váš den, tak co :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.21 05:40

Vůbec nikomu bych neříkala a nebavila se o tom, jak bude svatba probíhat. Jenom jsi jim měla oznámit že svatba bude tehdy a tehdy a ahoj. Mam stejnou rodinu, takže akorát ví místo svatby a zbytek je moje věc. Kdybych byla ukecaná, dopadla bych stejně jako ty :lol:.

• Citovat
  • Upravit
695
20.1.21 07:48

Je to vaše svatba a máte právo si na ni pozvat koho chcete. Proč zvát na svatbu někoho, kdo vám není příjemný? S rodiči nejste v kontaktu už tolik let, že jsou téměř cizími lidmi. Datum a místo konání svatby bych jim ani neoznamovala. Aby to pak nedopadlo tak, že se na svatbě ještě všichni znovu rozhádáte. Pokud ti nezáleží na svatbě samotné, ale jen na tom statusu manželství, tak bych to vyřešila svatbou pouze se svědky. Babičkám bych to oznámila až potom jako spontánní čin a pozvala je pak třeba někam na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
20.1.21 08:15

Já osobně měla svatbu klasickou. Ale kamarádka měla taky problémy s příbuzenstvem a tak se rozhodli pro svatbu v zahraničí. Oni dva a jejich dva nejlepší kamarádi jako svědci.
Spojili to s dovolenou - přijeli, druhý den proběhla svatba a pak už jenom vegetili, cestovali a poznávali.
Je to trošku náročnější co se týče papírování, ale zase se zbavíte všech otravných příbuzných, které prostě nechcete pozvat :)
Akorát v době corony je to trošku divoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2097
20.1.21 08:25

Udělala bych malou svatbu, se svedky a kamarády. My měli svatbu teď v prosinci a část příbuzných z mé části rodiny naštvaná, že jsme je nepozvali, prostě neechápali, že je omezený počet lidí na svatbu atd. Když bych se měla znovu vdávat, tak jen svědci a je to, potom rozvezu oznámení, že jsme se vzali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
20.1.21 08:29

My to ani nikomu neřekli, brali jsme se sami se svědky z úřadu, na úřadě, trvalo to 15min a hotovo :mrgreen: :mavam: doma jsem pak uvařila svíčkovou. Pro nás dva a naše děti :mrgreen:

Ostatním, včetně rodičů, jsme to řekli až když bylo po. Chvíli dělali dusno, ale zkousli to. Neřeknu kdyby šlo o čerstvě zamilovaný bezdetny pár, ale my jsme spolu X let, máme tři děti a jen jsme to prostě chtěli ofiko dát do pořádku :lol: žádný hostiny, oslavy, dárky 8)

Právě jsme nechtěli, aby do toho někdo kecal a radil. My chtěli jen ten papír :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
20.1.21 08:41
@susanne11 píše:
V tu ránu nás doslova denně bombardují naše babičky, že jsme se zbláznili, že je to neslušné atd… začíná mi připadat, že to za nás začaly plánovat a ještě každá po svém! :zed:
Stejně tak neustále poslouchám, že nepozvat mé rodiče je drzost apod.

Rekla bych jim, ze je neslusne a drzost nekomu nevyzadane mluvit do jeho svatby a neco za neho planovat.

• Citovat
  • Upravit
1265
20.1.21 18:33

Brali jsme se po 9lete známosti naprosto sami jen my dva, dva svědci, a náš budoucí prvorozeny syn u mě v břiše. Nedělali jsme vůbec nic jen po oddani jsme se nechali vyfotit u profi fotografa a objeli příbuzny a oznámili jim to. Problém s tím nikdo neměl. Otec byl rád ze za mě nemusel nic platit… a ja byla spokojená též, šlo nám jen o papíry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.21 19:04

My jsme se brali po ctrnacti letech. Vztahy s rodici mame fajn, ale ani jeden nejsme,,predvadeci,, typ, jsme spolu dlouho a mame i male dite. Rozhodli jsme se vzit pouze se svedky (sourozenci). Nasla jsem krasne misto v prirode i s ubytovanim, takze jsme prijeli den predem, rano jsem nachystala obcerstveni, prijeli svedci, nachystali jsme se a byl obrad. Floristka mi nejen udelala nadherne kvetiny, ale i vyzdobu samotneho mista. Pak jsme sli na obed do restaurace a pak posedeli u dortu. Svedci odjeli a my jeste na miste prespali. Meli jsme i fotografku a byl to nadherny, klidny den, na ktery moc rada vzpominam :srdce:
Co z toho plyne? Udelejte si to podle sebe. Svatba bude takova, jakou si ji udelate :wink:

• Citovat
  • Upravit
3379
21.1.21 07:17

Udělejte si svatbu jakou budete sami chtít a příbuzenstvu bych poslala oznámení ve stylu,,byli oddáni…,,
O svatbě a datumu bych se už vůbec s nikým nebavila.
Ono to s těmi babičkami je těžké, jsou zvyklé na určité zvyky z dob dávných a nedokáží přijmout fakt, že zvyky se za x desítek let výrazně změnily… ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.21 23:40

Ja si rikam, ze jestli se nekdy budu jednou vdavat tak mozna az budou decka vetsi, s pritelem si udelame tritydeni dovolenou ve Skotsku/Anglii/Irsku, decka posleme na tabor a vezmeme se v Grenta Greenu :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný