Trable se svatbou 2021

191
12.1.21 20:01

Trable se svatbou 2021

Ahoj holky,

kdo se taky vdává na jaře nebo v létě 2021?

V tomhle vlákýnku bych si s vámi ráda společně zanadávala nad nepřívětivou koronasituací v době plánované svatby 2021, my máme 5. 6. a začínám mít celkem strach. :lol: Chceme mít asi 80 lidí.

Jinak měl někdo z vás na svatbě závoj dlouhý 3 metry? Zeptám se trochu blbě - jak jste řešily jeho sepnutí v případě, že vám začala ta délka překážet? Nebo je jediná možnost sundat? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
935
12.1.21 20:18

My jsme to museli udělat tak, že obřad a veselka budou zvlášť. Dva termíny, bohužel. Svatbu a papíry okolo jsme začali řešit před první vlnou ještě…Ale raději to udělat takto, než podstupovat tu šílenou byrokratickou a papírovací šikanu okolo znovu (trvalo to 8 měsíců, partner není z ČR ale je z EU, přesto hrozná buzerace…). Takže se vezmeme, abychom měli vyřízeno po té matriční stránce a až bude svět (třeba jednou) v pořádku, sezveme rodinu ze všech koutů (nejen) Evropy, uděláme alternativní obřad a pěknou party se živou hudnou. Jinak, matriční obřad bude v únoru. Ta pro nás pravá svatba, až bude svět v pořádku. Takže nejspíš až někdy v roce 2022 (doufejme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
12.1.21 20:24

Třímetrový závoj si nějak nedovedu představit. To abys pořád hlídala, aby ti na něj někdo nešlápl a neurval ti pomalu půl hlavy. a s tím počtem lidí bych měla strach, že 14 dnů před svatbou řeknou, že max 30 lidí a budeš z toho maximálně vystresovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.21 20:25

Tak se proste vemte příští rok :D nebo klidně ten dalsi

• Citovat
  • Upravit
27683
12.1.21 20:29

Pochybuju že povolí 80 lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
12.1.21 20:29

Já závoj měla dlouhý 2,5 metru, ale pouze na obřad, pak jsem sundala, bylo to pohodlnější a praktičtější. Už jsem se s nim ani nefotila na společné snímky :mrgreen: plánovala bych lidi tak cca 50, jinak to letos nevidim a i tak se obavám, aby to klaplo, což by v létě snad mohlo :andel: držím moc palce - podle mého názoru je to teď plánovat velký stres, my loni měli termín v květnu - pak přesunuto kvůli první vlně na rijen, pak strasili druhou vlnou, tak jsme přesouvali na srpen a naštěstí to bylo bez omezení. Držím velmi palce, ať se svatba povede - já si říkala, co za stres s plánováním měli nevěsty před rokem 2020 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.1.21 20:34

Tak o nějakém přesouvání už nechci rozhodně ani slyšet. Jsme zasnoubeni od léta 2019, měli jsme se brát v červenci 2020, zrušeno, přesunuto na listopad, zrušeno, přesunuto na červen 2021!!! Takže vůbec! :mrgreen:

Já vždycky chtěla vlečku, ale tu holt nemám, tak jsem si ji chtěla vynahradit dlouhým závojem. Na fotky je to pěkný. Ale je škoda ho pak sundat, tak mě zajímalo, jestli se to dělá třeba podobné jako s připínáním vlečky. :palec:

Příspěvek upraven 12.01.21 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.1.21 20:38

Jinak o tom že povolí 80 lidí právě taky pochybuju. :D Máme variantu buďto 25 nebo 80, nic mezi tím nelze. Jak pozveš tuhle tetu, tak musíš i tuhle. Takže… :D Je to vážně veselé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
12.1.21 21:06

Dlouhý závoje jsem měla, pak šel sundat a nasadit místo něj krátký, není praktické, mít dlouhý na hlavě.
na červen bych svatbu o 80 lidech neplánovala ani omylem, to si myslím, že je risk jak hrom, nevěřím, že to rozvolní na dýchánky o 80 lidech. Kdyby, tak někdy na konec srpna, bude částečně naočkováno, léto ten vir snad zase utlumí samo o sobě. Na červen já osobně tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
12.1.21 21:11

Ahoj. Resim to taky. Termin 19.6.21. Lidi mame pres 100 zatim a jsem trosku v nervu. Mne asi problem nedela mit lidi min, ale pritel tam chce kamarady a rodinu a proste nejake orezavani moc nehrozi. Misto a catering nebude problem zrusit, protoze nam to budou organizovat znami, kteri jsou s tou situaci samozrejme obeznameni, ale stejne v tom jsou saty, co si chci nechat usit, rezervace fotografa, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.1.21 21:24

Holky, tak na šatech jsem celkem vyzrála. Mám šaty za 2000,– nové od paní, která tvrdí, že její známá rozprodava salon (tomu moc nevěřím, ale rozhodující je, že šaty jsou pěkný, vypadají kvalitně a sedí mi). Navíc si je můžu zničit jak chci. :D Jediné minus je absence mé milované vlečky.

No tak dva závoje mě nenapadly, ale je to dobrý řešení. Když jsme ušetřila na šatech, rozšoupnu se na závoji. 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
12.1.21 22:48

My jsme měli mít svatbu v květnu minulý rok, ale přesunuli jsme na srpen, kdy zrovna byla situace volnější a všechno nám vyšlo krásně. Byla to nádherná svatba. Od zásnub jsme s přípravami nepolevili a prostě vše chystali, akorát jsme pak na poslední chvíli změnili termín. Všichni včetně dodavatelů s tím neměli problém. Bylo nás jen cca 20-25, ale víc lidí jsme ani nechtěli. U těch 80 lidí bych se v této době fakt bála. Být vámi udělám si zužený seznam 20-30 lidí, pro jistotu, kdyby bylo opatření jen třeba do těch 20/30. Hosté to pochopí, nebojte. Se vzdálenějšími příbuznými a kamarády to můžete oslavit potom. A normálně bych plánovala vše tak, jako by to proběhnout mělo. ;) Víra hory přenáší. Mám kamarádku, která má termín v květnu a nemá naplánované a domluvené téměř nic, protože pořád čekají co bude. Lepší to mít vše připraveno, a pak to když tak upravit na menší počet lidí/přesunout na jiné datum, než netrpělivě čekat a zjistit měsíc předem, že svatba by mohla být úplně v pohodě, ale nejsou prstýnky, šaty, pozvánky, fotograf… :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
13.1.21 01:04
@Heidi1992 píše:
Ahoj holky,

kdo se taky vdává na jaře nebo v létě 2021?

V tomhle vlákýnku bych si s vámi ráda společně zanadávala nad nepřívětivou koronasituací v době plánované svatby 2021, my máme 5. 6. a začínám mít celkem strach. :lol: Chceme mít asi 80 lidí.

Jinak měl někdo z vás na svatbě závoj dlouhý 3 metry? Zeptám se trochu blbě - jak jste řešily jeho sepnutí v případě, že vám začala ta délka překážet? Nebo je jediná možnost sundat? :roll:

A co to treba odlozit? Svatba snad neni nic neodkladneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
13.1.21 01:06
@Heidi1992 píše:
Jinak o tom že povolí 80 lidí právě taky pochybuju. :D Máme variantu buďto 25 nebo 80, nic mezi tím nelze. Jak pozveš tuhle tetu, tak musíš i tuhle. Takže… :D Je to vážně veselé.

To jsou starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
13.1.21 06:55

Jako jasny, ze se da svatba odlozit, ale na druhou stranu - ja uz mam tech vsech sracek dost a chci se docela na neco tesit, neco planovat a organizovat. No budu doufat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný