Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Heidi1992 mne je 33. O dite se snazime od lonskeho cervna/cervence a porad nic. Tak prisel pritel s zadosti o ruku a domluvili jsme se, ze to miminko trosku odlozime a nejdriv se vezmeme. Taky to nehodlam posouvat a tehotna se vdavat nechci (jako kdyby se postestilo, tak treba, ale ja mam nejspis anovulacni cykly, takze bez leku to nepujde).
@Heidi1992 budeš překvapená, ale říkám ti to jako člověk, který ve svých čerstvých 32 letech chodí za synem na hřbitov a žádné živé dítě nemá. Rodila jsem těsně po svých 31. narozeninách, zanedbaná péče, neodhalená preeklampsie s atypickým průběhem (to nesouvisí s věkem, dokonce jsme z hlediska věku měla být nejvíc z obliga), kluka mi v 8. měsíci nechali udusit na rizikovém oddělení. Naprosto zdravého kluka. Jenže pak jsem začala jančit a přemýšlet, že vlastně už budu stará, ale lékaři (gynekologové, genetici apod.) mě vyvedli z omylu. Já si pak vyhledala různé studie a uklinilo mě to. On zas tak markantní rozdíl mezi 27-33 lety z hlediska rizik není, sice to není ideál jako v 25, ale ani zdaleka žádná hrůza…Další těhotenství nedopadlo taky, ale zase kvůli blbé náhodě nesouvisející s věkem. Nyní jsem těhotná potřetí. Takže jsem vlastně 2 roky v kuse těhotná, prakticky…
Takováhle šílená zkušenost mě naučila jedno - můžu chtít a lajnovat si život jak chci…ale spoustu věcí neovliníme. A raději bych byla milující prvomatka ve 40 než chodit ve 31 letech za synem na hřbitov (což je moje realita) a koukat se na kamarádky, jak vozí kočáry. A na maturitním plese na věk rodičů každej kašle, to nikdo neřešil… ![]()
Tak jsem tě právě chtěla uklidnit, že prostě nejsi na tom tak bledě ![]()
No, my po tom všem jsme si řekli, že se aspoň ve 2020 vezmeme no a přišel koronáč
Ale to je pořád „řešitelná“ situace, takže do toho jdeme
My se nedáme
![]()
P. S. Samozřejmě jsem se nechtěla vdávat těhotná, člověk míní… ![]()
@Danuska89 Tak to tě teda obdivuji, jak jsi všechno zvládla. Jde z toho mráz po zádech a ani si to raději nechci představovat. Šílenost. Každopádně ti přeju hlavně zdraví a štěstí. ![]()
Jasně, že na tom nejsem špatně. Spíš mám možná tak trochu profesní deformaci.
Jak nám 5 let lili do hlavy všechna rizika vzniku postižení po 30ce, tak se tak nějak začínám moc sledovat…
A hodinky mi začínají tikat. Brečím i u reklam s miminama. Doufám, že je to těmi prášky z gyndy.
![]()
@Heidi1992 píše:
@Pavlik Morozov Víš co, Pavle? Válka nezuří. Wow. Snad jsem ti teď nepřivodila infarkt. Život se nezastavil, jde dál. Já se kvůli koroně která tu s náma už bude napořád nezastavím, abych ve svých 30 za dva roky zjistila, že už je třeba pozdě na to moct mít děti. Pořád jsem s dětmi na něco čekala - až dostuduju, až budu mít stálou práci, až si něco vydělám. A teď abych tak čekala na to, až mi to tady schválí nějakej chytrák na emiminu. Myslím to vážně, vykašli se na nás a jdi prudit jinam. Já jsem si tady chtěla odpočinout při pokecu a ne se s někým rozčilovat.
Dite muzes mit treba ted. Jen ten tvuj blbej ritual muzes odlozit. To je cely. Lide lpi na totalnich blbostech jako ty. Vsechno musi byt podle planu a kdyz neni, tak se hrouti. Pitomou svatbu zaridite za 14 dni. Tak si pockej na leto a udeljte veselku, kdyz jsi z toho tak paf a spechas na to.
Počítala bych spíš s variantou 25 lidi. ![]()
Přejdeš tak zbytečnýmu stresu, a lidi to prostě v této době musí pochopit. Situace se bohužel mění ze dne na den.
Nám naštěstí vyšla svatba minulý rok. Zásnuby byly v říjnu 2019, svatba byla plánovaná na 5.9 a vše hladce klaplo. Naštěstí i bez roušek.
@Pavlik Morozov píše:
Dite muzes mit treba ted. Jen ten tvuj blbej ritual muzes odlozit. To je cely. Lide lpi na totalnich blbostech jako ty. Vsechno musi byt podle planu a kdyz neni, tak se hrouti. Pitomou svatbu zaridite za 14 dni. Tak si pockej na leto a udeljte veselku, kdyz jsi z toho tak paf a spechas na to.
Co třeba se nevyjadřovat k věcem, kterým nerozumíte? Poradna svatba se vážně za 14 dní nachystat nedá. Někteří dodavatelé jsou obsazení i na víc jak rok dopředu.
Další věc je, že svatba a až pak dítě a tečka. Pokud je podle vás svatba blbost, tak pro jiné je to dost důležitý krok v životě.
@Nicole 1234 Máte naprostou pravdu. Nicméně tady z Pavlika už mám pocit, že jen trollí, nic víc.
Případně má hodně omezený pohled na život. V druhém případě by mi ho bylo možná skoro až líto.
@Angry_birds Máte štěstí.
My se zasnoubili 2 měsíce před vámi a zatím to ještě neklaplo. Já tomu červnu ale věřím! I kdyby nás tam mělo být nakonec 15, tak se ten den vezmem. Ať třeba padají trakaře a PES je kde chce. ![]()
@Nicole 1234 píše:
Co třeba se nevyjadřovat k věcem, kterým nerozumíte? Poradna svatba se vážně za 14 dní nachystat nedá. Někteří dodavatelé jsou obsazení i na víc jak rok dopředu.
Další věc je, že svatba a až pak dítě a tečka. Pokud je podle vás svatba blbost, tak pro jiné je to dost důležitý krok v životě.
Jaci dodavatele? To mate raut na zamku pro pul mesta? Proc nutne v poradi svatba a pak dite? Okoli by se spatne koukalo na to, kdyby to bylo v obracenem gardu?
@Pavlik Morozov A proč ty máš nutně pocit, že nám musíš vnutit tvůj názor? Pro mě prostě svatba a pak dítě a tečka. A je mi úplně, ale úplně jedno, co si o tom myslí moje okolí, natož cizí chlap na internetu. Vůbec nemusím přeci nikomu vysvětlovat, proč to tak chci.
Proč máš vůbec potřebu přesvědčovat cizí ženské o opaku? Docela úsměvné…
@Heidi1992 píše:
@Pavlik Morozov A proč ty máš nutně pocit, že nám musíš vnutit tvůj názor? Pro mě prostě svatba a pak dítě a tečka. A je mi úplně, ale úplně jedno, co si o tom myslí moje okolí, natož cizí chlap na internetu. Vůbec nemusím přeci nikomu vysvětlovat, proč to tak chci.Proč máš vůbec potřebu přesvědčovat cizí ženské o opaku? Docela úsměvné…
Chudak tvuj manzel. Domaci general. Tak si ji udelej ted a oni ti stejne omezi kapacitu. Vis co se rika? Chytremu napovez a blbeho kopni do riti.
@Pavlik Morozov Vtipné, jak si myslíš, že o mně něco víš. Proč bych ji dělala teď? Udělám ji v červnu. Chci to tak já i budoucí manžel. A je nám oběma jedno, jestli nás nakonec bude 15 nebo 80. Už to chápeš? Já pořád nechápu, co ty máš za problém. Fakt. ![]()
@Heidi1992 taky tomu cervnu verim. Dnes jsem byla na matrice pro nejake papiry a damy urednice byly super, prej staci mesic predem rict co a jak. U nas to je trosku slozitejsi a i kdyby se slezla jen nejblizsi rodina, tak je nas kolem 20. Ale ve finale - chci hezke saty a fotky (kdyz pominu to “ANO”, kvuli kteremu to delame
), party kdyztak muzeme udelat i pozdeji. Uz jen to nejak vysvetlit muzi ![]()
@FayLehane Taky jsme dnes byli na matrice s papírama.
I naše paní úřednice byla moc milá a ochotná. Říkala, že i kdyby nás bylo o trochu víc, tak nás tam počítat fakt nebudou… Obřad máme venku. Oběd pouze pro nejbližší rodinu v restauraci, tak uvidíme, zda budou otevřené. Když ne, tak se to vymyslí nějak jinak. To budu řešit až s aktuálními opatřeními. ![]()
@Heidi1992 my mame obrad venku, raut bude vevnitr, ale planujeme grilovat prase. Pokud pocasi dovoli, bude venku vse. A taky rikala, ze lidi pocitat nebudou ![]()