Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestli mohu, tak se přidám a nakouknu, co ostatní napíšou, páč mě toto téma také zajímá… ![]()
Pokud ji chcete co nejlevněji tak obřad na úřadě. Pokud je mimo oddací místnost tak se platí 1000,– kc + např. na zamku si budou brat i něco za pronajem prostor. Udělala bych svatbu někde na zahradě nebo u nějakeho kosteliku venku. Nejlépe začátkem léta když všechno kvete, tak ušetříte i za ruzne dekorace.. Místo svatební hostiny bych si šla po obídku dáchnout a odpoledne udělala grilovačku. Na osobu bych počítala tak max 350kč ![]()
Záleží jak jste nároční… Čím víc chcete ušetřit, tím víc si toho budete muset udělat sami. Já třeba měla šaty sice šité na míru, ale vyšlo to levněji, než kdybych si půjčila nějaký značkový model. Nebyla jsem ani u kadeřnice, ani u kosmetičky, nepřišlo mi to důležité. Koláčky jsme si napekly (spolu s kamarádkama a tchýní) samy. Prstýnky máme obyčejné z chirurgické oceli. Hostinu jsme měli v tělocvičně (no nezní to moc honosně, ale bohatě nám to stačilo), jídlo jsme měli objednané, raut jsme si chystali vlastními silami den předem. Atd. Na všechno už bych si asi nevzpomněla a popravdě ani přesně nevím, kolik to všechno stálo (nám to z větší části platili rodiče).
Jinak co se týče obřadu venku, je to sice fajn, ale nemusí vám vyjít počasí, určitě si připravte nějakou záložní variantu
freeonit píše:
Pokud ji chcete co nejlevněji tak obřad na úřadě. Pokud je mimo oddací místnost tak se platí 1000,– kc + např. na zamku si budou brat i něco za pronajem prostor. Udělala bych svatbu někde na zahradě nebo u nějakeho kosteliku venku. Nejlépe začátkem léta když všechno kvete, tak ušetříte i za ruzne dekorace.. Místo svatební hostiny bych si šla po obídku dáchnout a odpoledne udělala grilovačku. Na osobu bych počítala tak max 350kč
No,to není vůbec špatný nápad:-) A ještě se zeptám…když se chce někdo vdávat venku,třeba někde na louce,co se zařizuje.Kam jíta tak?
obřad s rodinou,doma mnou uvařenej oběd,chlebíčky,alkohol,druhej den oslava s kamarádama -alkohol,chlebíčky,celkem asi 25lidí a neměnila bych…
Jediné,na čem nechceme šetřit jsou prstýnky.TY budem mít pravděpodobně celý život a tak jsme vybrali takové,aby se opravdu líbili objema-ač jsou za 11 000Kč.Šaty jsem si vyhlídla za 4000Kč,kadeřnici a kosmetiku si udělám doma sama.Maximálně zajdu na manikůru.Jen jsme koukali,kolik stojí v dnešní době třeba jne takový fotograf nebo kameraman.No hrůza!!! Také by mne zajímalo,jak je to s výslužkami.Komu všemu se dávají,svatební koláčky by měli být na každé svatbě?
normálne na matriku, reknete kde chcete svatbu a oni vam jenom reknou jestli je tam oddavajici ochotnej jit
Ale pokud to nebude nekde v lesich tak by nemel byt problem, kamaradka mela svatbu v parku u kapličky, druha u nejakyho pomniku na louce a v pohodě
na matrice vas jenom pouci o tom ze se nebudete brat v oddavajici mistnosti…
veronikamayerova píše:
Jediné,na čem nechceme šetřit jsou prstýnky.TY budem mít pravděpodobně celý život a tak jsme vybrali takové,aby se opravdu líbili objema-ač jsou za 11 000Kč.Šaty jsem si vyhlídla za 4000Kč,kadeřnici a kosmetiku si udělám doma sama.Maximálně zajdu na manikůru.Jen jsme koukali,kolik stojí v dnešní době třeba jne takový fotograf nebo kameraman.No hrůza!!! Také by mne zajímalo,jak je to s výslužkami.Komu všemu se dávají,svatební koláčky by měli být na každé svatbě?
nedávali jsme vysluzku ale svatebni mandle, koláčky nam pekla tchyne ale myslim ze oboji neni nutne… jeste jsem nebyla na svatbe kde bych dostala vysluzku, u nas to nejspis neni zvykem
Svatební mandle?To jako oříšky nebo je to nějaký název pro mini výslužky? To slyším prvně…
freeonit píše:
Pokud ji chcete co nejlevněji tak obřad na úřadě. Pokud je mimo oddací místnost tak se platí 1000,– kc + např. na zamku si budou brat i něco za pronajem prostor. Udělala bych svatbu někde na zahradě nebo u nějakeho kosteliku venku. Nejlépe začátkem léta když všechno kvete, tak ušetříte i za ruzne dekorace.. Místo svatební hostiny bych si šla po obídku dáchnout a odpoledne udělala grilovačku. Na osobu bych počítala tak max 350kč
on to má asi každý úřad jinak,tady u nás se platí za vše mimo úřad,oddávání a zahradě asi 4000,myslím,že vše mimo úřad se platí..
u nás ne-e, kdyz chce obřad na louce tak komu to platis? to si nemuze prece vycucat matrikarka z prstu ze se tam plati 4000. jedine kdyby to byla zahrade treba u hotelu a ten by delal na ni svatby za urcitou castku
jinak to slysim prvne.. svatebni mandle: http://www.svatebnimandle.cz/
freeonit píše:
u nás ne-e, kdyz chce obřad na louce tak komu to platis? to si nemuze prece vycucat matrikarka z prstu ze se tam plati 4000. jedine kdyby to byla zahrade treba u hotelu a ten by delal na ni svatby za urcitou castkujinak to slysim prvne.. svatebni mandle: http://www.svatebnimandle.cz/
podle mě je to nadstandart,kamarádka chtěla u berounky a chtěli po ní 6000..
Freeonit:Ani nevíte,jakou jste mi udělala radost.Já jsem asi tupka.Mě nějaká grilovačka vůbec nenapadla.To bylo pořád řešení,jestli se vezmem v té a té restauraci,jestli teda udělat jen oběd nebo jak jinak ušetřit.Jak vyřešit dopravu atd.Tohle je jednoduché a vážně s penězmi nenáročné.Navíc si myslím,že je to takové přirozenější a tréma nebude až taková.Teď ještě vymyslet co dělat pokud nevyjde počasí.Chtěli by jsme se vzít 1.června tak snad ano,ale náhoda je blbec…
Dobrý den,
plánujeme s přítelem na příští rok svatbu,ale budeme si jí hradit sami.Nemáte prosím nějaký dobrý typ na to,jak udělat krásnou svatbu pro cca 16 lidí za co nejlevněji? Nechceme se brát na úřadě.Raději by jsme třeba venku,na zámku,popř.u hotelu nebo tak…Děkuji.