Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Já zas považuji za trapné to, že se na vlastní svatbě budu s někým seznamovat.
Přesně tak. Většině lidí by daleko spíše přišlo trapné cpát se na svatbu, kde jsem novomanžele předtím v životě neviděla ![]()
Když už bych tam teda nutně chtěla být, sama bych měla zájem na předchozím seznámení a rozhodně by mě nenapadlo ještě dělat nějaké ofuky a urážet se ![]()
@Anonymní píše:
Jsou babičky oblíbenci, takže pokud není něco podle nich, tak je peklo. Dělá peklo teta, babička, všichni.
My jsme je zvali už když přítele měla, jenže jsme o něm nevěděli a tudíž ho pozvat nemohli. Takže to jí asi vadí
Prosímtě jaký pořád peklo? Za trest vás nepozvou na Vánoce?
Navíc to fakt neřeš, je to partnerovi rodina, ať to řeší on. Nepleť se do věcí, do kterých ti nic není, nic s nimi nezmůžeš a znamenají pro tebe jenom problémy.
Já bych zavolala sestřenici/tetě a promluvila si o tom přímo s nimi. Ono je možné, že babča se do toho montuje a vzniká tam nějaký komunikační šum. Vám řekne A, sestřenici řekne B.
@Karamba2020 píše:
V čem to peklo spočívá?
Asi v tom že jim to babka bude otloukat o hlavu dalších 20 let, než umře. Pak její štafetu převezme teta. Někteří si ten život umí po*rat kvůli banalitě, jen co je pravda
Místo toho aby si užívala vnoučat/pravnoučat tak bude prudit…že to takovým lidem stojí za to
Příspěvek upraven 24.08.23 v 10:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším docela prekérní situaci co se svatebních hostů týče. Svatbu máme za týden. Budoucí manžel zve tetu, bratrance s přítelkyní a sestřenici. Sestřenice bydlí ještě s tetou. Našla si před pár měsíci přítele, jenomže nám nic neřekla, nepředstavila ho, ani při zvaní na svatbu se nás neptala, jestli ho vzít může. Volala nám tedy před pár dny přítelova babička, že jestli si zmíněná sestřenice může vzít s sebou toho přítele. S mým mužem jsme se domluvili, že cizí prostě na svatbě nechceme, takže pokud si ho chce vzít s sebou, tak ať nám ho přijede aspoň představit. Chvíli byl klid a teď volá babička, že teta ani se sestřenicí na svatbu nejdou, protože jsme nepozvali toho jejího přítele.Sestřenice se ani neuráčila nám napsat, jestli ho může vzít, ani za těch pár dní neudělala nějakou iniciativu, že by k nám chtěla přijet ho představit a asi si myslí, že jí polezeme do zadku a budeme jí vypisovat a jezdit k nim, abychom ho poznali. Jsem z toho už vytočená, mám toho plné zuby s chystáním a organizováním a teď ještě musím řešit peklo v rodině kvůli novému příteli. Jaký na to máte názor? Zvali byste ho, nebo ne?
anonym kvůli rodině
Užbych to neřešila, na svatbu tedy nejdou, tak nejdou, jejich věc.
@Anonymní píše:
My jsme je zvali už když přítele měla, jenže jsme o něm nevěděli a tudíž ho pozvat nemohli. Takže to jí asi vadí
Jinak řečeno, té situaci se dalo úplně jednoduše předejít… normálním dotazem ve smyslu „teto, Honzu jsme samozřejmě pozvali i s partnerkou - a co Klárka, ta už taky někoho stálého má?“
Teď už je to bohužel celé rozjeté, cesta ven z toho bude hodně složitá a stoprocentně skončí rozladěním všech zúčastněných i nezúčastněných. Ale každopádně, i když teta s babičkou se nechovají zrovna ukázkově, vina za vznik toho konfliktu je na vaší straně.
Za mě je slušnost zvát dospělé osoby v párech. A pokud s příbuznými nemám tak úzký vztah, abych věděla, zda zrovna někoho mají, tak to zkrátka telefonicky před zasláním pozvánky zjistím, a s dotyčným, kterého neznám, se před svatbou osobně seznámím. To si myslím, že byla chyba na vaší straně.
Na druhé straně, ultimáta, která překládá teta se sestřenicí, jsou naprosto dětinská, a v mých očích by za takové chování dámy totálně klesly. Řekla bych, že jste si kvit ![]()
Takovy člověk tam chybět nebude
taky nám několik pozvaných hostů, paradoxně z rad rodiny a nejbližších přátel, nechalo vzkazat po jiné osobě, ze se nedostavi
ani neměli tu slušnost nas kontaktovat sami. Nebo čekali, až je oslovime a zeptame se my, zda tedy dorazi či nikoliv, sami se neozvali. Aspoň víš, kdo jaký je.
Ale jinak se zvou lidi v párech, takže bych přítele klidně pozvala.
Příspěvek upraven 24.08.23 v 10:31
@Anonymní píše:
Volala nám tedy před pár dny přítelova babička, že jestli si zmíněná sestřenice může vzít s sebou toho přítele. … Chvíli byl klid a teď volá babička, že teta ani se sestřenicí …
Zásadní problém: Neumíš komunikovat. A sestřenice taky ne.
Pozvala jsi pouze sestřenici, tedy jednu osobu bez partnera. Pokud sestřenice chtěla navrhnout něco jiného, měla o tom jednat přímo ona a přímo s Tebou. Měla otevřít zobák včas.
S přítelovou babičkou jsi se vůbec neměla bavit o téhle záležitosti!
To už se dnes - ani doma ani ve škole - neučíte s kým a o čem je vhodné a přijatelné komunikovat??? To je neuvěřitelné…
@Anonymní píše:
a teď ještě musím řešit peklo v rodině kvůli novému příteli.
Jaké peklo? Jsi hysterická a přeháníš.
Příspěvek upraven 24.08.23 v 10:40
@BohunkaP píše:
Jinak řečeno, té situaci se dalo úplně jednoduše předejít… normálním dotazem ve smyslu „teto, Honzu jsme samozřejmě pozvali i s partnerkou - a co Klárka, ta už taky někoho stálého má?“Teď už je to bohužel celé rozjeté, cesta ven z toho bude hodně složitá a stoprocentně skončí rozladěním všech zúčastněných i nezúčastněných. Ale každopádně, i když teta s babičkou se nechovají zrovna ukázkově, vina za vznik toho konfliktu je na vaší straně.
@Anonymní píše:
Jsou babičky oblíbenci, takže pokud není něco podle nich, tak je peklo. Dělá peklo teta, babička, všichni.
A proč se ozvala ať teď? Když měla přítele i v době pozvání
a proč to neřeší sestřenice?
Komunikace měla být jen a pouze mezi vámi (ty a budoucí manžel) a sestřenici. Babi to vůbec neměla řešit.
Pokud má novou známost, měla to říct a nečekat to automaticky - nebo ji nedošlo, že máte už vyřešený zasedací pořádek, jidlo apod.!? Plus taky bych nebyla happy, kdyby mi přišel na svatbu koho jsem v životě neviděla.
Vůbec to neřeš, pokud nechtějí přijít, tak ať nechodí. Ty jsi chybu neudělala a nebudeš přece skákat jak oni pískaji ![]()
Užijte si svůj den ![]()
@Thomassss píše:
Za mě je slušnost zvát dospělé osoby v párech. A pokud s příbuznými nemám tak úzký vztah, abych věděla, zda zrovna někoho mají, tak to zkrátka telefonicky před zasláním pozvánky zjistím, a s dotyčným, kterého neznám, se před svatbou osobně seznámím. To si myslím, že byla chyba na vaší straně.
Na druhé straně, ultimáta, která překládá teta se sestřenicí, jsou naprosto dětinská, a v mých očích by za takové chování dámy totálně klesly. Řekla bych, že jste si kvit
Vidím chybu pouze a jenom na straně sestřenice. Když už teda nepovažovala za nutné partnera s širší rodinou seznámit, nevím co jí bránilo ve chvíli, kdy byla zvána partnera odtajnit a slušně se zeptat, zda by ho mohla vzít s sebou. Pochopila jsem to tak, že s tím by novomanželé neměli problém. Jako tvářit se do poslední chvíle, že jsem single a potom se urazit a dělat vlny to je chování nepříliš inteligentního puberťáka, ne normální dospělé ženské ![]()
@prokr píše: **
To myslíš vážně???
Sestřenice se chová jako „tajemnej hrad v Karpatech“ z nějakého jistě velice vážného a adekvátního důvodu přítele x měsíců tají, nezmíní se o něm ani při pozvání na svatbu a potom je šíleně dotčená a děla ofrky, protože novomanželé nechtějí na svatbě pro ně úplně cizího člověka…
To Ti vážně přijde jako normální a v pořádku chování? Nestačím žasnout
Samozřejmě, že to myslím vážně.
Jak jsem psala – teta a její rodina se nechovají zrovna nejlíp. To ale vůbec nic nemění na tom, že ten problém vznikl kvůli opomenutí na straně těch, kteří zvou. Evidentně nemají tak blízké vztahy, aby o sobě znali podrobnosti… proto si to při rozdávání pozvánek měli ověřit, aby podobnému trapnému nedorozumění předešli. Pozvat jednoho ze sourozenecké dvojice s partnerem a druhého bez (s odůvodněním, že jim ještě nebyl oficiálně představen), to je prostě trapné a nezdvořilé.
Příspěvek upraven 24.08.23 v 10:40