Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Silverine247 píše:
S posledni vetou plne souhlasim. Jinak ja to mam asi nastaveno jinak, partner sestrenice pro me neni „cizi“. Ale jejich svatba, jejich vec.
Když se nedávno dozvěděli o jeho existenci a nikdy ho neviděli, tak pro ně cizí je, ne?
@Anonymní píše:
Mně to přijde adekvátní. My jsme nevěděli, že vůbec nějaký přítel je. Ona to začala řešit přes babičku, tohle mi přijde absolutně trapné. Proto jsme řekli, ať se ozve, zeptá se sama, dojde ho představit. Ale nic
Pro mě to není peklo, bude to peklo v jejich rodině, začnou obviňovat mého přítele, jeho maminku a všechny okolo, už tak nemají dobré vztahy, moc se nebaví, takže toto je jen třešnička na dortu
Jsi si jista, ze to resi pres babicku ona a ze to neni babiccina iniciativa?
@Anonymní píše:
Taky jsem si to říkala. Je to až, stararomodni? Nebo nevim jak to říct. Hned teď, okamžitě pošli partnera! My se podíváme, vyslechneme a když se nám bude líbit může prijit.? Za jeden den nepoznáš co to je za člověka.
Ale mají plné právo si na svoji vlastní svatbu pozvat toho, koho chtějí, ne musejí.
Tady jde o princip. Nechci se na vlastní svatbě seznamovat s někým cizím. Takhle mohli přijet, dát kafe a bylo by. Ale jde i o další věci, že to za ni řešil babička, jak kdyby byla malé dítě atd. Pardon, ale pár týdnů před svatbou, jsem měla a mám jiné starosti, než řešit jejího přítele. Pokud bych měla řešit takovéto banality u každého, tak se zblázním
@AnnieTRoj píše:
Když se nedávno dozvěděli o jeho existenci a nikdy ho neviděli, tak pro ně cizí je, ne?
Pisu, ze to mam nastaveno jinak. Teoreticky cizi je, vzhledem k tomu, ze ho nikdy nevideli, ale je to pritel sestrenice. Co jim to presne da ten „kompromis“, at ho nejdriv prijde predstavit? Potresou si rukou a dobry den a ted uz se zname? Pak uz nebude cizi? ![]()
@Silverine247 píše:
Jsi si jista, ze to resi pres babicku ona a ze to neni babiccina iniciativa?
I kdyby. Je to prostě nevhodné. Já kdybych měla jít na svatbu a chtěla bych vzít svého partnera, tak se snažím pro to něco udělat, ne že budu čekat až se nevěsta ozve sama jestli někoho nemám
@Anonymní píše:
I kdyby. Je to prostě nevhodné. Já kdybych měla jít na svatbu a chtěla bych vzít svého partnera, tak se snažím pro to něco udělat, ne že budu čekat až se nevěsta ozve sama jestli někoho nemám
Přesně. Snoubenci mají takhle těsně před svatbou jiné starosti než zjišťovat jestli má někdo někoho nového ![]()
@Anonymní píše:
Mně to přijde adekvátní. My jsme nevěděli, že vůbec nějaký přítel je. Ona to začala řešit přes babičku, tohle mi přijde absolutně trapné. Proto jsme řekli, ať se ozve, zeptá se sama, dojde ho představit. Ale nic
Pro mě to není peklo, bude to peklo v jejich rodině, začnou obviňovat mého přítele, jeho maminku a všechny okolo, už tak nemají dobré vztahy, moc se nebaví, takže toto je jen třešnička na dortu
To není tvoje starost, ty to jejich peklo řešit opravdu nemusíš. Ať si v něm třeba shnijí, ale sami. Strašně se ti uleví, až pochopíš, že v životě spoustu věcí vůbec neovlivníš a tudíž je můžeš klidně pustit z hlavy. Možná až oni pochopí že ta jejich dramata nikoho nezajímají, tak s tím přestanou, bez publika je to nebude bavit
@Anonymní píše:
Ale vzdyt ty vubec nevis, jestli to je sestrenice, kdo trva na tom, ze bud s pritelem nebo nikdo! Ji je to treba uplne fuk, jestli ho tam mit bude nebo nebude. Kdo tady dela vlny je babicka, to se ti snazim naznacit. Ty tu strilis vyrazy „ja bych se ji mela snad doprosovat“ a kdesi cosi a treba je to jenom vrtoch stare pani. At ji pritel normalne zavola, jestli by mu nemohla vysvetlit, co se deje, ze babicka vyvolava cosi o nejakem priteli a vy z toho vubec nejste moudri. Treba se to uplne v pohode vysvetli. Nez hrat „ona rikala, ze ty jsi rikala, ze on rikal“. ![]()
@Silverine247 píše:
Pisu, ze to mam nastaveno jinak. Teoreticky cizi je, vzhledem k tomu, ze ho nikdy nevideli, ale je to pritel sestrenice. Co jim to presne da ten „kompromis“, at ho nejdriv prijde predstavit? Potresou si rukou a dobry den a ted uz se zname? Pak uz nebude cizi?
Tak třeba to, že zjistí, že to není nějaká podivná existence, alkoholik, feťák apod, co jim svatbu pokazí. Cizí člověk to prostě je. Proč jim ho sestřenice celou dobu nebyla schopná představit a když je k tomu přímo vyzvaná, tak se brání? Já bych v tom teda průšvih hledala už předem. Myslím, že zakladatelka má “všech pět pohromadě”.
@Livi92 píše:
Já bych zavolala sestřenici/tetě a promluvila si o tom přímo s nimi. Ono je možné, že babča se do toho montuje a vzniká tam nějaký komunikační šum. Vám řekne A, sestřenici řekne B.
Přesně.
Proč nechat babičku dělat spojku. Akorát jsou zmatky. A do budoucna se určitě nechcete opakovaně vracet k tomu, proč to bylo tak a ne jinak a vysvětlovat si to dodatečně a řešit, že na rodinné oslavě bude zase TA sestřenice. Jednu porci jídel a zákusků navíc určitě mít budete.
Ať budoucí manžel zvedne mobil, zavolá sestřenici, čau Lucko, prosím tě, k té naší svatbě, babička říkala že máš přítele, my to nevěděli, tak jsme zváni jen tebe, ale samozřejmě je vítany i on, rádi ho poznáme, tak příjdete, že jo? Budeme rádi, my s vámi počítáme, s oběma
A máte klid a nemusíte nic řešit, žádné další hodiny spekulací co je jak je, pro budoucì klid a dobře vztahy v rodině jste udělali maximum. Ono je fajn mít pár příbuzných a setkávat se bez pocitu křivdy a nedorozumění.
Pokud i tak budou uražení a nepřijdou, jsou to burani a nemusíte už nic víc řešit.
Ale určitě bych to nenechala řešit babičku
@Janli píše:
Tak třeba to, že zjistí, že to není nějaká podivná existence, alkoholik, feťák apod, co jim svatbu pokazí. Cizí člověk to prostě je. Proč jim ho sestřenice celou dobu nebyla schopná představit a když je k tomu přímo vyzvaná, tak se brání? Já bych v tom teda průšvih hledala už předem. Myslím, že zakladatelka má “všech pět pohromadě”.
Jak jsi prisla na to, ze se tomu sestrenice brani ho prijit predstavit? ![]()
@Anonymní píše:
O všech partnerech vím, proto jsem je taky zvala. Nebudu se sestřenice doprošovat, jestli náhodou někoho nemá. Dlouhé roky byla sama a teď by měla oznámit, že někoho má a chce ho vzít s sebou. Mého bratrance jsme pozvali, jeho přítelkyni neznáme, ale on nám zrovna řekl, že ji brát nebude, jsou spolu chvíli.
Nám ale nejde o to, že ho neznáme. My jsme vůbec nevěděli, že existuje. Samozřejmě kdybysme to věděli, tak se jí zeptáme. Proto jsme udělali kompromis, že nám ho má dojít představit. Za mě je to vhodný ústupek
Nechápu vůbec, proč jsi vlastně diskusi zakládala, když o jiné názory zjevně nestojíš a jen si tvrdošíjně a za každou cenu jedeš po svém.
Udělej si to, jak chceš, na to máš plné právo …. ale nepřesvědčuj ty, kteří to vidí jinak, jaký je to “vhodný ústupek”
Zachovala ses na začátku nesprávně a společensky těžce neohrabaně (na tom se nic nezmění, ať to okecáš jakkoli), mohla ses tomuhle konfliktu snadno vyhnout – no a teď už je celkem jedno, co uděláš, každé řešení je špatné. Holt budete muset nechat zapracovat čas, aby vám ty rodinné vztahy zase vyžehlil ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším docela prekérní situaci co se svatebních hostů týče. Svatbu máme za týden. Budoucí manžel zve tetu, bratrance s přítelkyní a sestřenici. Sestřenice bydlí ještě s tetou. Našla si před pár měsíci přítele, jenomže nám nic neřekla, nepředstavila ho, ani při zvaní na svatbu se nás neptala, jestli ho vzít může. Volala nám tedy před pár dny přítelova babička, že jestli si zmíněná sestřenice může vzít s sebou toho přítele. S mým mužem jsme se domluvili, že cizí prostě na svatbě nechceme, takže pokud si ho chce vzít s sebou, tak ať nám ho přijede aspoň představit. Chvíli byl klid a teď volá babička, že teta ani se sestřenicí na svatbu nejdou, protože jsme nepozvali toho jejího přítele.Sestřenice se ani neuráčila nám napsat, jestli ho může vzít, ani za těch pár dní neudělala nějakou iniciativu, že by k nám chtěla přijet ho představit a asi si myslí, že jí polezeme do zadku a budeme jí vypisovat a jezdit k nim, abychom ho poznali. Jsem z toho už vytočená, mám toho plné zuby s chystáním a organizováním a teď ještě musím řešit peklo v rodině kvůli novému příteli. Jaký na to máte názor? Zvali byste ho, nebo ne?
anonym kvůli rodině
Je to zbytečný spor. Při troše vůle to šlo stále zařídit a domluvit se mezi sebou, aby byl každý spokojený.
Mě přijde naprosto v pohodě požadavek chtít na svatbě lidi, které jsem měla tu čest poznat. Ne, že bych osobně nezvala druhého z páru a tečka, ale asi bych chtěla alespoň něco málo. Stačí zajít na pivko, kafe, sejít se na hodinku, oťukat se a hotovka. Přijde mi to tak nějak normální pokud nebydlí na druhé straně republiky a časově by to bylo náročné. To je asi jediná výjimka co by mě tak napadla, že bych udělala ústupek. ![]()
Plus teda ta tichá pošta přes babičku je děs, bůhví co tam vzniklo za komunikační šum.
@Silverine247 píše:
Jak jsi prisla na to, ze se tomu sestrenice brani ho prijit predstavit?
A proč s tím teda dělá ofuky? Tají ho před rodinou a když je přímo vyzvaná, aby se s ním stavila na návštěvu a příbuzní ho mohli pozvat, tak má problém….. Čím to asi bude… ![]()