Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechtějí přijet, tak ať nejezdí. Jejich věc. Vůbec bych neřešila. Čím míň hostů, tím míň starostí ![]()
Nový přítel nemá na svatbě co dělat, pokud to máte jen v neužší rodině a neznáte ho
kolik jim je? Pozvaná je, je na nich jestli přijdou
víc neřeš. Prostě na poslední chvíli pro něj není místo
Tak to neřeš! Pozvané byly a jestli přijít nechtějí tak ať nechodí. Kamarádovi nepřišlo asi 10 pozvaných lidí a to mu někteří ani neřekli, že nedorazí. Několik nafucenych hostů odešlo hned po obřadě. Zůstalo tam dost silné jádro na to, aby si tu svatbu užili.. musím říct, že možná i milejší než se celý večer dívat na uražené příbuzenstvo
. Teoreticky pokud je ten kluk řidič mohl aspoň výpomoc s tím odvozem.
to nemluvím o tom kolik jste nejspíš dali na hlavu za hosta. Všechno připraveno na x lidí a konec. Nemám, nejde, nevejde se! Nechceš přijít? Tak nechoď!
Jejich volba. Nového přítele bych pozvala, pokud máte hodně hostů, tam se to asi ztratí, ale pokud je to komorní svatba, kde se všichni už znají, tak ne.
Každopádně bych ale nechala budoucího manžela, ať ti vyřeší, je to jeho rodina.
Rozhodně nepovoluj. Babičce řekni ať neřeší věci za dospělou sestřenici, že to není její starost to za prvé a za druhé jí řekni, že jste se k tomu vyjádřili dost jasně, dobrou vůli jste najevo dali- nikdo neřekl, že tam přítel sestřenice kategoricky nesmí, tím bylo z Vaši strany učiněno vše, co být učiněno mělo a teď je to na sestřenici…
Nikdo si nemá co vydupávat jak, co a kdo bude na svatbě, která není jeho ![]()
@pikola píše:
Nový přítel nemá na svatbě co dělat, pokud to máte jen v neužší rodině a neznáte hokolik jim je? Pozvaná je, je na nich jestli přijdou
víc neřeš
Máme samozřejmě pozvané i partnery od hostů, např. toho bratrance s přítelkyní, ale ji známe už několik let. Tihle dva jsou spolu pár měsíců a kdyby nám babička neřekla, že někoho má, tak o něm ani nevíme. Je jim cca 23 ![]()
Asi jo, nebudu to řešit, šlo mi jen o to peklo v rodině
U nás tak švagrová (manželova sestra) taky měla přítele. A protože u nich v rodině je všechno tajně, tak jsme to nevěděli. Mně to zase mrzelo v tom, že kdyby řekla, tak jí řekneme, ať si ho vezme sebou. přece jenom, to je manželova sestra a u tech nejbližších jsme chtěli, aby si to užili.
Ve vašem případě teta - sestřenice.. tam bych se nenechala vydírat. Prostě bych jim řekla, že je to jejich volba, zda přijdou nebo ne. Zase tak blízká rodina to není.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším docela prekérní situaci co se svatebních hostů týče. Svatbu máme za týden. Budoucí manžel zve tetu, bratrance s přítelkyní a sestřenici. Sestřenice bydlí ještě s tetou. Našla si před pár měsíci přítele, jenomže nám nic neřekla, nepředstavila ho, ani při zvaní na svatbu se nás neptala, jestli ho vzít může. Volala nám tedy před pár dny přítelova babička, že jestli si zmíněná sestřenice může vzít s sebou toho přítele. S mým mužem jsme se domluvili, že cizí prostě na svatbě nechceme, takže pokud si ho chce vzít s sebou, tak ať nám ho přijede aspoň představit. Chvíli byl klid a teď volá babička, že teta ani se sestřenicí na svatbu nejdou, protože jsme nepozvali toho jejího přítele.Sestřenice se ani neuráčila nám napsat, jestli ho může vzít, ani za těch pár dní neudělala nějakou iniciativu, že by k nám chtěla přijet ho představit a asi si myslí, že jí polezeme do zadku a budeme jí vypisovat a jezdit k nim, abychom ho poznali. Jsem z toho už vytočená, mám toho plné zuby s chystáním a organizováním a teď ještě musím řešit peklo v rodině kvůli novému příteli. Jaký na to máte názor? Zvali byste ho, nebo ne?
anonym kvůli rodině
Já bych v první řadě ujasnila pojmy
jestliže „jsou spolu pár měsíců“, tak to není „nový“ přítel, ale prostě přítel, kterého zatím ještě neznáte.
Takže ano, takovou osobu bych já pozvala automaticky - jestliže je pozván bratranec s partnerkou, není důvod, aby jeho sestra svého partnera nesměla vzít jen proto, že jsme zatím neměli příležitost se poznat. A rozhodně bych nevyžadovala, aby se mi kvůli tomu předem jezdil oficiálně představovat, to považuji za velmi trapný požadavek.
@Zumpa píše:
Vždyť se to vyřešilo samo, nebo ne?
Vyřešilo no
ale teď bude peklo
@BohunkaP píše:
Já bych v první řadě ujasnila pojmyjestliže „jsou spolu pár měsíců“, tak to není „nový“ přítel, ale prostě přítel, kterého zatím ještě neznáte.Takže ano, takovou osobu bych já pozvala automaticky - jestliže je pozván bratranec s partnerkou, není důvod, aby jeho sestra svého partnera nesměla vzít jen proto, že jsme zatím neměli příležitost se poznat. A rozhodně bych nevyžadovala, aby se mi kvůli tomu předem jezdil oficiálně představovat, to považuji za velmi trapný požadavek.
Já zas považuji za trapné to, že se na vlastní svatbě budu s někým seznamovat.
@Anonymní píše:
Máme samozřejmě pozvané i partnery od hostů, např. toho bratrance s přítelkyní, ale ji známe už několik let. Tihle dva jsou spolu pár měsíců a kdyby nám babička neřekla, že někoho má, tak o něm ani nevíme. Je jim cca 23
Asi jo, nebudu to řešit, šlo mi jen o to peklo v rodině
Proč peklo?
ony jsou pozvané a že neměla v době pozvání kluka, tak se sním nepočítalo a neznáte ho. Nevim jak máte velkou svatbu, ale je to vaše svatba na ostatní se vykašli navíc pokud nemají ani snahu zavolat samy ![]()
@pikola píše:
Proč peklo?ony jsou pozvané a že neměla v době pozvání kluka, tak se sním nepočítalo a neznáte ho. Nevim jak máte velkou svatbu, ale je to vaše svatba na ostatní se vykašli navíc pokud nemají ani snahu zavolat samy
Jsou babičky oblíbenci, takže pokud není něco podle nich, tak je peklo. Dělá peklo teta, babička, všichni.
My jsme je zvali už když přítele měla, jenže jsme o něm nevěděli a tudíž ho pozvat nemohli. Takže to jí asi vadí ![]()
A sestřenice je nesvéprávna nebo nějaká hendikepovana, že se neumí ozvat sama. ![]()
A to samé teta. Babička tam dělá tichou poštu.
Moje svatba = má pravidla. Nelíbí? Tak čau.
A ještě když neumí sestřenice zvednout telefon, zadek a sama se ozvat.
Ať je peklo, to by mi bylo jedno. Jelikož s takovou se fakt nehodlám crcat. ![]()
Ahoj holky, řeším docela prekérní situaci co se svatebních hostů týče. Svatbu máme za týden. Budoucí manžel zve tetu, bratrance s přítelkyní a sestřenici. Sestřenice bydlí ještě s tetou. Našla si před pár měsíci přítele, jenomže nám nic neřekla, nepředstavila ho, ani při zvaní na svatbu se nás neptala, jestli ho vzít může. Volala nám tedy před pár dny přítelova babička, že jestli si zmíněná sestřenice může vzít s sebou toho přítele. S mým mužem jsme se domluvili, že cizí prostě na svatbě nechceme, takže pokud si ho chce vzít s sebou, tak ať nám ho přijede aspoň představit. Chvíli byl klid a teď volá babička, že teta ani se sestřenicí na svatbu nejdou, protože jsme nepozvali toho jejího přítele.
Sestřenice se ani neuráčila nám napsat, jestli ho může vzít, ani za těch pár dní neudělala nějakou iniciativu, že by k nám chtěla přijet ho představit a asi si myslí, že jí polezeme do zadku a budeme jí vypisovat a jezdit k nim, abychom ho poznali. Jsem z toho už vytočená, mám toho plné zuby s chystáním a organizováním a teď ještě musím řešit peklo v rodině kvůli novému příteli. Jaký na to máte názor? Zvali byste ho, nebo ne?
anonym kvůli rodině