Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
plánujeme svatbu, jen dva svědci-s partnery a naše dítě. já nemám moc rádá tradiční velké svatby, nerada jsem středem pozornosti, a taky jedním z důvodu jsou finance, které nechceme do svatby investovat.
měli jste někdo takovou mini svatbičku? pokud ano, měla jste jako nevěsta tradiční velké bílé šaty? kytici? jak jste řešili oběd?
ja bych šla klidně na obřad v riflích
nejsem šatová, nenosím ani kostýmky, nicméně jsem ochotná nějaké velmi jednoduché šatičky na sebe obléct ![]()
oběd si představuji někde v malém salonku v rëstauraci a potom v pohodičce domů ![]()
popoiště mi prosím váš mini-svatební den
Ahojky,nebudu psat zasebe,pac ja tu svou drahou polovicku k oltari po 10 letech a dvou detech jeste nedotahla
,ale kamarad se zenil loni,meli svatbu jen o svedcich,jeho zena byla v kostymku,hostina probehla v oblibene restauraci jen ve 4 lidech a svatba je vysla na 20tis Kc.
Ahoj tak mi jsme měli svatbu jen ve 4svědci byli manželé,oběd potom v malé restauraci.já jsem měla na sobě kalhotový kostým(světle hnědý)manžel šedý oblek.Byla to krásná svatba ten den jsme si prostě užili,žádné nervy žádné davy čumilu což by hrozilo oba jsme z vesnice a z velkého příbuzenstva.Já jsem si ráno zašla se svědkyní na kosmetiku a ke kadeřnici nechali jsme se nalíčit ,potom jsme se u svědku oblékli a jeli na obřad.Za týden jsme pro rodinu a kamarády uspořádali pořádný mejdan,přišel ten kdo opravdu chtěl být s náma ne jen pro povinost .Kdybych se měla znova rozhodnout udělala bych to stejně.
Zakladatelko!My měli taky mini svatbičko se svědkama.Šli jsme velmi nekonvenčně oblečení, dnes bych na to neměla odvahu, ale byli jsme velmi madí
, na druhou stranu na to vzpomínám ráda.Ted bych si taky dala jen se svědky a apak pořádnej mejdan s přáteli, třeba za týden, jak tu psala ted jsem zapomněla jméno
Brali jsme se v létě a já byla v osmém měsíci. Takže jsem měla letní šaty (červenobílé), kytku jsme si nechali dělat. Takovou jednoduchou, ladila mi k šatům.
Po obřadu jsme šli do restaurace, kde jsme měli předem rezervovaný stůl. Po obědě jsme se normálně rozešli po svém.
Pohoda.
Taky nejsme rádi středem pozornosti… navíc náš vztah se svatbou nemění a tak jsme to taky brali. Bylo to spíš formální kvůli dětem a úřadům.
Užijte si to a hlavně si to fakt udělejte tak, aby vám bylo příjemně. Primárně jde stejně jen o vás dva (tři).
Je to váš den, takže jestli chcete jít v riflích, klidně jděte. Motorkáři taky chodí ve „svém.“ ![]()
Ahoj, tak my jsem měli také malou svatbu jenom se svědkama. Na obřadu se byli podívat i rodiče, ale oběd už byl jenom se svědkama. Měla jsem klasické šaty i kytku. Mamka doma nachystala malé pohoštění - chlebíčky a já jsem upekla (koláčky, roláda a dort). Jo a musím ještě říct, že jsme měli církevní obřad a ani pan farář se nedivil, že to takhle chceme, bylo to opravdu takové komorní.
Ahojky my se taky brali jen se svědky, na oběd jsme zašli do restaurace a až pak jsme to šli říct ostatním. Kytku jsem si vybrala u kámošky květinářky, šaty jsem bílé neměla.
Jak mět nervy ze všeho toho zařizování, tak raději takovou svatbu.
Já teda takovou zkušenost nemám, ale když už se píše o investici do svatby, tak mě zarazil příspěvek od haros. 20000,– za čtyři lidi mi přijde dost. My jsme měli sto lidí a náklady +- 30000,–!
Tak já nebudu mluvit za sebe,my jsme měli svatbu o 30 lidech.
Moje kamarádka měla svatbu o 4 lidech.Byli tam oni dva a dva jejich svědci a ti se taky brali,takže si to navzájem odsvědčili
Kamarádka měla bilé šatičky ,které si koupila v krámě,byla v 5 měsícím těhotenství.Po obřadu šli myslím na večeři do restaurace a pak šli domů.Teď přesně nevím na kolik je to vyšlo ale mám pocit že to bylo asi okolo 20 tisíc se vším všudy.
KPKristy: tyy jooo
a jak jste to udělali? M y s přítelem plánujeme ted také svatbu a asi tak při 12ti lidech nás to vychází zhruba na 25 - 30 tisíc… ![]()
Taky by mě to zajímalo.
Nás to vyšlo o 30 lidech o hodně více,radši to ani nenapíšu,ale my v tom měli i ubytování pro svatebčany.
xaminka píše:
KPKristy: tyy joooa jak jste to udělali? M y s přítelem plánujeme ted také svatbu a asi tak při 12ti lidech nás to vychází zhruba na 25 - 30 tisíc…
No, museli jsme počítat. Chtěli jsme velkou svatbu, ale rozhodně ne za statisíce. Takže se konala u tety na zahradě (mají krásnou, velkou) i s obřadem. Peklo se prase, maso, byly studené mísy. Cukroví napekly maminky a babičky, dort teta. Šaty jsem si nechala ušít jednoduché hedvábné za 4000,– a manžel je voják, takže se ženil ve slavnostní uniformě
. No a bylo to. Jo, ještě DJ. Ten si vzal 4000,– a hrál asi osm hodin ![]()
Ahoj taky jsme měli jen minisvatbu. My dva+svědci. Když jsme přišli na radnici, paní řekla, že tu ještě nikdo není a my na to, že takhle jsme kompletní, neskrývala radost. O svatbě jsme neřekli ani rodičům, ptž. by to nejspíš spunktovali po svém. Já jsem teda měla klasické svatební šaty - toho jsem se zase vzdát nechtěla (i když jsem jinak spíš kalhotová), účes od kadeřnice, kytici atd. Po obřadu jsme objížděli rodiče - v tom svatebním. Je to zážitek, na který v životě nezapomeneme. Oběd jsme měli dokonce normálně doma, ptž. obřad jsme měli v 9:30 a rychle odbytý
Náš důvod byl, že rodiče jsou rozvedení a takhle jsme nemuseli řešit, jak to sezvat, aby z toho nebyl tyátr, takhle byl klid + finanční stánka taky nebyla k zahození.
Ahoj já neporadim ale nedá mi nereagovat. Ani nevíš jak ti „závidim“, že jste se na tomhle s partnerem dohodli ![]()
Já bych chtěla taky malou svatbu, jen svědci, máma, ségra, brácha, přítelovo máma a teta a nazdar. Jenže on potřebuje ukázat všem, že se žení…je rád středem pozornosti, a tak tam chce všechny svoje kamarády, tudíž svatba by byla o min.50ti hostech a ještě ruku v ruce s chlastem „tak snad se na SVOJÍ svatbě můžu vožrat ne?“ Jsem řekla NE, až si mě bude chtít vzít proto, že mě chce za ženu, tak si ho vezmu, ale dokud bude chtít svatbu jen proto, aby se přede všemi ukázal, nic nebude. ![]()
Sorry za OT
Jsem ti chtěla říct, že děláte s malou svatbou jen dobře. Má to jen samé výhody.
Hodně zdraví a Lásky do společného života!
![]()
A ubytování jsme neřešili. Kdo si chtěl odjet autem, tak nepil, kdo pil, toho odvezl bratranec. Kdo chtěl, mohl tam přespat v domě nebo třeba na zahradě ve stanu ![]()