Svatba mě děsí - hosté

Anonymní
19.12.15 19:09

Svatba mě děsí-hosté

Vždy jsem byla typ holky, která o svatba přemýšlela od rána do večera, plánovala ji kamarádkám a teď když si mám naplánovat tu svou, tak jsem v koncích a nejdradši bych žádnou neměla, ale vdávat se chci…spíše je o to koho pozvat a nepozvat. Nemám moc blízkých kamarádek, jsme s přítelem introverti a každý máme tak 2 dobré kamarády. Neužije nás na žádné party ani bujaré večírky, svatbu chceme mít asi na horách, v přírodě a klidu. A teď otázka, koho pozvat. Mí rodiče jsou rozvedeni, táta je sám a máma má přítele, kterého můj táta nemůže ani vystát. Tak jak to udělat? Když pozvu mámu s novým přítelem, nepřijde táta, když nepozvu přítele, tak se ona urazí a on taky. Další věc-nechci asi na svatbě švagrovou. Ne že bychom byly na nože, ale bylo by to jen ze slušnosti. A dále-nechci tam tetu :mrgreen: Je blázen, pomlouvá nás kde se dá a pomluvy jsou její náplní života…řešil někdo něco podobného? Čím více o tom uvažuju, tím víc jsem zoufalejší. Dopadne to tak, že na svatbě budou max.3 lidi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3767
19.12.15 19:13

Pokud jste introverti, máte problémy s příbuznými a nemáte rádi bujaré večírky, tak na svatbu žádné lidi nezvěte. My jsme měli s manželem svatbu jen se svědky a byli jsme spokojení. Na žádné rodinné oslavy nás též neužije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.12.15 19:16

Hele moji rodice mi delali vlny, ze kdyz pujde jeden, nepujde druhy atd. ja jsem rekla, ze se na sve svatbe nehodlam timto zabyvat, ze je proste vsechny zvu a at se domluvej, nebo ne. Prisli oba.
tak bych vsem tem, co se nemaj radi rekla „jste zvani, pokud jste ochotni kvuli me tu chvili snaset jeden druheho“. je to tvoje svatba, neni to cas na to, aby jeden nebo druhy ventiloval svou ublizenost, ty ses princezna.

ohledne svagrove nevim, nemela jsem zadneho cloveka v takove neoblibe, ze bych ho na sve svatbe nedala. ale opet plati, je to tvoje svatba, ty jsi tam za hvezdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.12.15 19:17

My máme v plánu svatbu jen se svědky a pak si to oslavíme s kazdym solo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.12.15 19:18

Taky to vidim, ze mate dve moznosti - prvni - vykaslat se na nejake velke zvani hostu a vzit dva svedky nebo se odjet nekam pryc z vzit se sami dva nekde na plazi.
druha - proste pozvat lidi, ktere je slusnost pozvat - tzn. rodice a sourozence s jejich partnery a dej se vule bozi. bud prijdou nebo ne a bud se porvou nebo ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.12.15 19:19

Já tedy naštěstí mám v rodině dobré vztahy a spíš bych řešila opačný problém – chtěla bych malou svatbu, ale kde to useknout? Sourozenci? Děti sourozenců? Partneři sourozenců? Až sourozenci rodičů? Nebo všichni včetně dětí sestřenice…?! :lol: Na tvém místě bych pozvala asi jen ty kamarády, proč si kazit den pomluvami nebo kyselými obličeji nespolečenských lidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.12.15 19:19

My měli svatbu dost velkou, takže se nedalo vymluvit na finance, ani na to, že chceme jen pár hostů a stejně jsem tetu, ani její děti nepozvala, nemáme se rádi a ze slušnosti to dělat nebudu. Nic strašného se nestalo, možná se jich to dotklo, to si ale měli rozmyslet, než začali rozvracet rodinu.

S mamkou bych se snažila rozumě domluvit, v klidu jí dát najevo, že tam moc chceš ji i svého otce a poprosila ji o pochopení (i jejího partnera).

Jinak se můžete vzít bez oslavy, jen s rodiči a svědky (těmi vašemi kamarády) a jinak nezvat nikoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
19.12.15 19:23

My měli suce rodinu na obřadě, ale hned z radnice jsme odjižděli slavit jen s kamarada a s rodinou jsme to neslavily vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
19.12.15 19:25
@Adrasteia píše:
Pokud jste introverti, máte problémy s příbuznými a nemáte rádi bujaré večírky, tak na svatbu žádné lidi nezvěte. My jsme měli s manželem svatbu jen se svědky a byli jsme spokojení. Na žádné rodinné oslavy nás též neužije.

Udělali jsme to stejně. Manžel má taky rozvedené rodiče, já zas šílenou famílii. Tímto jsme to rozsekli. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
19.12.15 19:36

Ty tam nechceš svojí švagrovou, to je v pořádku. A tvůj budoucí muž tam svou sestru chce? Tohle musíte vyřešit spolu.

Co se týče tvých rodičů - pozvi oba a rozhodnout se musí oni, jsou dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.15 19:49

@Karleon Myslím, že chce, ale podrobně jsme se o tom nebavili. Pokud by ji tam chtěl, tak bych to samozřejmě respektovala.

• Citovat
  • Upravit
928
19.12.15 19:56
@Anonymní píše:
@Karleon Myslím, že chce, ale podrobně jsme se o tom nebavili. Pokud by ji tam chtěl, tak bych to samozřejmě respektovala.

Asi by to chtělo se o tom podrobněji pobavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.12.15 20:58

Já bych žádnou velkou svatbu nedělala. Vzala bych 2 svědky, obřad, oběd a hotovo. Pak bych udělala párty na kterou bych pozvala všechny, kdo přijde přijde, kdo nepřijde nepřijde, tam už by mě to nemrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.15 11:44
@terien píše:
Já bych žádnou velkou svatbu nedělala. Vzala bych 2 svědky, obřad, oběd a hotovo. Pak bych udělala párty na kterou bych pozvala všechny, kdo přijde přijde, kdo nepřijde nepřijde, tam už by mě to nemrzelo.

Takhle bych to udělala taky.Je to nejlepší řešení, když se lidi nemohou vystát, tak svatba pouze se svědky je super řešení. Vůbec bych se tímto nenervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.2.23 11:37

Ahoj, obnovuji diskuzi. S přítelem se letos chystáme na svatbu. Jsme spolu 7 let, z toho 4 roky žijeme takže se známe víc než dost. Představu máme jasnou ale přišla první menší hádka co se týká hostů. Přítel by chtěl pozvat sourozence kteří ale od samého začátku našeho vztahu nám nevěří, nevěří mě ( že s přítelem budu, že ho podvedu a kdoví co ) a tak jsem mu říkala: Ty si chceš pozvat někoho na NAŠI SVATBU, kdo tomu vztahu nevěří? Trochu padlí na hlavu. Tak jsme se včera nejméně hodinu dohadovali. Přítel se bojí toho když je nepozve, tak oni mu navždy řeknou čau. Chce je pozvat protože se to sluší a patří. No a já teď přemýšlím jestli nakonec nepozvat a zakopali bychom válečnou sekeru. Měli jste to podobně? Že jste pozvali někoho koho jste nemuseli a dopadlo to dobře? Je to pro mě velké dilema. Pro rejpali, vím že je to přítelovo věc koho si pozve, ale já třeba nezvu ani vlastní mámu protože máme k tomu opravdu vážný důvody. A taky bych ji MĚLA SPRÁVNĚ pozvat, protože se to sluší a patří.
Svatbu jen se svědky nechceme. Chceme tam rodiče aby nás odvedli a byli tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný